Ville ja Mikko Petman palaavat SaiPaan | SaiPa

tervetuloa tAKAISIN KOTIIN, VILLE JA MIKKO PETMAN!

Hyökkääjä Ville Petman takaisin SaiPaan vuoden sopimuksella. Mikko Petman JYPistä SaiPaan elokuun loppuun asti kattavalla try-out -sopimuksella. SaiPalla on optio vuokrata Mikko Petman elokuun jälkeen loppukaudeksi.

Hyökkääjä Ville Petman (24) palaa SaiPa-paitaan kahden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. Ville pelasi Seattle Krakenin farmijoukkue Coachella Valley Firebirdsissä yhteensä 153 ottelua tehoin 19+32=51. Edellisen kerran Petman edusti SaiPaa kaudella 2021–2022, jolloin hän oli joukkueen paras pistemies tehden 59:ssä pelissä 15 maalia ja yhteensä 39 pistettä.

Urheilujohtaja Harri Aho povaa Villelle isoa roolia joukkueesta:

- Ville on erinomainen profiilipelaaja, jolle takuulla edeltävät kaksi kautta ovat tuoneet valtavasti lisää. Hän tulee omalla esimerkillään auttamaan joukkuetta isossa roolissa. Upeaa saada oman kylän poika takaisin SaiPa-paitaan.

- AHL on todella kova sarja. Pieni kaukalo vaati reagointia ja kovuutta, kasvoin varmasti sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan pelaamisessa, Petman kommentoi keskeltä lähes 50 celsiusasteen lämpöä kahden vuoden ajan kotikaupunkinaan toimineesta Palm Desertistä.

Kalifornian kuumuuteen perustettu Coahella Fire Birds keräsi kahden kauden aikana hurjasti kannattajia, joista moni ei Petmanin mukaan ollut todennäköisesti jääkiekkoa aiemmin nähnytkään.

- Nämä kaksi vuotta Pohjois-Amerikassa olivat todella opettavaisia. Kun nuorehkona lähti, niin paljon oli oppimista ihan kielestä lähtien. Uutena sarjaan tullut joukkue sai täällä aikaan aikamoisen kiekkobuumin, kun pääsimme kaksi kertaa peräkkäin finaaleihin. Vaikka molemmilla kausilla tulikin tappio, oli kokemus mahtava. Pleijareissa 11 000 katsojan halli oli aivan täpötäysi ja meteli oli valtava, Ville tunnelmoi.

Vaikka olosuhteet olivat kiekkoiluun ja kaukalon ulkopuoliseen elämään erinomaiset, sanoo Petman palaavansa mielellään kotiin.

- Onhan täällä todella erilaista kuin Suomessa. Vaikka olen viihtynyt hyvin, on tosi kiva myös lähteä kotiin. Tämä kuumuus on melko tukahduttavaa. Tulen takaisin kotiseuraan todella hyvillä mielin. Edessä on jälleen uusi haaste. Hienoa nähdä missä oma taso on Liigassa kahden kauden jälkeen, Petman päättää.

Ville lentää Suomeen tulevan viikonlopun aikana.

Mikko Petman

Myös veljeksistä nuorempi Mikko Petman (23) palaa Lappeenrantaan hieman pidemmän kaarroksen kautta. Edellisen kerran hyökkääjä on pitänyt yllään SaiPa-paitaa kaudella 2015–2016, kun hän pelasi U16 ja U18 SM-sarjaa. Mikon palkintokaapista löytyy pronssimitali vuoden 2021 nuorten maailmanmestaruuskisoista sekä saman vuoden keväältä Lukossa voitettu Suomen mestaruus. Mikko Petman siirtyy JYPistä SaiPaan elokuun loppuun asti kattavalla try-out -sopimuksella. SaiPalla on optio vuokrata Petman elokuun jälkeen loppukaudeksi.

- Mikko on fyysinen, hyvin luisteleva pelaaja, joka meillä on mahdollista saada elokuun koeajan jälkeen tärkeäksi osaksi joukkuetta. Takanaan Mikolla on hieman rikkinäinen viime kausi, mutta heti elokuussa lähdetään tavoittelemaan yhteisiä onnistumisia, urheilujohtaja Aho kertoo.

- Todella innoissani palaan Lappeenrantaan. Tämä on hieno mahdollisuus tulla nostamaan omaa tasoa ja samalla auttamaan SaiPaa, Mikko kommentoi.

Mikko on kahden viime kauden aikana jäänyt JYPissä ennakko-odotuksia pienemmälle roolille, joten Harri Ahon kontakti johti seurojen väliseen vuokrasopimukseen.

- Näen itse asian niin, että kaikki pitää ansaita. Selvää on, että isoa roolia Jyväskylästä lähdettiin hakemaan. Kun Hapa soitti ja kysyi, onko kiinnostusta tulla, käytiin todella hyvät keskustelut ja sitten seurat katsoivat keskenään kuinka edetään, nuorempi veljeksistä avaa taustoja.

Mikko uskoo tuovansa SaiPaan sitä mistä hänet jo tunnetaan, mutta myös enemmän.

- Pystyn olemaan vahva yleispelaaja ja tuomaan energiaa ketjukavereille ja joukkueelle. Näen kuitenkin, että minulla on olemassa myös pistepotentiaalia.

Mikko on myös mielissään, kun pääsee jälleen samaan joukkueeseen isoveljensä kanssa.

- Todella hieno juttu palata samaan joukkueeseen kasvattajaseuraan. 18 vuotta yhdessä tuli kuitenkin pelattua samassa joukkueessa, vaikka nyt muutama vuosi onkin mennyt erillään.

- Niin ja niistä 13 vuotta samassa Ketjussa, Ville Petman lisää. Olo on odottavainen, todella mahtavaa palata taas yhteen. Kaikki kesät on kuitenkin treenattu yhdessä ja paljon olemme muutenkin yhteyksissä. Uskon, että yhteys kentällä löytyy välittömästi, Petmaneista vanhempi, Ville, päättää.

KAUSIKORTIT