Shugg ja Forslund SaiPaan, Persson Brynäsiin | SaiPa

Shugg ja Forslund SaiPaan, Persson Brynäsiin

Hyökkääjä Justin Shugg saapuu SaiPaan EHC Red Bull Münchenistä. Brynäs IF:n Emil Forslund ja John Persson vaihtavat joukkueita päittäin.


SaiPaan saapuu kaksi uutta hyökkääjää. Samassa yhteydessä John Perssonin sopimus päättyy.


Kanadalainen Justin Shugg saapuu SaiPaan DEL:n EHC Red Bull Münchenistä loppukauden kattavalla sopimuksella. 28-vuotias oikealta laukova hyökkääjä on urallaan pelannut 271 AHL:n runkosarjaottelua pistein 62+88=150 (0,55 pistettä/ottelu). Vyölle on tullut myös kolme NHL-ottelua Carolina Hurricanesissa. Hän on Hurricanesin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2010.

Viimeiset neljä kautta oikealta laukova hyökkääjä on pelannut Euroopassa. Kaudella 2016-2017 hän pelasi 33 ottelua KHL:ää Dinamo Rigassa (2+9=11), Saksan pääsarjassa DEL:ssä hän on Shugg on pelannut neljässä eri joukkueessa. Viime kaudella hän oli joukkueessaan suuressa roolissa CHL:ssä ja Saksan pääsarjassa, kun Red Bull München eteni aina DEL:n finaaleihin asti. Kausi jäi kuitenkin kesken ensimmäisessä finaalissa tulleeseen loukkaantumiseen, josta toipuminen kesti vuoden 2019 loppupuolelle asti. Shugg on päässyt kuitenkin pelaamaan joulukuusta asti, joten hänen pelituntumansa on hyvä.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan Shugg on täsmähankinta loppukaudelle:

-Justin on monikäyttöinen pelaaja, hänellä on vahvuuksia joilla pystyy ratkaisemaan pelejä.

Shugg saapuu Lappeenrantaan keskiviikkona ja pelaa numerolla 41.


Toinen joukkueeseen saapuva hyökkääjä on 26-vuotias ruotsalainen Emil Forslund. Forslund on noussut SHL-pelaajaksi suhteellisen kypsällä iällä, noustuaan Brynäs IF:n riveihin viime kaudella. Oikealta laukova hyökkääjä on pelannut 88 SHL-ottelua tehopistein 11+9=20. Forslund tulee SaiPaan loppukauden käsittävällä vuokrasopimuksella.

- Emil on hyvin luisteleva ja monipuolinen pelaaja. Hänellä on hyvä työmoraali ja tekee paljon töitä joukkueen eteen hyvällä asenteella. Hänellä oli myös kova halu tulla SaiPaan, kun kuuli tästä mahdollisuudesta, Tuomenoksa kommentoi.

Myös Forslund saapuu Lappeenrantaan keskiviikkona ja hän pelaa numerolla 17.

Emil Forslundin uratilastot


Samassa yhteydessä SaiPan hyökkääjä John Perssonin sopimus SaiPassa päättyy ja hän siirtyy Brynäs IF:n riveihin. Persson saapui täksi kaudeksi SaiPaan SHL:n Mora IK:sta. Hän on tehnyt pelaamissaan 39 Liiga-ottelussa tehot 10+5=15 (-14).

- Johnilla oli hieno sisääntulo joukkueeseen. Ei ole tavanomaista, että ulkomaalaispelaaja nousee kapteenistoon ensimmäisellä kaudellaan. Myös tehoja tuli hyvin. Nyt kuitenkin on ollut tuloksellisesti pidempi vaikea jakso, vaikka vastuuta on ollut tarjolla. Haluamme kiittää Johnia panoksestaan SaiPan hyväksi, Tuomenoksa kommentoi.