SaiPa taipui HIFK:lle päätöserässä | SaiPa

SaiPa taipui HIFK:lle päätöserässä

SaiPan ja HIFK:n avauskohtaaminen Villi kortti -kierroksella päättyi vierasjoukkueen 2-3-voittoon. SaiPa tasoitti pelin päätöserän viimeisellä minuutilla, mutta vierasjoukkue iski voittomaalin heti seuraavasta vaihdosta, eikä SaiPa enää uuteen nousuun pystynyt.

Ottelun avauserä tarjosi kokonaisuutena vauhdikasta ja viihdyttävää pudotuspelikiekkoa. Taklauksia jaettiin ahkerasti ja pienetkin virheet maksoivat paljon. Avauserä sujui vierasjoukkueen komennuksessa ja SaiPalla oli vaikeuksia hyökkäyspään pelaamisessa vierasjoukkueen vahvan puolustuspelin johdosta. HIFK avasi ottelun maalihanat seitsemän pelatun minuutin jälkeen kun Joakim Kukkosen rannelaukaus yllätti SaiPan maalivahti Ville Ruokosen. HIFK viimeisteli 0-2-lukemat erän lopussa Bastien Maian toimesta.

Toinen erä oli isänniltä parempi. HIFK sortui erän aikana useasti jäähyilyyn, mutta SaiPan ylivoimapeli ei muutamia paikkoja lukuun ottamatta lähtenyt rullaamaan. Tasakentällisillä SaiPan ilme oli avauserää huomattavasti parempi. Janne Kettunen avasi kotijoukkueen maalihanat iskemällä kiekon Christian Heljankon maaliin. Jotain voimasuhteista kertoivat maalivahtien torjunnat, kun HIFK:n Heljankolle torjuntoja kirjattiin 16. SaiPan Ruokoselle torjuntoja merkattiin kuusi kappaletta.

Päätöserä ei pelillisesti tarjonnut ihmeellisyyksiä. Joukkueet hakivat asetelmia ja SaiPa erityisesti tasoitusosumaa. Jotain erän kulusta kertoi se, että ensimmäinen tilastomerkintä saatiin vasta ajassa 59:12 kotijoukkueen aikalisän merkiksi. Loppuerä olikin todellista draamaa. Janne Kettunen toi SaiPan vielä tasoihin ja Kisapuisto riemastui tasoitusosumasta suuresti. Ilo ei kuitenkaan kauan kestänyt, vaan HIFK karkasi heti seuraavasta vaihdosta Joakim Kukkosen maalilla 2-3-johtoon ja voitti kamppailun.

Päävalmentaja Tuomo Ropo oli lopputulokseen syystäkin pettynyt:

- Se oli mielenkiintoinen ottelu. Vähän vuoristorataa.

- Toinen erä oli hyvä. Ensimmäisessä erässä taisi olla jännitystä, jolloin emme olleet pelissä sillä intensiteetillä mukana, jolla olisi pitänyt, Ropo kertoi.

SaiPa jatkaa taivaltaan torstaina HIFK:n vieraana. Sputnikit ovat pakkovoiton edessä, mikäli mielivät jatkaa pudotuspelitaivalta eteenpäin. Mikäli SaiPa voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, haetaan ratkaisua 20 minuutin jatkoerässä. Jos sekään ei tuota tulosta, siirrytään ampumaan voittolaukauksia.

- Torstaina meidän on pystyttävä pelaamaan samalla tavalla kuin tänään pelasimme toisessa erässä. Tiedämme, mitä tässä sarjassa jatkoonpääsy vaatii, Ropo kertoi.

Suunnitelma torstain vierasottelulle on selkeä:

- Pudotuspeleissä ei pelata kuin voitoista, joten käymme voittamassa torstaina varsinaisen peliajan pelin ja jatkoerän, Ropo kertoi päättäväisesti.