U20-JOUKKUEEN VOITTOPUTKELLE VIIKONLOPPUNA JATKOA | SaiPa

U20-JOUKKUEEN VOITTOPUTKELLE VIIKONLOPPUNA JATKOA

U20-joukkueen pelit jatkuivat viikonloppuna koti-ja vierasottelulla, kun perjantaina vastaan tuli Jokerit ja lauantaina joukkue matkusti Espooseen K-Espoon kotiluolaan. Viikonloppu sujui SaiPalta jälleen varsin mallikkaasti, kun joukkue kaatoi Jokerit Kisapuistossa jatkoajan jälkeen 3-2 ja haki voiton lauantaina Espoosta maalein 4-8. Samalla SaiPa venytti voittoputken viiden ottelun mittaiseksi. Jokereita vastaan sankariksi nousi jatkoajalla ratkaisun tehnyt Richard Zemlicka. Maalilla pelannut Ville-Veikko Hiltunen pysäytti 30 kiekkoa. Lauantain sankari oli puolestaan hattutempun ja tehtot 3+1 kerännyt Lenni Tiihonen. Maalilla pelivuoron saanut Matyas Marik torjui 38 laukausta.

Perjantaina Jokereita vastaan ottelun avauserä tarjosi paljon jäähyjä ja loistavia maalipaikkoja. Jokerit sai erän alkuun loistavan maalipaikan, kun ottelun avausminuutilla Filip Juricek onnistui karkaamaan läpiajoon. SaiPan maalilla pelannut Ville-Veikko Hiltunen onnistui kuitenkin nollaamaan yrityksen. Jokerit pääsi erän ensimmäisellä puoliskolla pelamaan peräti kolme ylivoimaa, mutta ei saanut tulosta aikaiseksi. SaiPalla oli jäähyjen jälkeen parikin loistavaa maalipaikkaa, kun Mikko Liukkonen ja Miro Tauslahti pääsivät läpiajosta yrittämään maalintekoa. Jokereiden maalilla pelannut Lukas Selin selvitti molemmat yritykset.

Toisessa erässä pelillisesti mentiin Jokereiden komennossa, mutta maalinteossa onnistuivat molemmat joukkueet. Maalinteon aloitti ajassa 34.19 kotijoukkue SaiPa, kun ykkösketju pääsi nopeasti kääntämään keskialueelta Jokereiden päätyyn ja Lenni Tiihonen laukoi komeasti lukemat 1-0:aan. Jokerit onnistui kuitenkin nopeasti tasoittamaan lukemat 1-1:een, kun kolme minuuttia edellisestä Aleksi Skog laukaus maskista yllätti SaiPan maalilla pelanneen Hiltusen.

Kolmannessa erässä Jokerit siirtyi kuskin paikalle ajassa 51.03, kun Veikka Fagerström vei vierailijat 1-2 johtoon. SaiPa sai kuitenkin sauman nousta tasoihin ajassa 55.01, kun vieraiden Julius Saari otti jäähyn kiinnipitämisestä ja kotijoukkue pääsi aikalisän jälkeen pelamaan ottelun kolmannen ylivoiman. Ilman maalivahtia pelannut kotijoukkue ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan minuutin pyörittämisen jälkeen Veeti Moilanen laukoi tasoituksen 2-2:een ja ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta.

Ratkaisu syntyi lopulta nopeasti jatkoajalla. Ajassa 61.38 puolustaja Jami Käkränen lähetti pystysyötöllä Richard Zemlicka läpiajoon eikä tšekkiläinen erehtynyt vaan viimeisteli komeasti loppulukemiksi 3-2 ja SaiPalle neljännen perättäisen voiton.

Lauantaina vierasottelussa Kiekko-Espoota vastaan SaiPa pelasi todella vahvan avauserän ja teki peräti neljä maalia avauserään. Avausmaalin vierailijat iski vain kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Mikko Liukkonen lähetti pystysyötöllä Lenni Tiihosen vauhtiin, ja hyökkääjä pääsi purjehtimaan kotijoukkueen puolustuksen ohi ja viimeisteli lukemat 0-1:een. Jatkoa seurasi puoli minuuttia myöhemmin kun tällä kertaa Richard Zemlicka nousi röyhkeästi maalille ja laukoi lukemat 0-2:een.

Seuraavan maalin vierailija iski illan ensimmäisestä ylivoimasta. Ylivoimaa ehti kulua vain 4 sekuntia, kun aloitusvoiton jälkeen Lenni Tiihonen laukoi ottelun toisella maalilla SaiPan 0-3 johtoon. Tämä riitti myös kotijoukkueen valmennukselle, joka otti aikalisän ja vaihtoi samalla maalivahtia. Maalilla aloittanut Oskari Ahmajärvi sai tehdä tilaa maalille tulleelle Aleksi Karjalaiselle. Kauan ei ehtinyt Karjalainenkaan nollaa pitämään, kun vierailijat iski jälleen. Ajassa 16.09 Richard Zemlicka viimeisteli lukemat 0-4:ään ottelun toisella maalilla. K-Espoo pääsi erän viimeisellä minuuteilla avaamaan maalitilin ottelussa ylivoimalla, kun SaiPa sai kaksi peräkkäistä jäähyä. Kahden miehen ylivoimalla Rasmus Toivainen kavensi lukemiksi 1-4.

Toisen erän alkuun SaiPa onnistui jälleen maalinteossa. Ajassa 25.56 puolustaja Joni Loukkojärvi toimitti kiekkoa maalille ja maalilla ollut Miro Tauslahti ohjasi lukemiksi 1-5. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kaventamaan seuraavaksi kahteen otteeseen. Ensin Waltteri Toivainen kavensi lukemiksi 2-5 ja kolme minuuttia ennen erän päätöstä Tuomas Suoniemi kavensi rangaistuslaukauksesta lukemat 3-5:een. Kavennuksen jälkeen kotijoukkue pääsi vielä pelamaan ylivoiman perään, mutta SaiPa onnistui alivoimalla iskemään seuraavan osuman, kun Veeti Moilanen kaunisteli lukemia 3-6:een. Kiekko-Espoo onnistui iskemään erän loppuun klassisen pukukoppimaalin, kun 11 sekuntia ennen erän päätöstä Atte Heinänen kavensi lukemiksi 4-6.

Päätöserän alkuun SaiPa tarjosi kaksi peräkkäistä ylivoimaa kotijoukkueelle, kun Tino Rinkinen ja Matias Myllykoski otti molemmat kaksi minuuttisen. Kotijoukkue ei onnistunut kuitenkaan kumpaakaan ylivoimaa hyödyntämään. SaiPa pääsi vielä lopussa kaunistelemaan lukemia, kun Kiekko-Espoo haki kavennusta ilman maalivahtia. Ensin Tino Rinkinen laittoi alivoimalla lukemat 4-7:ään ja pari minuuttia ennen päätössummeria Lenni Tiihonen pääsi iskemään tyhjiin hattutempun illan kolmannella maalilla ja loppulukemiksi 4–8. SaiPa venytti voitolla voittoputken viiden ottelun mittaiseksi.