Vaasasta ei tarttunut mukaan pisteitä | SaiPa

Vaasasta ei tarttunut mukaan pisteitä

Kauden neljäs ja runkosarjan viimeinen kohtaaminen Vaasan Sportin ja SaiPan välillä päättyi, kolmen edellisen tyyliin, Sportin voittoon. Tuomas Vänttinen iski isäntien ratkaisumaalit toisessä erässä, kun Sport vei pisteet 3–0 (0–0, 2–0, 1–0).

SaiPa ei onnistunut voittamaan Sportia kertaakaan runkosarjakauden 2015-2016 aikana. Sportin voittoresepti tiistai-iltana Kuparisaaressa oli aiemmistakin kohtaamisista tuttu: maalivahti Mika Järvinen torjui kiekkoja vaikka päällään seisten, kun taas SaiPalle kiekon laittaminen tyhjäänkin maaliin oli ylitsepääsemättömän vaikeaa.

– Ei jäänyt ainakaan siitä kiinni, etteikö meillä olisi ollut riittävästi maalipaikkoja. Siellä oli tyhjiä maaleja ja miestä nokikkain maalivahdin kanssa, mutta ei vain oltu tarpeeksi teräviä niissä paikoissa. Tuntui, että tämä oli muilta osin paras pelimme Sportia vastaan tällä kaudella, kommentoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

Isäntäjoukkue tarttui voitonkahvaan toisessa erässä, kun Tuomas Vänttinen punnersi kaksi maalia. Sportin ensimmäinen maali syntyi SaiPaan paluun tehneen Elmeri Kaksosen rangaistuksen aikana Vänttisen ohjauksesta. Toisen maalinsa Vänttinen väsäsi maalin edestä tarkalla rystylaukauksella Ville Leskisen huippuesityöstä.

Kolmannessa erässä Sport oli puolustuskannalla, sillä koko erä pelattiin käytännössä kotijoukkueen maalia kohti. Sport teki SaiPan takaa-ajosta kuitenkin vaikeaa puolustamalla erittäin tiiviisti oman maalinsa edustaa. Tero Koskiranta viimeisteli loppunumerot 3–0 viimeisellä minuutilla SaiPan metsästäessä kavennusta ilman maalivahtia.

– Kaikki ottelut Sportia vastaan olivat tällä kaudella pienten marginaalien pelejä, niin kuin olivat viime kaudellakin. Tällä kaudella ne vain kaikki kääntyivät vastustajalle, Tirkkonen kiteytti.

– Korostan edelleen, että paikkoja meillä oli, mutta ehkä oltaisiin kaivattu vähän enemmän aputoimia esimerkiksi maskipelaamiseen ja ripareihin. Toisaalta on hyvä, että omiinkaan ei olla juuri päästetty maaleja. Ylihyökkääminenkään ei kannata, vaikka maalintekeminen olisi vaikeaa. Pitää vaan uskoa ja tehdä töitä, hän jatkoi.

SaiPan riveihin maanantaina liittynyt Elmeri Kaksonen sai paluuottelussaan peliaikaa vajaat 15 minuuttia ja tilastoi kahden jäähyminuutin lisäksi kolme laukausta. Ville Kohon ja Tomi Leivon kanssa samassa ketjussa pelanneella Kaksosella oli kolmannen erän alussa hyvä paikka tuoda SaiPa peliin mukaan, mutta Järvinen veti pidemmän korren.

– Hän on meille tuttu pelaaja ja pelannut ennenkin "Kollen" kanssa, mikä helpottaa tulemista joukkueeseen. Tärkeä mies meille etenkin alivoimaosaamisensa vuoksi etenkin, koska (Kim) Strömberg ja (Valtteri) Virkkunen ovat tällä hetkellä loukkaantuneina, Tirkkonen sanoi.

SaiPa yöpyy tiistain ja keskiviikon välisen yön Vaasassa ja jatkaa matkaansa keskiviikkona Ouluun, missä se kohtaa Kärpät torstai-iltana.