SaiPalle piste Jyväskylästä | SaiPa

SaiPalle piste Jyväskylästä

JYP kaatoi SaiPan Jyväskylässä rankkareilla maalein 3-2. Jussi Markkanen torjui SaiPan maalilla 36 kertaa.

Keltapaitojen vierailu JYPin kotiluolaan osoittautui juuri niin haasteelliseksi kuin ennakkoon saattoi odottaa. Mahdollinen tuleva puolivälierien pari taisteli pisteistä loppuun asti ja molemmilla joukkueilla oli paikat voittoon niin varsinaisella peliajalla kuin jatkoajallakin.

SaiPan avainhahmo löytyy maalin suulta. Jussi Markkasen lukuisat oivat torjunnat pitivät osaltaan SaiPan hyvin pelissä mukana kahden ensimmäisen erän aikana, jolloin kotijoukkue oli vahvimmillaan. Markkanen sai myös hyvää apua kenttäpelaajilta, sillä omaa maalia suojeltiin hyvällä asenteella. Yhden illan huippusuorituksista esitti hyökkääjä Matti Järvinen, joka pelasti toisen erän lopulla SaiPan pelatessa alivoimaa 1-1 -tilanteessa kiekon oman maalin maaliviivalta.

Ottelu käynnistyi SaiPan kannalta epäonnisesti, sillä joukkue hermoili itsensä alivoimalla väärästä vaihdosta jo kahden minuutin pelin jälkeen. JYP kiitti mahdollisuudesta ja Joonas Nättinen viimeisteli isäntien johto-osuman ylivoiman alussa. Vieraat joutuivat erän loppupuolella uudestaan alivoimaiseksi mutta tällä kertaa maaliverkko heilui kentän toisessa päädyssä. Sami Venäläinen karkasi Ville Hämäläisen kanssa ylivoimahyökkäykseen ja jälkimmäinen viimeisteli keltapaitojen tasoitusmaalin.

Toisessa erässä tekopaikat olivat erän alkupuoliskolla vähissä. Ottelun tuomarilinja salli varsin vahvan "kamppailupelaamisen", jossa painiotteet ja mailahäirintä näyttelivät isoa roolia. Erän jälkipuoliskolla SaiPalle kuitenkin löydettiin kaksi peräkkäistä rangaistusta ja JYP sai hetken pyörittää kahden miehen ylivoimaa. Vieraiden alivoimataistelu oli kuitenkin esimerkillistä ja kun Järvinen pelasti aiemmin kerrotulla tavalla SaiPan kertaalleen takaiskulta maaliviivalta lähdettiin päätöserään tasatilanteesta.

Keskimmäinen erä oli JYPiltä vahvaa pelaamista mutta SaiPa pystyi pääsääntöisesti pitämään kotijoukkueen poissa maalipaikoilta. Vasta erän jälkipuoliskon SaiPan jäähyt käänsivät vaakaa voimakkaammin JYPin eduksi.

Kolmannen erän aluksi Järvinen osoitti taistelutahtoa myös hyökkäyspäädyssä nousemalla komeasti JYP-puolustajan ohi ja huiputti myös isäntien maalivahti Veini Vehviläisen. Sami Venäläinen sai syöttöpisteen myös Järvisen maaliin ja oli näin mukana rakentamassa SaiPan molempia maaleja. Vieraiden johtoasema ei kuitenkaan säilynyt pitkään, sillä vajaat viisi minuuttia myöhemmin Juuso Pullin siniviivakuti yllätti maskissa olleen Markkasen.

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ylivoimalla ottelun ratkaisua kolmannen erän jälkikympillä. JYP pystyi omalla ylivoimallaan luomaan vaarallisemmat tilanteet mutta ottelu venyi lopulta jatkoajalle. Sen JYP sai aloittaa ylivoimalla Tomi Leivon viimeisen minuutin jäähyn ansiosta mutta jälleen kerran SaiPa pelasi hyvää alivoimaa Ville Hämäläisen toimiessa alivoiman kapellimestarina.

Jatkoajan viimeisillä hetkillä David McIntyre karkasi läpiajoon mutta epäonnistui laukauksessaan JYP-pelaajan koukittua kanadalaishyökkääjää yläkädestä. Tuomaristo ei kuitenkaan uskaltanut selkeästä tilanteesta huolimatta tuomita vieraille rangaistuslaukausta ja näin ottelu venyi voittolaukauskilpailuun. Näissä rankkareissa SaiPan neljästä yrittäjästä kukaan ei onnistunut ja lopulta JYPin Mikko Kalteva onnistui iskemään isännille lisäpisteen arvoisen osuman.

Tulevalla viikolla SaiPalla on edessään kolme ottelua. Tiistaina (Ässät) sekä torstaina (Lukko) joukkue pelaa kotikaukalossa ja lauantaina vuorossa on vierailu Hakametsään Tapparan isännöidessä viikon päättävää matsia.