SaiPa ottaa mittaa Sportista | SaiPa

SaiPa ottaa mittaa Sportista

SaiPa aloittaa viikon vierasottelulla Vaasassa. Vastassa on Sport, joka on edelleen ainoa joukkue, jota vastaan SaiPa ei ole tällä kaudella avannut pistetiliään.

Joukkueet ovat ottaneet kuluvalla kaudella yhteen jo kolmesti, ja vaasalaiset ovat vieneet kyseisistä kohtaamisista pisteet tylysti 9–0. Vaasassa joukkueet olivat vastakkain viimeksi lokakuussa, jolloin ottelu päättyi kotkapaitojen voittoon lukemin 4–2. Sen jälkeen Sport on onnistunut hakemaan kaksi kertaa pisteet myös Kisapuistosta.

Kotijoukkueella on takana vuoristoratamainen kausi. Tälläkin hetkellä Sport kaipaa kipeästi voittoja pysyäkseen playoff-viivan päällä, sillä kymmenentenä olevan Sportin ja pykälän matalammalla majailevan KooKoon välissä on rakoa ainoastaan kahden pisteen verran. Myös Ässät on edelleen tiukasti mukana taistelussa paikasta jatkopeleihin.

Viimeisestä viidestä ottelusta Sportilla on kolme voittoa ja kahdeksan pistettä. Lauantaina se kaatoi maali-iloittelussa Tapparan jatkoajalla 6–5 johdettuaan tosin peliä avauserän jälkeen jo kolmella maalilla. Vaikka vaasalaisilla ei ole ollut kauden aikana pitkiä voittoputkia, pisteitä kotkapaidat ovat raapineet sieltä täältä melko tasaisesti.

Erikoistilanteet eivät ole Sportin vahvuus, ja etenkin alivoimalla sen verkkoon on isketty liikaa maaleja. Joukkue on myös pelannut kotonaan melko ailahtelevasti. Kohtuullisen laadukas vieraspelaaminen on kuitenkin pitänyt sen pudotuspelitoiveet yllä ja Sport onkin ollut joukkue, jolta on totuttu näkemään vierasotteluissa kovaa venymistä.

SaiPankin otteissa oli back-to-back-ottelusarjojen sisällä heilahtelua, sillä joukkue hävisi niin HPK:lle, Pelicansille kuin KooKoolle ensimmäiset kohtaamiset viikon sisällä. SaiPa pystyi kuitenkin nousemaan toisissa otteluissaan normaalille tasolle, eivätkä yllätykset toistuneet. Viimeksi SaiPa pelasi lauantaina, jolloin KooKoo taipui Kisapuistossa 2–1.

Keltamustat jatkavat Liigassa viidennellä sijalla, kun runkosarjassa on jäljellä vielä 14 ottelua. Tällä hetkellä taistelu pudotuspelien kotiedusta käydään ennen kaikkea JYP:n, Tapparan ja SaiPan välillä, jotka ovat kaikki kuuden pisteen sisällä. Selkänojaa sijoilla 6–7 vaaniviin TPS:ään ja Lukkoon SaiPa on hankkinut jo yhdeksän pistettä.

Sportin paras pistemies on tällä kaudella ollut Tuomas Vänttinen tehopistein 15+15=30. Vain pisteen Vänttistä vähemmän nakuttanut Jarkko Immonen on lukemissa 9+20=29. SaiPan kultakypärää kantaa tuttu mies, David McIntyre, joka on pistein 9+32=41 Liigan pörssikolmonen. Viidentenä samaisessa pörssissä majailee Chad Rau (24+12=36).

SaiPa jatkaa tiistain jälkeen pelejään torstaina kohtaamalla hallitsevan mestarin Kärpät vieraissa Oulun Raksilassa. Viikon viimeinen ottelu käydään lauantaina SaiPan kotijäällä KooKoota vastaan. Rankan pelirupeaman jälkeen SaiPan ensi viikko pitää sisällään vain yhden ottelun perjantaina kotona Tampereen Ilvestä vastaan.