Viimeinen runkosarjaviikko pyörähtää käyntiin Espoossa | SaiPa

Viimeinen runkosarjaviikko pyörähtää käyntiin Espoossa

Liigan runkosarjaa on SaiPan osalta jäljellä enää kaksi ottelua. Maanantain ainoassa Liiga-kamppailussa SaiPa kohtaa runkosarjan viimeisessä vierasmatsissaan Espoossa Bluesin.

Kyseessä on joukkueiden neljäs kohtaaminen lopuillaan olevan runkosarjan tiimoilta. SaiPa on voittanut kaikki aiemmat keskinäiset ottelut loppunumeroin 3–0, 5–1 ja 3–1. Edellisen kerran joukkueet iskivät yhteen Espoossa helmikuun puolivälissä. Tuossa ottelussa ratkaisut nähtiin vasta päätöserässä, johon lähdettäessä taululla olivat tasalukemat 1–1. Ottelun voittomaalin ohjasi David McIntyren kaapiman aloitusvoiton jälkeen Tommi Jokinen.

Bluesin pajatso on tyhjentynyt kauden aikana niin voimakkaasti kärkiosaamisesta, ettei joukkueen löytyminen sarjan peränpitäjän paikalta tässä vaiheessa ole kummoinen yllätys. Espoolaiset pelaavat kaksi jäljellä olevaa peliään enää kunniasta, sillä sinipaidat eivät omaa enää teoreettisiakaan mahdollisuuksia nousta pois jumbopaikalta ohi 14:ntenä majailevan Tampereen Ilvestä. Blues kohtaa SaiPan jälkeen vielä torstain päätösottelussaan JYPin vieraissa.

Kotijoukkueella on alla kaksi tappiota, jotka se kärsi peräkkäisissä vierasotteluissa HPK:ta ja Sportia vastaan. Näissä otteluissa Blues onnistui maalinteossa ainoastaan kerran. Lauantaina Sportia vastaan Blues jäi maaleitta, vaikka hyvä yritys tuotti espoolaisjoukkueelle joitain laadukkaita maalintekopaikkoja. Bluesin edellinen voitto on viime tiistailta jatkoajalta KalPaa vastaan, mutta sitä ennen espoolaiset hävisivät putkeen peräti 12 peliä.

Bluesin nuori hyökkäyskalusto haastaa vastustajia ennakkoluulottomuudella ja hyvällä liikkeellä. Kokemuksen puute on kuitenkin näkynyt vielä liikaa ennen kaikkea ratkaisupaikoissa ja maalinteko on ollut vaikeaa. Maalivahtipelin osalta Bluesin pullat ovat hyvin uunissa, sillä niin Kaapo Kähkönen kuin Christian Engstrand ovat luotettavia vaihtoehtoja. Voittaakseen Blues tarvitsee kuitenkin täydellistä onnistumista kentän ja pelin jokaisella osa-alueella.

Suoran pudotuspelipaikan viime viikolla varmistanut SaiPa lähtee kahteen viimeiseen peliin taistelemaan pudotuspelien kotiedusta tulevaa playoff-vastustajaansa JYPiä vastaan. Keltapaidat keräsivät pisteitä kaikista viime viikon kolmesta ottelustaan: tiistaina Ässät kaatui rankkareilla 5–4, torstaina Lukko taipui SaiPan käsittelyssä 4–3 ja lauantaina vieraspelistä Tapparaa vastaan tuomisina oli piste 4–3-rankkaritappioon päättyneestä illasta.

SaiPan sairastupa tyhjeni viime viikolla kahdella potilaalla, kun pitkään toipilaana olleet Valtteri Virkkunen ja Kalle Maalahti palasivat kokoonpanoon. Loukkaantuneiden listoilla ovat yhä Kim Strömberg ja Petteri Nokelainen. Blues-ottelun jälkeen runkosarjan viimeinen ottelu on vuorossa torstaina Kisapuistossa runkosarjaykköstä HIFK:ta vastaan. Ero sarjaneloseen JYPiin on tällä hetkellä kaksi pistettä jyväskyläisten hyväksi. JYP kohtaa vielä Kärpät ja Bluesin.