SaiPa Alumni | SaiPa

SAIPA Alumni


Alumnin historia

Alumni-sana tulee latinankielisestä sanasta alumnus , joka merkitsee kasvattia tai suojattia. Alumni on joukko kasvatteja tai suojatteja. Alumnitoiminta on yleistä yliopisto- ja koulumaailmassa ja on levinnyt myös meille yliopistoihin.

Pohjois-Amerikassa alumnitoiminnalla on pitkät perinteet myös urheilun piirissä. NHL-seuroista kaikilla vanhoilla (original six) joukkueilla on omat alumninsa. Vanhin Detroit Red Wingsin Alumni on toiminut vuodesta 1959. Alumnin on myöhemmin perustaneet myös monet NHL:n laajennusjoukkueet.

SM-Liiga Alumni ry. perustettiin kesällä 2007 ensimmäisenä suomalaisena urheilun piirissä toimivana alumnijärjestönä. Perustajajäseniä olivat Juha Rantasila, Veli-Pekka Ketola, Juhani Tamminen, Heikki Riihiranta, Jyrki Lumme ja Kai Tervonen. Samalla yhdistyksen toiminnanjohtajaksi valittiin Matti Porvari.

Tavoite ja tehtävä

Missiomme on edistää entisten pelaajien sopeutumista kiekkouran jälkeiseen elämään Life after hockey –ohjelmamme avulla:

  • Rakennamme entisille pelaajille yhteistyössä SM-liigan, Suomen Jääkiekkoliitto ry:n ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n kanssa koulutusmahdollisuuksia uran jälkeiseen työelämään siirtymisen helpottamiseksi.
  • Yhteistyökumppaniverkostomme kautta autamme entisten pelaajien rekrytointia yritysmaailmaan.
  • Järjestämmme erilaisia tapahtumia jäsenille ja keräämme varoja tapahtumien ja tuotteistamisen keinoin oman toiminamme ylläpitämiseksi ja hyväntekeväisyyteen erityisesti nuorten liikuntaharrastusten tukemiseksi.

Paikallisalumnit

Paikallisalumnit tuovat yhteistyötason seurojen ja pelaajien välille, sekä vaikuttavat merkittävästi myös jäsenmäärän kasvuun ja paikallistoiminnan aktiivisuuteen. Paikallisalumneja on SM-liigan joukkueiden yhteydessä: Ilves-Niilot (Ilves), HPK-Hilut (HPK), LukkoSepät (Lukko), Jokerien Aimot (Jokerit), Tepsin Numpat (TPS), Bluesin Alumni (Blues) , Pelicansin Reippaat (Pelicans) ja IFK:n Oldtimers Alumni (HIFK).

SaiPa alumnien tavoitteena on koota kaikki entiset SaiPan edustusjoukkueessa pelanneet kiekkoilijat yhdistyksen jäseniksi ja siten ylläpitää jääkiekkouran aikana solmittuja ystävyyssuhteita.

Alumni toimii SaiPan arvojen ja Sm-liiga alumnien arvojen (Kunnioittaminen, Kulttuuri, Välittäminen ja Yhteiskuntavastuu) mukaisesti. Tavoitteena on edistää entisten pelaajien sopeutumista kiekkouran jälkeiseen elämään sekä tukea SaiPan junioritoiminnan piirissä olevia lahjakkaita, mutta vähävaraisia nuoria heidän harrastuksessaan.

Haluamme auttaa liigapelaajien sopeutumista liigauran jälkeiseen elämään täällä Lappeenrannassa. SaiPa alumnien joukkoon voivat liittyä kaikki SaiPassa pelanneet kiekkoilijat sekä muut SaiPa-henkiset jääkiekon ystävät, jotka haluavat auttaa toimintaamme omalla panoksellaan. Tämän lisäksi jäsenet voivat osallistua Starikoiden järjestämiin harjoituksiin ja otteluihin (erillinen kausimaksu).

Rekisteröityminen SM-Liiga Alumniin

Kaikki Saipassa yhden SM-sarja-/liigaottelun pelanneet pelaajat voivat liittyä SM - Liiga alumniin. Alumnin jäseniksi pääsevät myös nykyiset SaiPan edustusjoukkueen pelaajat. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet kiekkovaikuttajat voivat rekisteröityä SM-Liiga alumniin henkilökannattajajäseniksi. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua toimintaan yrityskannattajajäseninä. Kaikilla jäsenillä on sama 30 euron jäsenmaksu. Aktiivipelaajilla ja kannattajajäsenillä ei ole äänestysoikeutta, mutta muuten kaikki jäsenedut käytettävinään. Rekisteröidy seuraavan linkin kautta.

Rekisteröityminen

Lisätiedot ja yhteyshenkilöt

alumni_saipary@gmail.com

Jari Mannila 050 546 9579
Mika Skyttä 041 4560818
Petri Skriko 050 3303369
Juha Kuokkanen 044 347 7869