SaiPalle työvoitto Espoosta | SaiPa

SaiPalle työvoitto Espoosta

Blues kiusasi SaiPaa viimeiselle minuutille asti. Tommi Jokisen ohjuri kolmannen erän alussa jäi voitto-osumaksi Espoossa.

Liigan sarjapisteistä käytiin tiistaina armottoman kova taistelu Espoon Metro Areenalla. Repaleinen mutta yritteliäs Blues ei antanut SaiPalle piiruakaan ilmaiseksi, vaan taistelu pysyi tasaisena ottelun loppuhetkille asti.

SaiPa ratkaisi pelin kolmannessa erässä, jota ehdittiin pelata vain 38 sekuntia, ennen kuin kiekko oli Blues-vahti Christian Engstrandin takana. David McIntyre voitti hyökkäyspään aloituksen, Brett Carson lähetti roikun viivasta ja maskissa ollut Tommi Jokinen sai lapansa väliin. Osuma jäi illan voittomaaliksi.

Blues haki vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Tomi Leivo päätti isäntien taistelun tuikkaamalla laatan tyhjään Blues-häkkiin. Syötöt maaliin merkkauttivat Ville Koho (1+1) ja Mikael Kuronen.

Vaikka Blues pelasi ottelun 11:llä hyökkääjällä, viidellä puolustajalla ja espoolaisten kokoonpano oli muutenkin kuormitettu liigatasolla kokemattomilla pelaajilla, ilta oli SaiPalle kaikkea muuta kuin helppo.

Keltapaidat olivat etenkin ottelun ensimmäisillä minuuteilla alakynnessä, ja hyvällä liikkeellä otteluun tullut Blues rokotti, kun puolustaja Jere Seppälä sivalsi kotijoukkueen pyörityksen päätteeksi kiekon ohi Jussi Markkasen.

Kauaa ei Blues ehtinyt johtoasemastaan nauttia. SaiPan vaikeudet näyttivät jatkuvan, kun Mikael Kuronen lähti istumaan joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta. Sen sijaan SaiPa karkasi alivoimalla kahden miehen voimin ylivoimahyökkäykseen, ja Elmeri Kaksosen lättysyöttö kirvoitti Ville Kohon tuuletuksiin.

Ottelun toisessa erässä ei tilastoitu rangaistuksia saati maaleja. Bluesin hyvä liike kuitenkin jatkui, ja espoolaisten suorat hyökkäykset tuottivat monia harmaita hiuksia SaiPan puolustukselle.

Päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan SaiPa ei odottanut Espoosta helppoja pisteitä. Tärkein asia olivat kolme pistettä, joilla SaiPa vahvisti asemiaan kuuden parhaan joukossa.

– Peli oli semmoinen kuin ennakkoon odotettiinkin. Blues pelasi ennakkoluulottomasti ja laittoi meidät ahtaalle. Ollaan voittoon tyytyväisiä, vaikka se ei tänään tullut todellakaan helpolla, Tirkkonen sanoi.

SaiPaan siirtotakarajalla hankittu hyökkääjä Kevin Henderson jätti debyyttiottelussaan positiivisen kuvan. Hendersonin vahva kiekon suojaaminen ja suoraviivainen peli eivät jääneet huomaamatta Tirkkoseltakaan.

– Kun otetaan huomioon, että kaveri on vasta eilen matkustanut tänne ja yhdet aamujäät joukkueen kanssa on alla, pelissä oli paljon hyviä juttuja. Odotamme häneltä ennen kaikkea vahvaa joukkuepelaamista ja maalineduspeliä, Tirkkonen summasi.

SaiPan seuraava peli on perjantaina Lahdessa Pelicansia vastaan, ja kotona pelataan taas lauantaina, jolloin vastaan asettuu TPS.

– Tässä pelissä pääasia oli se, että saimme rutistettua kolme pistettä. Viikonloppuna on kovemmat savotat edessä, niihin peleihin pitää pystyä parantamaan, Tirkkonen painotti.