Suora pudotuspelipaikka panoksena torstain kotiottelussa | SaiPa

Suora pudotuspelipaikka panoksena torstain kotiottelussa

SaiPa yrittää ottaa jo ratkaisevan askeleen kohti runkosarjan kuuden parhaan joukkoa, kun sputnikit saavat kotikentällään vastaansa samoista sijoista kamppailevan Rauman Lukon.

Lappeenrannan Kisapuistossa käydään torstaina runkosarjasijoitusten kannalta tärkeä ja mielenkiintoinen ottelu, jossa ottavat yhteen sarjavitonen SaiPa ja sijaa alempana majaileva Lukko.

SaiPa pelaa runkosarjan loppusuoralla teoriassa sijoista 3–7. Sijalla 8 oleva KalPa on kerännyt 83 pistettä ja voi nousta teoriassa tasapisteisiin SaiPan kanssa, mutta SaiPa on loppusijoituksissa edellä kolmen pisteen voittojan ansiosta varmuudella.

Torstaina SaiPalla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus varmistaa suora puolivälieräpaikka voittamalla Lukko varsinaisella peliajalla, jolloin ero raumalaisiin kasvaisi tavoittamattomasti 10 pisteeseen.

Ottelun merkitys on vähintään yhtä iso Lukolle, joka yrittää kaikin keinoin välttää joutumisen Villi kortti -kierrokselle. Lukko on tällä hetkellä kuudentena, mutta varaa tuudittautumiseen raumalaisilla ei juuri ole, koska saman verran otteluja pelannut TPS hiillostaa sitä vain kahden pisteen päässä.

SaiPa pelaa toisen kotiottelunsa kolmen päivän sisään. Keltapaidat kävivät tiistaina kovan väännön kahdesta pisteestä Ässien kanssa ja lopulta ratkaiseva ero syntyi voittomaalikilpailussa SaiPan hyväksi Vojtech Polakin maalilla.

SaiPalla on kymmenestä viime pelistä neljä kolmen pisteen voittoa ja neljä tappiota sekä kahdesta voittomaalikilpailusta yksi voitto ja yksi tappio.

Vierasjoukkue Lukon kausi on ollut täynnä nousuja ja laskuja. Kevään aikana raumalaisilla on ollut sekä pitkiä voitto- että tappioputkia. Esimerkiksi helmikuun alussa joukkue hävisi suoraan kolme peliä, mutta veti sen perään viiden pelin tappiottoman sarjan.

Lukon viimeisin ottelu tiistaina oli jälleen tappiollinen KooKoon pidettyä pisteet Kouvolassa 2–1-voitolla. Ottelun ainoan raumalaismaalin sivalsi SaiPan Chad Raun kanssa maalipörssin voitosta kilpaileva Aaron Gagnon.

Raumalaisten aseet pelien voittamiseen ovat edelleen samat, joihin on totuttu Risto Dufvan päävalmentajakaudella. Nämä vahvuudet kiteytyvät ennen kaikkea Liigan laadukkaimpaan erikoistilannepelaamiseen sekä ultratiiviiseen viisikkopuolustamiseen.

SaiPalla oli vielä syyskauden kohtaamisissa vaikeuksia päästä läpi Lukon puolustusmuurista pelien päättyessä Lukon 4–0 ja 1–0-voittoihin. Osat vaihtuivat kuitenkin SaiPan edellisellä länsirannikon vierailulla keltapaitojen nollatessa Lukon 3–0.

Joukkueiden parhaat pistemiehet ovat SaiPan puolelta David McIntyre (13+37=50) ja Chad Rau (26+16=42) sekä Lukosta Aaron Gagnon (25+20=45) ja Ville Vahalahti (14+28=42).