Yksi virhe maksoi pisteet Oulussa | SaiPa

Yksi virhe maksoi pisteet Oulussa

SaiPa jäi torstaina ilman maalia jo toisessa peräkkäisessä ottelussa. Kärpät voitti Oulun Raksilassa käydyn kamppailun Mika Niemen toisen erän maalilla 1–0.

Pelitapahtumiltaan tasainen ottelu ratkesi isännille yhdellä ainoalla maalilla. Kärppien kaksikko Julius Junttila-Mika Niemi vapautui ylivoimalla SaiPan vaihtovirheestä kahdella nollaa vastaan, ja Junttila tarjoili Niemelle paikan, johon Jani Niemisellä ei ollut palaa.

Upeasti läpi ottelun maalilla esiintynyt Nieminen (26 torjuntaa) piti avauserässä SaiPaa pelissä mukana torjumalla Mika Pyörälän ja Miro Aaltosen läpiajot.

Niemisen itseluottamus ei horjunut toisessakaan erässä, kun Juho Keränen pääsi yrittämään rankkarilla kärppäjohdon tuplaamista.

SaiPa hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja, mutta ensimmäisen erän lopun pilasivat turhat rangaistukset. Kärpät ei kuitenkaan saanut ylivoimaansa kuntoon, ja SaiPa selvisi suhteellisen helposti ilman takaiskuja. Yhtä nukahdusta lukuun ottamatta SaiPa pelasikin alivoimilla hyvällä tasolla.

Maalivahdit loistivat kentän molemmissa päissä, sillä myös Kärppien Sami Rajaniemellä oli työteliäs ilta. SaiPalla oli vielä kolmannessakin erässä yllin kyllin mahdollisuuksia lyödä puntit tasoihin, mutta 31 kertaa torjuneen Rajaniemen panssareissa ei ollut kiekonmentävää reikää.

SaiPan maalinteko-ongelmat jatkuivat tiistain Sport-kohtaamisen tavoin. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen kaipasi pelaajiltaan vielä enemmän päättäväisyyttä ja likaista työtä maalintekosektorilla.

– Vaikeaa tuo maalinteko tuntuu olevan. Sellaista likaisten maalien himoa ei ollut, mitä tarvittiin. Kovasti olen pettynyt, sillä tänään olisi ollut paikat ottaa pisteitä, Tirkkonen sanoi.

– Saimme peliin sellaisen alun kuin toivoimme, mutta päästimme Kärpät pelin herraksi ottamalla itse jäähyjä. Annoimme ilmaisia paikkoja myös kiekonmenetyksillä ja huonoilla sijoittumisilla. Alivoima oli tuota yhtä vaihtovirhettä huolimatta kyllä hyvää, Tirkkonen niputti ottelua.

Kärppien puheenvuoron lehdistötilaisudessa käyttänyt apuvalmentaja Mikko Manner sanoi, että kärkipään kamppailua isännöinyt Kärpät odotti ja sai SaiPasta kovan mittarin.

– Tiedettiin, että SaiPa pyrkii pääsemään voittojen tielle tappiopelin jälkeen ja tulee kovaa. Molemmat joukkueet onnistuivat tänään maalivahtipelissä ja alivoimissa. Peli meinasi mennä meidän kannalta vaikeaksi, koska emme saaneet omaa ylivoimapeliämme kulkemaan, sanoi Manner.

SaiPan kausi jatkuu lauantaina kotipelillä. Keltapaidat yrittää oikaista kurssiaan kahden tappion jälkeen isännöimällä Kisapuistossa KooKoota kauden viidennessä Kaakon derbyssä.