SaiPa lauantaina Hakametsässä | SaiPa

SaiPa lauantaina Hakametsässä

Suoran puolivälieräpaikan torstaina varmistanut SaiPa jatkaa kilpajuoksua pudotuspelien kotiedusta kohtaamalla lauantain kierroksella kolmospaikkansa jo sinetöineen Tapparan.

SaiPan pudotuspelivastustaja ratkesi perjantaina, kun JYP hävisi kotonaan jatkoajalla TPS:lle, eikä jyväskyläläisillä näin ole enää teoreettistakaan mahdollisuutta kiriä loppusuoralla Tapparan ohi.

JYP ja SaiPa tulevat siten päätymään runkosarjassa sijoille 4–5 ja kohtaavat toisensa puolivälierissä, mutta kotiedun suhteen tilanne on vielä täysin auki. JYPillä on tällä hetkellä kasassa 101 pistettä ja SaiPalla 98 pistettä. Sputnikit ovat kuitenkin pelanneet ottelun vähemmän, mikä tarkoittaa sitä, että puhtaalla voitolla lauantaina joukkueet olisivat tasapisteissä ennen Liigan runko-osan kahta viimeistä ottelua.

Lauantain ottelun merkitystä onkin tässä yhteydessä mahdotonta korostaa liikaa. Kotijoukkue Tappara on jo vuorenvarmasti runkosarjan kolmas, mutta täydet pistepotit jäljellä olevissa kahdessa ottelussa ja Kärppien jääminen pisteittä sen kolmessa viimeisessä ottelussa voivat vielä teoriassa nostaa Tapparan jopa toiseksi. Todennäköisempää on kuitenkin se, että Tappara aloittaa pudotuspelit kotiedun kera runkosarjan kuudenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. SaiPalla onkin ottelussa selvästi suurempi panos.

Tappara ja SaiPa ovat käyneet tällä kaudella värikkäitä ja keskenään hyvin erilaisiakin otteluita. Kauden ensimmäisessä ottelussa Tappara aiheutti SaiPalle murskatappion lukemin 0–7, mutta sittemmin kalavelkojen maksua on suoritettu kunnialla jälkimmäisten kahden kohtaamisen mentyä SaiPalle ensin jatkoajalla Hakametsässä 3–2 ja viimeksi kotona Kisapuistossa 3–1.

Kahden edelliskevään hopeamitalijoukkue Tappara voinee katsoa kevääseen luottavaisin mielin, sillä kirvesrintojen peli on parantunut mitä lähemmäs pudotuspelit ovat tulleet. Viimeisestä kymmenestä pelistä tamperelaiset ovat niistäneet peräti kahdeksan voittoa ja vain kaksi kertaa vastustaja on vienyt täyden pistepotin. Tällä viikolla Tappara on pelannut kahdesti häviten keskiviikkona Kärpille 0–4 ja voittaen lauantaina HPK:n hieman nihkeällä peliesityksellä 2–0.

Yhden varsinaisen peliajan voiton päässä seuran piste-ennätyksestä olevalle SaiPalle kaksi viimeisintä peliä ovat olleet voitokkaita. Tiistaina SaiPa kaatoi kotonaan Ässät rankkarikisan jälkeen 5–4 ja jatkoi kotivoittojen sarjaa torstaina ottamalla Jussi Markkasen torjuntojen ja Chad Raun kahden maalin siivittämänä todellisen taisteluvoiton vahvaa vieraspeliä esittäneestä Lukosta maalein 4–3.

Tasaisen ja mielenkiintoisen otteluparin ohella mielenkiinto lauantain pelissä kohdistuu myös joukkueiden kultakypäriin. Tapparan paras pistemies Kristian Kuusela (19+38=57) johtaa Liigan pistepörssiä neljän pisteen erolla ennen SaiPan David McIntyrea (14+39=53). Keskiviikkona tehot 1+2 mättänyt McIntyre laittoi jo uusiksi SaiPan yhden kauden syöttöennätyksen ohittaen itsensä Otakar Janeckyn. Seuraavana tähtäimessä täytyykin olla huikean kauden pelannut Kuusela.