SaiPa osallistuu CHL:ään kaudella 2016-2017 | SaiPa

SaiPa osallistuu CHL:ään kaudella 2016-2017

Liigassa tällä kaudella viidenneksi sijoittunut SaiPa osallistuu CHL:ään kaudella 2016-2017.

48 joukkueen sarjassa Suomesta pelaavat automaattisesti kuusi perustajajäsentä (Tappara, TPS, KalPa, JYP, Kärpät ja HIFK). Sarjasijoituksen perusteella niiden lisäksi kutsun saa kaksi suomalaista joukkuetta, jotka ovat tänä vuonna SaiPa ja Lukko.

SaiPa oli mukana CHL:ssä kaudella 2014-2015 edeten kahdeksan parhaan joukkoon. Alkulohkossa taakse jäivät EV Zug, ERC Ingolstadt ja Vitkovice Ostrava. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella SaiPa voitti sveitsiläisen Geneve-Servetten. Neljännesfinaaleissa Kärpät oli parempi ja eteni välieriin.

CHL:n lohkoarvonta järjestetään 3. toukokuuta Zurichissä. 48 joukkuetta arvotaan 16 kolmen joukkueen lohkoon (4 ottelua/joukkue). Jokaisesta lohkosta kaksi parasta etenee pudotuspelivaiheeseen.

SaiPan toimitusjohtaja Marko Ek kertoo, että päätös osallistumisesta on tehty.

- Meille tarjottiin paikkaa sarjasijoituksen perusteella ja hallitusemme on tehnyt periaatepäätöksen osallistumisesta. Otamme siis paikan vastaan.

Ek näkee CHL:n hyvänä asiana Liigan rinnalla.

- Kansainväliset vastustajat Liigaan valmistautuessa ovat meille tervetullut asia. Mieluummin näitä panoksellisia pelejä pelataan kuin normaaleja harjoitusotteluita suomalaisia vastustajia vastaan. Otamme CHL:n tosissamme ja haluamme tietysti edetä pitkälle. Pelkästään osallistumaan ei lähdetä.

Lisätietoja sarjasta : Champions Hockey Leaguen verkkosivut