SaiPa kavensi sarjan ja vältti kesäloman | SaiPa

SaiPa kavensi sarjan ja vältti kesäloman

Vierasvoittojen sarja JYPin ja SaiPan välillä jatkui Jyväskylässä neljännesfinaalien viidennessä ottelussa. JYPillä oli voitolla mahdollisuus lähettää SaiPa kesälomalle, mutta sitkeä lappeenrantalaisjoukkue taisteli jälleen voiton Hippokselta.

SaiPa ei päästänyt elämänlankaansa katkeamaan täyden Hippoksen edessä lankalauantaina. Chad Raun, Matti Järvisen ja Ville Hämäläisen maalit riittivät vieraille 2–3-vierasvoittoon, ja sarja jatkuu maanantaina Lappeenrannassa.

SaiPa oli ottanut opiksi joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, jossa JYP iski kaikki osumansa maalinedustalta. Lauantaina lappeenrantalaismaalilla eivät juhlineet hurrikaanipaidat, vaan SaiPa pisti kroppaa likoon aina tilaisuuden tultua.

Vierasjoukkueen taistelua johti maalivahti Jani Nieminen, jonka kanssa JYP oli liemessä myös kolmannessa ottelussa Jyväskylässä. Nieminen oli läpi ottelun tasaisen työllistetty ja torjui kuumassa ottelussa kaikkiaan 31 laukausta.

Lauantain ottelu oli kuin toisinto edellisestä Jyväskylän pelistä, sillä myös silloin JYP aloitti maalinteon, mutta passivoitui sen jälkeen päästäen SaiPan kuskin paikalle. Tällä kertaa maalinteon käynnisti avauserässä Jani Tuppurainen.

SaiPa tasoitti ottelun ensimmäisen erän lopulla Mikko Kaltevan istuessa jäähyllä. Maali syntyi, kun Brett Carson näki Chad Raun vapaana keskisektorilla ja Raun tarkka ohjuri ohitti tilanteessa voimattomaksi jääneen Tuomas Tarkin.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi SaiPan Matti Järvinen, jonka siniviivaveto muutti ilmeisesti matkalla suuntaa kotijoukkueen pelaajasta ja löysi tiensä JYP-maalin ylähyllylle. Syöttäjinä toimivat Kalle Maalahti ja Chad Rau (1+1).

JYP hallitsi hienokseltaan myös toista erää, mutta viimeistään erän lopussa Niemisen torjuntavire oli havaittu myös kotijoukkueen vaihtoaitiossa. Toisaalta JYP laukoi myös runsaasti kiekkoja ohi maalin, välillä hyvistäkin paikoista.

Kolmannesta erästä tuli loppua kohti jännitysnäytelmä. Ville Hämäläisen tyhjiin laukoma 1–3-maali näytti jo päästävän SaiPan piinasta, mutta vain sekunteja tästä Darryl Boyce toi vielä kerran JYPin mukaan taisteluun.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, SaiPa selvisi lopun paineesta ja pääsee näin tavoittelemaan pudotuspelien ensimmäistä kotivoittoa maanantaina, kun sarja palaa Kisapuistoon. Jos SaiPa voittaa, seitsemäs pelin on tiistaina Hippoksella.

JYPin ja SaiPan ottelusarjassa on nähty poikkeuksellisen paljon tasaviisikoin tehtyjä maaleja, eikä lauantai ollut poikkeus. JYPille tarjottiin ottelussa viittä ylivoimamahdollisuutta, mutta SaiPa tappoi ottelussa kaikki jäähyt.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen voittoon ja ennen kaikkea joukkueensa taisteluilmeeseen lauantaina.

– Hyvää puolustustaistelua, pelasimme kurinalaisesti ja jokainen äijä laittoi itsensä likoon. Tänään ansaitsimme pomput. Niemiseltä jälleen hieno peli täällä, se oli tottakai iso juttu meille, Tirkkonen kommentoi.

Tirkkosen virkaveli Marko Virtanen ei etsinyt syyllisiä tappioon, vaan keskittyi kiittelemään loppuunmyydyn Hippoksen hallin tunnelmaa.

– Oli hieno tapahtuma ja äärimmäisen tasainen peli. Tämmöistä tämä tulee olemaan jatkossakin. Ehkä jäi harmittamaan pari turhaa jäähyä, tuommoiset syö energiaa, Virtanen sanoi.