Kisapuistossa viihdettä koko rahalla - SaiPa voitti Jypin jatkoaj | SaiPa

Kisapuistossa viihdettä koko rahalla - SaiPa voitti Jypin jatkoajalla

SaiPa voitti JYPin erittäin tapahtumarikkaassa ottelussa lukemin 7-6 (1-1, 2-3, 3-2, 1-0).

SaiPa lähti otteluun katkera tappio allaan perjantaina. Vain voitto kelpasi, jotta viikon pistesaldo ei näyttäisi nollaa. Perhepeliin Kisapuistoon oli saapunut upeasti yleisöä.

SaiPa iski ottelun avausmaalin viiden minuutin pelin jälkeen. Neloskentän pitkä painostus hyökkäyspäässä sai palkinnon, kun Niklas Appelgren pääsi tuulettamaan kauden toista maaliaan. Appelgren teki itsensä pelattavaksi maalin kulmalla ja Eero Klintrup pelasi loistavan syötön, josta Appelgren ei voinut erehtyä. Ketjun kolmannelle hyökkääjälle Juuso Heikkilälle maaliin kakkossyöttö.

SaiPa tuli otteluun hyvin ja hallitsi erän ensimmäistä puolikasta. JYPin sekoilu vaihtojen kanssa toki varmasti auttoivat tässä. JYP otti nimittäin ensimmäiseen erään kaksi kahden minuutin rangaistusta samasta syystä: liian monta pelaajaa jäällä.

Erän toinen puolikas meni hienoisesti JYPin hallinnassa. JYP tasoittikin pelin ajassa 13:42. Vieraiden Patrik Siikanen nappasi kiekon itselleen JYPin siniviivalla, purjehti suoraviivaisesti vasemmalta SaiPan alueelle ja laukoi tylysti kiekon takanurkkaan. Maalin syötti ruotsalainen Samuel Jonsson.

Tapahtumarikas toinen erä alkoi ikävästi saipalaisittain. Vain 28 sekuntia oli toista erää pelattu, kun JYP tuli kolmella kahta vastaan SaiPan takakarvauksen ollessa laiskanpuoleista. Tuukka Tieksola päätti hyökkäyksen ampumalla kiekon upeasti maalin kattoon ohi Oskari Salmisen. 1-2 -maalin syöttivät Pekka Jormakka sekä Jere Lassila.

SaiPa iski neljä minuuttia myöhemmin. SaiPa pääsi vastahyökkäykseen Roni Karvisen johdolla. Karvinen tarjoili JYP-puolustajien välistä kiekon poikittain Otto Hokkaselle, joka laukoi kiekon verkkoihin. Miska Siikonen aloitti hyökkäyksen saaden myös syöttömerkinnän maaliin.

Tällä viikolla paluun SaiPaan tehnyt Kim Strömberg sai myös nimensä maalisarakkeeseen. Saku Salminen katkaisi JYPin purkukiekon hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Salminen lähetti yhtään empimättä kiekon maalille, josta Strömberg ohjasi sen sisään.

Ikäviä katkuja eiliseltä saatiin, kun ottelun päätuomarit menivät tarkastamaan videolta mahdollista isoa rangaistusta. Saku Salminen sai laidan lähellä kamppailutilanteen päätteeksi 5+20 minuuttia poikittaisesta mailasta, koska isku osui pään seudulle.

SaiPan alivoima taisteli viiden minuutin lähes täydellisesti. 43 sekuntia oli enää rangaistusta kärsimättä, kun Valtteri Ojantakanen tasoitti pelin. Tasan minuutin myöhemmin sama mies siirsi JYPin johtoon uudesta ylivoimasta, kun Samuli Niinisaaren purku oli ensiksi lentänyt katsomoon. Ojantakasen tulinen lämäri ei jättänyt mahdollisuuksia Salmiselle.

Lisää vaikeuksia SaiPan iltaan toi seuraava iso rangaistus. Mikko Petmanin liian röyhkeä ajo maalille kävi kalliiksi. Petman kolasi JYP-vahti Veini Vehviläisen saaden tempusta 5+20 minuutin rangaistuksen ryntäämisestä. Jälkimainigeissa JYPin Teemu Eronen pieksi jäissä makaavaa Petmania saaden siitä kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta, joten ulosajosta koitui SaiPalle lopulta vain kolmen minuutin alivoima.

SaiPa haki kolmannen erän alun vimmatusti tasoitusta ja sai lopulta haluamansa ajassa 47:59. Roni Karvinen kuljetti pitkään kiekkoa hyökkäysalueella ja lopulta laukoi kiekon maaliin. Karvinen hyödynsi loistavasti tilaisuuden, kun JYP-pelaaja menetti ensin mailansa, jolloin puolustaminen muuttui vaikeammaksi. Karviselta hyvä kärkiveivi, linja vapaaksi ja kiekko pussiin. Siikonen ja Hokkanen maalin syöttäjinä.

Tasoitusmaalista ei saatu nauttia kuin vaivaiset 16 sekuntia. Patrik Siikanen vei illan toisella osumallaan JYPin jälleen johtoon.

SaiPa tuli jälleen tasoihin vajaat viisi minuuttia myöhemmin. Ajassa 53:07 Ville Petman teki maalin ensin itse voitettuaan hyökkäyspään aloituksen. Antti Kalapudas kiersi aloitusvoitosta kiekon saatuaan JYPin maalin ja toimitti kiekon maalille, josta se meni Petmanin luistimesta sisään. Näin ollen Kalaputaan pisteputki jatkui jo viidenteen otteluun.

Patrik Siikanen oli piikki SaiPan lihassa läpi ottelun. Tasatilanteessa ehdittiin tällä erää pelata minuutti ja kolme sekuntia, kun taas soi verkko Salmisen takana. Sekava tilanne päättyi lopulta siihen, että Siikanen viimeisteli hattutempun ja lensihän katsomosta jäällekin yksi JYP-lippis.

SaiPa ei kuitenkaan tälläkään kertaa maalista hetkahtanut vaan jatkoi vahvaa painostusta JYP-alueella. Kun 58 sekuntia oli enää pelikellossa, otti SaiPa viimeisen keinon käyttöön eli veskarin pois. Ratkaisu oli toimiva, sillä SaiPa tuli neljännen kerran ottelussa tasoihin. Ehdottomasti ottelun yksi hahmoista, Miska Siikonen teki tasoitusmaalin Ville Petmanin ja Karvisen syötöistä, kun varsinaista peliaikaa oli enää 21 sekuntia jäljellä.

Läpi jatkoajan, SaiPa hallitsi ja JYP taisteli. SaiPa loi useita paikkoja, joista pelin olisi voinut jo laittaa pakettiin. Lopulta se viimeinen paikka saatiin lahjana Teemu Eroselta, jonka harhasyötön Roni Karvinen katkaisi keskialueella. Karvinen lämäsi takapatjaan ja Santeri Airola oli paikalla lyömässä reboundia sisään aivan maalin kattoon. Veini Vehviläinen ei maalista pitänyt, vaan hän viskoi varusteitaan pitkin poikin kuitaten vielä kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

SaiPalle makea voitto yli neljän tuhannen katsojan edessä ja kaksi pistettä plakkariin. Seuraava ottelu on luvassa tiistaina, kun joukkue matkustaa vuorostaan Jyväskylään JYPin vieraaksi.