Wanha-SaiPa | SaiPa

Wanha-SaiPa


Pidämme Wanhan-SaiPan perustamisajankohtana vuotta 1979, jolloin takavuosina SaiPan voimakkaana taustavaikuttajan toiminut Bryan Backmansson jäi eläkkeelle ja muutti Helsinkiin. Sen hetkinen ydinryhmä päätti pitää Bryanille lähtiäistilaisuuden ja tuosta tilaisuudesta sai alkunsa myös Wanhan-SaiPan toiminta.

Ossi Meilahti (1934-1998) oli se mies, joka puuhamieheksi ryhtyi. Meilahti oli äärettömän aktiivinen ja loistava tyyppi kaikin puolin. Ryhmä alkoi kokoontumaan kerran vuodessa palkiten 50 ja 60 vuotta täyttäviä jäseniään lahjoilla. Meilahden idearikkaan toiminnan johdosta nämä palkitsemiset olivat sitten hyvinkin kirjavia. Eräs lahjan antaminen tapahtui, lentokoneessa matkalla Ouluun!

Aikakausien mukana trendit muuttuivat, tuossa 1980-luvun taitteessa paidasta hävisi Sputnik-logo ja tilalle tuli Boston Bruinsin B-logosta jäljitelty S-logo. Moni muukin asia muuttui ja Wanhan-SaiPan ja emäseuran tiet erosivat useiksi vuosiksi. Tästä johtuen kehitettiin oma Sputnik-viiri joka symbolisoi SaiPan syvintä olemusta, radallaan kiitävää sputnikkia joka pyrkii kovalla nopeudella mahdollisimman korkealle!!


​Reijo Paajasen
tultua SaiPan puheenjohtajaksi yhteistyö palautui ennalleen ja toiminta jatkuu edelleenkin erittäin hyvässä yhteistyössä SaiPan kanssa. Ossi Meilahti alkoi kuitenkin pikkuhiljaa väsyä, vuonna 1998 Ossi lähti "viimeiselle jäähylle". Häntä ennen menehtyi SaiPassa pitkän valmentajan päivätyön tehnyt Teuvo Myyryläinen (1923-1997).

Kun "pääläähättäjät" olivat poistuneet "viimeiselle jäähylle" Wanha-SaiPa oli hetken aikaa ikään kuin telakalla, kunnes vuonna 1998 SaiPan täyttäessä 50 vuotta ryhmä jäseniä kokoontui Hotelli Patriaan. Päätettiin jatkaa toimintaa. Viilattiin toimintamallia ja tarkennettiin toiminnan perussääntöjä. Pelaajien osalta edellytyksenä on vähintään 45 vuoden ikä, vähintään neljän vuoden pelaaminen SaiPan edustusjoukkueessa ja tietysti myös se, että joku suosittelee kyseistä pelaajaa Wanhaan-SaiPaan. Direktoraatti tekee päätöksen valinnasta. SaiPassa vuosien varrella puheenjohtajina toimineet kutsutaan, koska mielestämme puheenjohtaja pistää itsensä likoon tuon tehtävän vastaanottaessaan. Liiga-SaiPan sen hetkinen toimitusjohtaja on myös aina kutsuttu paikalle. Tällä hetkellä seppelerahan (jäsenmaksunsa) maksavia jäseniä on n. 90 henkilöä. Direktoraattiin kuuluvat Tuomo Martin, Kari Weckström, Petri Peronmaa, Mikko Myllykoski, Ari Santanen, Riku Kallioniemi ja Veli-Matti Taimisto.

Idän jättiläisen, Lalli Partisen 60v stipendirahasto

Rahasto perustettiin Lallin 60-vuotisjuhlaottelussa 2001 saadulla tuotolla. Lallin kasaama kirjava kokoonpano nuorempia ja vanhempia pelimiehiä pelasi tuolloin Zoomia vastaan. Tästä rahastosta jaetaan vuosittain stipendi junioreiden "Mailanpainajaisissa". Summalla lyhennetään pelaajan seuramaksua kuittia vastaan, käteistä rahaa ei käytetä

Heikki Juselius