Sitkeä Blues SaiPan perjantaivieraaksi | SaiPa

Sitkeä Blues SaiPan perjantaivieraaksi

SaiPa hakee perjantaina pikaista paluuta voittokantaan, kun vieraaksi Kisapuistoon saapuu Blues Espoosta.

SaiPan seitsemän vierasvoiton putki ja kuuden ottelun pisteputki menivät poikki keskiviikkona Kuopiossa, kun maalinteon tehokkuuden löytänyt KalPa otti täyden pistepotin kotonaan loppulukemin 4–2.

Pisteetön ilta tiesi SaiPalle pykälän verran pudotusta sarjataulukossa, kun JYP onnistui nousemaan voitollaan kolmanneksi. Perjantain kotiottelu Bluesia vastaan päättää SaiPan osalta runkosarjan toisen kolmanneksen.

Sijoilla 3–8 olevat joukkueet ovat tällä hetkellä viiden pisteen sisällä. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen odottaa runkosarjan loppuhuipennuksesta kovaa taistelua. Huonotkin pelit pitää nollata nopeasti, hän korostaa.

– Saadaan pelata koko ajan isoja pelejä. Jokaisella pisteellä on tässä vaiheessa merkitystä. Huonolla valmistautumisella ei tule pisteitä, minkä vuoksi on tärkeää pystyä elämään tässä ja nyt riippumatta siitä, miten edellinen peli on mennyt.

Perjantaina vieraaksi saapuva Blues on sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä. Kauden aikana lukuisia pelaajiaan muihin seuroihin menettänyt espoolaisjoukkue ei ole kuitenkaan suostunut muiden joukkueiden pisteautomaaksi.

Espoolaisten saalis viidestä viime pelistä on yksi voitto ja neljä pistettä. SaiPa on kerännyt samalla ajanjaksolla kymmenen pistettä. Tirkkonen uskoo, että Bluesin olosuhteisiin nähden hyvät suoritukset kumpuavat taistelumielialasta.

– Blues on näyttänyt olevansa todella hankala vastustaja. Jokainen pelaaja siellä on valmis laittamaan työpaikkojensa puolesta kaiken likoon. Täytyy olla valmis tekemään hirvittävä määrä töitä joukkueen eteen, Tirkkonen sanoo.

Pelkällä taisteluasenteella Blues ei tietenkään pystyisi laittamaan ennakkosuosikeille kapuloita rattaisiin. Tirkkosen kollega Jyrki Aho onkin saanut revittyä sangen ohuesta pelaajamateriaalista kaiken mahdollisen irti vaikeassa tilanteessa.

– Blues on sitkeä, suoraviivainen joukkue, joka varmasti pyrkii tulemaan päälle ja fyysisesti haastamaan meidät. Heidän pelityylinsä on aika suoraviivainen, eli kiekkoa pyritään pelaamaan aina maalia kohti, Pekka Tirkkonen kertoo.

Liigan pistepörssin kärkipaikoilta ei löydy Bluesin pelaajia. 20 pistettä tällä kaudella iskeneen Otso Rantakarin siirryttyä Ruotsiin, kultakypärää kantaa Peter Tiivola tehopistein 9+6=15. SaiPan kultakypärä David McIntyre on Liigan pistepörssissä toisena tehoin 8+27=35, ja Chad Rau neljäntenä pistein 21+11=32.

SaiPa ja Blues ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kerran, lokakuussa, jolloin SaiPa oli kotonaan vahvempi maalein 3–0. Joukkueet kohtaavat kevään aikana vielä kahdesti perjantain ottelun jälkeen Espoossa.