SaiPalta vahva esitys - Sportille kuitenkin lisäpiste voittomaalikilpailusta | SaiPa

SaiPalta vahva kotiesitys - Sportille kuitenkin lisäpiste voittomaalikilpailusta

SaiPa esitti kotiyleisölleen totaalista dominointia kahden erän ajan, mutta lopulta sillä oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

SaiPa oli valmistautunut lauantai-illan peliin viikon ajan, kun Sportille ottelu oli jo viikon kolmas. Vaasalaiset pelasivat perjantaina Kouvolassa KooKoon vieraana ja tuloksena oli kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan tappio.

Ottelun ensitahdit antoivat viitettä tulevasta. Jo ensimmäisellä minuutilla SaiPa painoi kiekon Sportin päätyyn ja sai aikaan aikamoisen mylläkän. Sportin maalilla pelannut Miroslav Svoboda pääsi nopeasti peliin hyvin sisään ottamalla useamman torjunnan.

SaiPa sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa ajassa 3.33 ja samassa ajassa vaasalaisten päävalmentaja Juuso Hahl herätteli joukkuettaan aikalisällä. SaiPan ensimmäinen ylivoima pyöri hyvin ja tekopaikkoja luotiin tukku, mutta laukaukset jäivät hieman pehmeiksi. Erän loppupuolella SaiPa pääsi pelaamaan kymmenen sekunnin ajan myös kahden miehen ylivoimaa, mutta yhä ratkaisupaikoissa vaivasi tehottomuus. Sportia avauserän yksin pystyssä pitänyt Svoboda torjui ensimmäisellä kaksikymppisellä peräti 17 kertaa, kun SaiPan maalilla pelannut Oskari Salminen selvisi viidellä torjunnalla.

Toisessa erän alussa jäähaition ovien saranat olivat kovilla. Ensin jäähylle komennettiin Sportin Linus Andersson. Sportin Carl Mattsson pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta Ville Petman esti maalintekoyrityksen puhtaan näköisesti mailaan kopauttamalla. Tästä tilanteesta kuitenkin Petmanille jäähy huitomisesta. Hetki tästä Sportin Theodor Johnsson otti jäähyn kiinnipitämisestä, joten SaiPalle tarjottiin harvinaista 4-3 ylivoimaa, mutta tämäkään ei vielä avannut maalihanoja.

Loistavat maalintekopaikat aukesivat SaiPasta Oliver Kjaerille, Otto Kivenmäelle ja Ville Petmanille vuorollaan, mutta Svoboda jatkoi aivan huikeaa iltaansa.

Ensimmäisessä kahdessa erässä Ville Petman teki lukuisia peliä edistäviä hyviä ratkaisuita ja hänen malttinsa lopulta rikkoi myös ottelun kuparisen. Petman syötti takatolpalle Viktor Granholmille ja kiekko päätyi kimmokkeen kautta vihdoin Sportin maalin perukoille ajassa 38.25. Toisena syöttäjänä maalissa Mikko Kousa. Toiselle erätauolle siirryttiin vähintään ansaitussa SaiPa-johdossa 1-0. Toisessa erässä Svobodalle 12 torjuntaa, Salmiselle yhdeksän.

Kolmannesta erästä muodostui illan tasaisin. Sport pääsi tasoihin, kun erää oli pelattuna 4.17. SaiPa hävisi omassa päässään pitkän kiekon jälkeisen aloituksen. Otso Rantakari siirsi viivassa Aatu Aarniolle, jonka laukaus meni maalille asti. Salminen torjui patjalla, mutta irtokiekolla terävänä oli Carl Mattsson, joka sivalsi kiekon sisään.

Seuraavaksi oli Otto Kivenmäen aika ottaa joukkue reppuselkään. Kivenmäki karvasi kiekon päädystä Aatu Aarniolta ja sai hieman tilaa Aarnion kaaduttua Kjaerin mailaan maalin kulmalla. Otto murtautui röyhkeästi maalin edustalle ja laukoi terävästi aivan ylänurkkaan ohi Svobodan. Tuttuun tapaan Kivenmäki otti vastaan ketjukavereiden onnittelut liikoja tuulettelematta.

Hyvin SaiPan hyppysissä ollut ottelu sai lopulta käänteensä jälleen pitkän kiekon jälkeisestä aloituksesta. Kjaer hävisi aloituksen Sportin Axel Holmströmille ja kiekko kiersi viivassa Rantakarin kauttaSportin kultakypärä Atro Leppäselle jonka viuhuva kuti painui takanurkkaan. Sport tasoihin ajassa 56.57.

SaiPa sai vielä ottelun viimeisellä minuutilla vahvan mylläkän Kaukaan päätyyn, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan alkupuoli oli vahvaa Sportin hallintaa ja kotkapaidat olivat useampaan otteeseen lähellä ratkaisua kiekon kolistellessa kahdesti tolppaa. Lopussa SaiPallekin aukesi paikat. Ensin Antti Kalapudas pääsi yksin läpi, mutta Svoboda selvitti matalan laukauksen. Aivan loppuhetkillä Ville Petman oli vuorostaan nokikkain maalivahdin kansa, mutta häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, kiekko pelattiin vielä Sportin maaliinkin hetki summerin soimisen jälkeen. Petman astui itse yrittämään ratkaisua rankkarista, mutta Svoboda onnistui jälleen peittämään yrityksen.

Ratkaisua jouduttiin siis hakemaan voittomaalikilpailusta. Ensin Salminen selvitti Niemisen ja Svoboda Kalaputaan yrityksen. Toiset laukojat onnistuivat molemmat, ensin Sportilta Holmström ja SaiPalta Kivenmäki. Sportin kolmantena Linus Andersson laukoi tylysti kiekon ohi Salmisen. SaiPan kolmantena laukomaan tuli Mikko Petman, jonka patenttiharhautus päätyi niukasti sivuverkon puolelle. Näin Sportille lisäpiste voittomaalikilpailusta.

Loistavan ottelun pelanneelle Svobodalle yhteensä 43 torjuntaa. Huonosti ei pelannut Salminenkaan, joka venyi kiekon tielle 22 kertaa.

Sportin päävalmentaja Juuso Hahl oli syystäkin erittäin tyytyväinen kahteen pisteeseen.

- Iso voitto meille näiden kaikkien käänteiden jälkeen. SaiPa tuli ottelun alkuun juuri niin hyvin kuin pelättiin. Olen erittäin ylpeä joukkueen suorituksesta näissä olosuhteissa.

SaiPan päävalmentaja Raimo Helminen kävi pelin

- Sportille onnittelut, äijäporukka. Pelasi hienosti, taisteli ja puolusti. Ei voi kuin arvostaa. Näkee että kokemusta ja voimaa on joukkueessa, hienosti käännetty peli. ​​​​​​​