U20-joukkueelle tappio viikon ainoasta ottelusta | SaiPa

U20-joukkueelle tappio viikon ainoasta ottelusta

U20-joukkueen viikon ainoa ottelu pelattiin sunnuntaina Kisapuistossa, kun vastaan asettui TPS. SaiPalla oli ottelussa useita hyviä paikkoja maalintekoon, mutta hyvistä paikoista huolimatta joukkue ei saanut kuin yhden maalin tehtyä ja vierailija TPS otti täydet pisteet maalein 1-2. SaiPan ainoan maalin teki Miro Tauslahti. Maalilla pelannut Ville-Veikko-Hiltunen torjui yhteensä 23 kertaa, kun TPS:n maalilla pelanneelle Juho Nupposelle torjuntoja kertyi 35. Tappio oli SaiPalle kolmas peräkkäinen.

Kotijoukkue tuli otteluun pirteästi viikon huilin jälkeen ja pääsi pelaamaan ottelun ensimmäisen ylivoiman jo ajassa 2.46, kun TPS:n Atte Uusikartano otti jäähyn koukkaamisesta. Kotijoukkue ei saanut kuitenkaan ylivoimaa toimimaan ja lähempänä maalintekoa olivat alivoimalla vieraat, kun Jesperi Kaukonen karkasi SaiPan puolustukselta läpiajoon. Kotijoukkueen maalilla pelannut Ville-Veikko Hiltunen onnistui nollaamaan yrityksen. Ottelun avausmaali syntyi erän puolivälin tienoilla, kun vieraiden Rasmus Termonen laukoi kiekon ohi Hiltusen. Maalin jälkeen SaiPalla oli vaikea vaihe pelissä ja joukkue tarjosi vieraille kahden miehen ylivoiman, kun Richard Zemlicka ja Joni Loukkojärvi ottivat peräkkäiset jäähyt. SaiPa kesti kuitenkin vieraiden ylivoiman uhrautuvalla pelaamisella.

Toisen erän alkuun TPS tuli vahvasti ja Hiltunen sai erän alkuun venyä useaan hyvään torjuntaan. Erän alun vaikeudet selvitettyä alkoi peli kääntymään SaiPan komennoksi. Palkinto hyvästä yrityksestä tuli ajassa 31.02, kun Miro Tauslahti pääsi Veeti Moilasen kanssa ylivoimahyökkäykseen keskialueelta. Tauslahti päätti yrittää omaa ratkaisua ja veto upposi vieraiden maalilla pelanneen Juho Nupposen selän taakse tasoittaen lukemat 1-1:een. Maalin jälkeen SaiPa sai selvästi otetta pelistä ja loppuerä mentiin kotijoukkueen komennossa, mutta lisäosumia ei nähty.

Kolmannen erän alkuun SaiPa sai parikin loistavaa maalipaikkaa. Ensin hyökkääjäksi siirretty Joni Loukkojärvi karkasi TPS: puolustukselta läpiajoon, mutta Nupponen onnistui nollaamaan yrityksen. Heti perään Erik Kytövaara pääsi kokeilemaan avopaikasta, mutta jälleen Nupposen hanska tuli tielle. Kun ei kotijoukkue onnistunut omista paikoista, iski TPS ajassa 54.32 johtomaalin, kun Jesper Kaukosen laukaus pomppi Hiltusen kautta sisään ja vei vieraat 1-2 johtoon. SaiPa pääsi vielä lopussa hakemaan tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta TPS:n puolustus kesti ja vierailija otti täydet pisteet mukaan.