SaiPan ja JYPin neljäs näytös | SaiPa

SaiPan ja JYPin neljäs näytös

Tiistaina pudotuspelien avausvoittonsa ottanut SaiPa pääsee hakemaan ottelusarjan tasoittavaa voittoa Kisapuistossa.

SaiPan ja JYPin välinen ottelusarja on kolmen ottelun jälkeen herkullisessa tilanteessa. Kaksi ensimmäistä peliä voittanut JYP johtaa edelleen sarjaa voitoin 2–1, mutta SaiPalla on seuraavaksi edessään kotiottelu, jossa se saa paitsi virtaa yleisöstä myös vapaammat kädet peluutukseen liittyvissä asioissa viimeisen vaihto-oikeuden myötä.

Jyväskyläläisten voitot sarjan alussa kiteytyivät ennen kaikkea Tuomas Tarkin häikäisevään maalivahtipeliin ja Miika Lahden kentällisen vahvaan viidellä viittä vastaan -pelaamiseen. Tiistaina JYP aloitti ottelun edelleen vahvasti, mutta sen ote väljähti toisessa erässä, ja päätöserässä JYPin bensa näytti jopa hieman loppuvan.

SaiPalta odotettiin tiistaina isoa tasonnostoa ja joukkue vastasi huutoon haastavassa paikassa. Toisessa erässä hetkellisesti hyökkäystehonsa löytänyt SaiPa ei edelleenkään häikäissyt hyökkäyspäässä, sen sijaan voitto perustui tiukkaan keskialueen puolustamiseen ja Jani Niemisen huippuiltaan. Niemisen ilta sisälsi varman perustyöskentelyn lisäksi liudan gamesavereita, mukaan lukien yhden aivan ottelun loppuhetkillä.

Niemisen maaginen ottelu henkisesti kovimmassa mahdollisessa paikassa voi osoittautua jopa käänteentekeväksi asiaksi tiukassa ottelusarjassa, mutta jatkaakseen voittojen tiellä SaiPan on saatava vielä nähtyä enemmän irti laadukkaasta hyökkäyskalustostaan. Chad Raun tekemä ja David McIntyren syöttämä ylivoimamaali tiistain kakkoserässä lupailee ainakin ykkösketjun olevan löytämässä uudelleen virettään.

JYPin fyysinen pelitapa on tuonut pudotuspelisarjaan oman mausteensa. Vielä kahdessa ensimmäisessä ottelussa SaiPa ei ollut valmis vastaamaan JYPin kovaan kamppailupelaamiseen, mutta tiistaina skarppausta nähtiin tälläkin osastolla. Nähtäväksi jää, onko JYPin telaketjuosasto palautunut edellispelien rasituksesta, ja miten joukkue kykenee ylläpitämään kovan luistelutemponsa.

SaiPan taisteluasennetta tiistai-illan ottelussa kuvaa parhaiten tilanne, jossa kovan tärskyn käteensä saanut Johan Larsson palasi kaukaloon jo seuraavassa vaihdossa. Uhrautuvuus, pelirohkeus ja mies miestä vastaan tilanteiden voittaminen ovat teemoja, joissa pärjäämällä ottelusarja on mahdollista kääntää. SaiPa on herännyt pudotuspeleihin, nyt on vain pysyttävä hereillä.