U20-JOUKKUEEN RUNKOSARJA KÄYNNISTYI KAHDELLA VIERASTAPPIOLLA | SaiPa

U20-JOUKKUEEN RUNKOSARJA KÄYNNISTYI KAHDELLA VIERASTAPPIOLLA

SPORT-SAIPA

SaiPan U20-joukkue avasi kauden viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Perjantaina joukkue matkusti Vaasaan Sportin vieraaksi ja lauantaina matka jatkui Poriin Ässien vieraaksi. Perjantaina Sport oli tyly isäntä ja otti pisteet maalein 10–3. Lauantaina ottelu oli selvästi tasaisempi, päättyen Ässien niukkaan voittoon maalein 2–1.

Vaasassa ottelun avauserässä nähtiin vain ainoastaan yksi maali, kun Sportin Toms Trockis ohjasi maalin edestä kiekon ohi SaiPan maalilla pelanneen Ville-Veikko Hiltusen. Kotijoukkueella oli erässä useampikin paikka lisätä johtoa, mutta vieraiden maalilla Hiltunen kesti.

Toisesta erästä tulikin sitten SaiPalle synkkä. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Sport iski neljä maalia, joista kolme syntyi ylivoimalla. Maalinteossa onnistuivat Matti Härmä, Eetu Levänen sekä kahdesti Tim Ekman. Tässä vaiheessa myös SaiPan valmennus reagoi vaihtamalla maalivahtia, kun Hiltunen sai tehdä tilaa Väinö Tanniselle. Tämä piristi selvästi vieraiden peliä ja SaiPa pääsikin pelaamaan ottelun ensimmäiset ylivoimat, jotka se myös hyödynsi. Ensin Lenni Tiihonen kavensi lukemat 5–1:een ja viisi minuuttia myöhemmin Daniil Mikhlin survoi maalin edestä uransa ensimmäisen maalin U20 SM-sarjassa ja kavensi lukemiksi 5–2.

Päätöserän alkuun SaiPa sai loistavan startin. Vain puoli minuuttia ehdittiin erää pelata, kun Lenni Tiihonen laukoi vastustamattomasti kiekon ohi Masi Härkösen ja kavensi lukemat 5–3:een. Sport tarjosi heti perään ylivoimalla SaiPalle mahdollisuuden kavennukseen, mutta tästä ei tullut toivottua tulosta. Sen sijaan Antti Männistö iski alivoimalla lukemat 6-2:een ja heti perään Eetu Levänen kaunisteli lukemia 7-2:een. Viimeisen mahdollisuuden taka-ajoon pilasi puolustaja Jami Käkränen, joka otti 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kotijoukkue kaunisteli vielä loppulukemia, kun Toms Trockis, Jesse Rantanen ja Paul Mottard onnistuivat maalinteossa. Loppulukemat kirjattiin Sportin hyväksi 10-3.

ÄSSÄT-SAIPA

Lauantaina Ässiä vastaan ottelusta muodostui tiukka ja tasainen vääntö. SaiPa sai otteluun hyvän startin, kun vain ajassa 1.20 Richard Zemlicka ohitti kotijoukkueen maalilla pelanneen Pyry Lammen vieden vieraat 0–1 johtoon. Ässät sai heti perään ottelun ensimmäisen ylivoiman, jonka se myös hyödynsi, kun Lauri Eskola ohitti SaiPan maalilla pelanneen Ville-Veikko Hiltusen ja tasoitti lukemat 1–1:een.

Toisen erän alkuun SaiPa joutui pelamaan kaksi peräkkäistä alivoimaa, kun Richard Zemlicka ja Viktor Mikonsaari ottivat peräkkäiset jäähyt. Ensimmäisen alivoiman vieraat vielä kestivät, mutta toista ei, kun Otso Ylitalo viimeisteli lukemiksi 2–1. SaiPalla oli erässä myös omat paikkansa tulla tasoihin, mutta Ässien maalilla Lammi otti hyviä koppeja.

Kolmannen erän alkuun SaiPa pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta ei onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta. Tämän jälkeen myös Ässät pääsi kahdesti peräjälkeen kokeilemaan ylivoimalla lisäosumia, mutta SaiPan uhrautuva alivoima kesti. Ottelun lopussa vieraat pääsivät vielä hakemaan ylivoimalla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ässät kesti ja otti lopulta niukan voiton maalein 2-1.

U20-JOUKKUEEN OTTELUT VIIKOLLA 37

LA 14.09.13:00KooKoo - SaiPa

Ensimmäinen kotiottelu Kisapuistossa nähdään sunnuntaina 22.9., kun vieraaksi saapuu Tappara. Muistathan, että U20-peleihin kISAPUISTOSSA pääset jatkossa veloituksetta!