SaiPa peittosi HPK:n Niemisen johdolla | SaiPa

SaiPa peittosi HPK:n Niemisen johdolla

Jani Nieminen esti hämeenlinnalaisvieraiden maalintekoaikeet SaiPa-HPK-tuplan jälkimmäisessä osassa Lappeenrannan Kisapuistossa.

Nieminen venyi 28 torjuntaan, kun SaiPa voitti HPK:n vasta ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Nollapeli oli Niemiselle kauden toinen. Lukemin 2–0 (0–0, 0–0, 2–0) isäntien hyväksi kääntyneen ottelun molemmat maalit syntyivät päätöserässä.

HPK:n kohtaloksi koitui Severi Sillanpään ottama rangaistus, jonka aikana SaiPan ylivoima jauhoi komean maalin. David McIntyrelta syötön saanut Tommi Jokinen pyörähti maalin takaa b-pisteelle ja sijoitti tarkalla ranteella kiekon ylänurkkaan.

Vierasjoukkueen ilta vaikeutui oleellisesti, kun Mikael Kuronen iski numeroiksi 2–0. Kuronen taisteli kiekon itselleen keskialueella ja vei tilanteen tahdolla loppuun asti. SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen ihaili ratkaisumaalin tekijän työmoraalia läpi ottelun.

– Kurosen maali oli juuri sellainen yksilösuoritus, jollaiseen tämmöiset tiukat pelit yleensä ratkeavat. Jo ensimmäisessä erässä juuri Kuronen ja (Ville) Vainikainen olivat ne pelaajat, joiden työmäärä oli eniten sillä tasolla, mitä tämä ottelu vaati, Tirkkonen kiitteli.

SaiPalla oli pelissä suuria käynnistymisvaikeuksia. HPK oli ensimmäisessä erässä pelillisesti niskan päällä.

– Emme pelanneet viisikkona ihan riittävän hyvin. Oltiin vähän levällään ja annettiin tilaa Kerholle liikuttaa kiekkoa, Tirkkonen näki.

Toisessa erässä SaiPa sai tiivistettyä viisikkopelaamistaan ja myös hyökkäyspään peli parani. Vain terävyyden puuttuminen maalipaikoissa piti nollat taulussa. Pekka Tirkkosen usein korostama kärsivällisyys oli kuitenkin jälleen avain voittoon.

Tirkkoselta satoi kiitosta myös Jani Niemiselle, jonka torjunnat pitivät SaiPaa pystyssä heikoilla hetkillä.

– Varma, rauhallinen peli Janilta. Ei sieltä paljon ripareita tänään tullut. Kolmannessa erässä blokattiinkin kyllä laukauksia ja jätkät taistelivat uhrautuvasti Janin edessä, hän sanoi.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen tunnusti, että SaiPa oli numeroiden verran parempi.

– Hyvin samantapainen ottelu kuin eilen. Tasaista vääntöä, molemmat puolustivat pirun hyvin. Saimme melkein kaksi ottelua pidettyä SaiPan vaarallisen ylivoiman kurissa. Takaa-ajo jäi torsoksi. Työmoraaliin ja puolustamiseen olen silti tyytyväinen, Arvonen kertoi.

SaiPa jatkaa otteluitaan tulevalla viikolla kohtaamalla kahdesti niin Pelicansin kuin KooKoon. Seuraava ottelu on tiistaina kotona Pelicansia vastaan.