SaiPa metsästää sarjajohtajan päänahkaa | SaiPa

SaiPa metsästää sarjajohtajan päänahkaa

Liigan sarjakolmonen SaiPa hakee jatkoa neljän ottelun voittoputkelleen, kun keltamustat isännöi perjantai-iltana hallitsevaa mestaria Oulun Kärppiä.

Viime viikon kolmesta vierasottelusta täydet yhdeksän pistettä raapinut SaiPa pelaa vuoden ensimmäisen kotiottelun perjantaina. Vieraaksi saapuu Kärpät, joka viihtyy tällä hetkellä sarjajohtajana. SaiPa on noussut viime viikkojen hyvien otteiden ansiosta jo hätyyttelemään kärkikaksikkoa, ja on sarjassa kolmantena.

Kahden keskinäisen ottelun jälkeen voitot SaiPan ja Kärppien välillä ovat tasan 1–1 kummankin voitettua kotonaan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kisapuistossa Kärpät johti vielä kolmannessa erässä 3–1, mutta SaiPa nousi maali kerrallaan tasoihin, ja ratkaisi ottelun Chad Raun osumalla voittomaalikilpailussa.

SaiPa on ollut joulukuun alusta asti yksi Liigan kovakuntoisimpia joukkueita. Kymmenestä viime ottelusta laariin on satanut kahdeksan voittoa ja 23 pistettä. Viime viikolla joukkue haki länsirannikolta vakuuttavalla pelillä voitot Lukosta ja Ässistä ja päätti viikon kaatamalla Ilveksen osumin 4–2 nihkeän ottelun jälkeen.

Päävastuu maalinteosta on jo pidempään ollut kovavireisellä ykköskentällisellä. Liigan tulikuumimpien listan kärkeen nousseen David McIntyren johtama hyökkäystrio oli niin Lukolle, Ässille kuin Ilvekselle liian kova pala. McIntyre itse tehtaili viime viikon kolmessa ottelussa peräti seitsemän tehopistettä (2+5=7).

Kärppien pistetahti on ollut myös kova, sillä oululaiset ovat napanneet vähintään pisteen 11:stä ottelusta peräjälkeen. Viimeisimmät kolme Kärppien ottelua ovat ratkenneet vasta 60 minuutin jälkeen: KooKoolle Kärpät hävisi rankkareilla, mutta sen jälkeen joukkue on kaivanut niukat voitot Ilveksestä ja Lukosta.

Oululaisten hyökkäysketjut ovat olleet nuorten MM-kisojen vaikutuksesta joulun jälkeen hieman parsitussa koostumuksessa. Junioritähtien poissa ollessa muun muassa konkarihyökkääjä Esa Pirnes on noussut isoon rooliin hyökkäyspäässä. Poissaolojen vaikutukset ovat ulottuneen myös Kärppien ylivoimaviisikoihin.

SaiPan kultakypärää kantaa perjantain ottelussa David McIntyre tehopistein 7+25=32. McIntyre on Liigan pistepörssissä sijalla kolme, kaksi sijaa ylempänä maalipörssiä dominoivaa ketjukaveriaan Chad Rauta (19+10=29). Kärppien tehokkaimmat ovat olleet Mika Niemi (10+16=26) ja Miro Aaltonen (10+14=24).

Nuorten Leijonien MM-kultarynnistyksessä ihastuttanutta kärppäkolmikkoa Sebastian Aho-Antti Kalapudas-Jesse Puljujärvi ei nähdä vielä perjantaina Lappeenrannassa. Maailmanmestareiden lisäksi Kärpiltä on viime peleissä ollut sivussa Mikko Niemelä. SaiPalta poissa on puolestaan Petteri Nokelainen.