Sarjavitonen ja sarjakutonen kohtaavat | SaiPa

Sarjavitonen ja sarjakutonen kohtaavat

Perjantaina voitokkaasti vieraskaukalossa esiintynyt SaiPa saa lauantaina vieraaksi vain sijan alempana sarjataulukossa majailevan Turun Palloseuran.

SaiPa nousi perjantain voitollaan pisteen päähän 90 pisteen rajapyykistä tämän kauden Liigassa, kun se voitti Pelicansin suvereenilla vierasesityksellä murskalukemin 9–2.

SaiPa onnistui ottelussa leveällä rintamalla, sillä peräti 16 lappeenrantalaispelaajaa pääsi ottelussa tehopisteiden makuun. Erityisesti ottelussa esiintyivät edukseen tuoreet SaiPa-vahvistukset Kevin Henderson (1+1) ja Vojtech Polak (2+1).

Lauantaina vuorossa on jo seuraava ottelu, tällä kertaa kotona Kisapuistossa. Vastaan asettuu TPS, joka taistelee SaiPan kanssa samoista runkosarjasijoista.

Niin kuin SaiPakin, myös TPS pelasi perjantaina. Turkulaiset vierailivat Kuopiossa kohdaten KalPan, joka osoittautui tasaisessa mittelössä paremmaksi voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 2–1. TPS:n ainoan maalin ottelussa iski Eric Perrin, joka johtanee myös lauantaina turkulaisten ykköshyökkäysketjua laidoillaan Tomi Kallio ja Jerry Ahtola.

TPS on noussut viimeaikaisten hyvien otteidensa myötä monien kirjoissa jopa pudotuspelien mustaksi hevoseksi. Turkulaiset ovat napsineet kymmenestä viime pelistä kahdeksassa pisteitä ja ovat tällä hetkellä matkalla runkosarjassa kuuden joukkoon.

Ottelussa pelataan erittäin tärkeistä pisteistä, sillä sarjataulukossa SaiPan ja TPS:n erottaa vain kuusi pistettä. Voitolla lauantaina SaiPa ottaisi jo ison askeleen lähemmäs TPS:n pitämistä selkänsä takana, sekä pitäisi toiveet neljän joukkoon sijoittumisesta voimissaan.

TPS:n viime ottelut ovat olleet vähämaalisia, ja hyvin pitänyt puolustuspeli onkin ollut ehkä merkittävin syy Pallokerhon positiiviseen kierteeseen. Turkulaisten ykkösmaalivahdiksi noussut Oskari Setänen on lisäksi tehnyt vastustajien illoista vaikeita. Esimerkiksi perjantain ottelussa KalPaa vastaan kiekko tarttui Setäsen räpylään 29 kertaa.

TPS on pelannut viime aikoina hyvin etenkin kotonaan, sillä Aurajoen rannoille ovat hyytyneet niin Tappara kuin Lukkokin. Toisaalta vieraissa viimeisin puhdas pistepotti on viime kuun lopulta Raumalta, jonka jälkeen TPS on hävinnyt muun muassa KalPalle.

TPS:n nykyvire huomioon ottaen SaiPan perjantai-illan hurjat maalijuhlat tuskin jatkuvat enää lauantaina. Ottelusta lienee siten odotettavissa tasaisempi, mutta Pelicans-voiton tuoma positiivinen pohjavire yhdistettynä kotiyleisöön antanee SaiPalle pienen edun vastustajaan nähden.

SaiPan keskushyökkääjä ja pisteykkönen David McIntyre nousi perjantaina jo neljän pisteen päähän seuran yhden kauden syöttöpiste-ennätyksestä tekemällä esityön Tommi Jokisen 3–1-maaliin. McIntyre on paukuttanut tällä kaudella tehot 10+35=45.

TPS:n kultakypärää kantaa lauantaina joukkueen kapteeni Tomi Kallio. Täksi kaudeksi Liigaan ja kasvattajaseuraansa palanneen Kallion tehopisteet ovat 18+22=40.

SaiPan ja TPS:n kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs. Aiemmista kohtaamisista voitot ovat SaiPalle 2–1 ja pisteet niukasti 5–4.