SaiPa käveli Pelicansin yli | SaiPa

SaiPa käveli Pelicansin yli

SaiPa teki Pelicansista selvää jälkeä joukkueiden viimeisessä runkosarjakohtaamisessa. Pelicansin tunteet kuumenivat ottelun lopulla johtaen kahteen ulosajoon.

SaiPa teki perjantaina jo kauden kolmannen ryöstöretken Lahteen, kun se murskasi Pelicansin tämän kotikentällä murskalukemin 9–2. Paljon virheitä kiekollisessa pelissä tehnyt ja varsinkin ottelun loppuhetkillä kurittomasti kotikaukalossa pelannut Pelicans oli ottelun alkua lukuun ottamatta ottelussa täysin vailla mahdollisuuksia SaiPaa vastaan.

SaiPa sai ottelussa tulosta aikaan leveällä rintamalla peräti 16 pelaajan päästessä tehopisteiden makuun. Lappeenrantalaisten molemmat uudet vahvistukset, Kevin Henderson ja Vojtech Polak, avasivat ottelussa maalitilinsä sputnik-paidassa. Polak teki kaksi maalia ja sai lisäksi yhden syöttömerkinnän Hendersonin kerätessä tehopisteet 1+1.

Erityisen upea oli Polakin iskemä SaiPan viides osuma. Siinä edellä mainittu tutkapari käytti kiekkoa vuoron perään toisillaan sillä seurauksella, että lopulta Polak painoi Hendersonin lätystä pelivälineen tyhjänä ammottavaan Pelicans-rysään. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen olikin tyytyväinen vahvistusten pelivireen löytymiseen.

– Tärkeitä onnistumisia uusille kavereille, jotka poikivat hyvää koko joukkueelle. Polak on ehtinyt vetää kahdet ja Henderson kolmet harjoitukset. Aika tekee kyllä tehtävänsä, mutta onnistumiset peleissä auttavat ehdottomasti heitä pääsemään sisään meidän kuvioihin. Oli myös hienoa, että (Chad) Rau sai kuivan kautensa poikki, Tirkkonen sanoi.

Pelicans aloitti illan räväkästi ja tarrasi johtoasemaan jo ensimmäisellä laukauksellaan, 1–0-maalin iski Hannes Björninen. SaiPan vastaus lähti liikkeelle Mikael Kurosen väkevästä kiekon ylöstuonnista, ja taustalta maalille noussut Brett Carson jysäytti kiekon maaliin Kurosen alustuksesta. 2–1-johtomaalin iski miinuskulmasta Janne Juvosen selän taakse Sami Venäläinen.

SaiPan irtiotto tapahtui toisessa erässä. David McIntyren unelmasyöttö lävisti Pelicans-puolustuksen ja Tommi Jokinen harhautti upeasti Janne Juvosen kahville. Kevin Hendersonin ensimmäinen maali Liigassa ja SaiPan univormussa näki puolestaan päivänvalon ylivoimalla kanadalaisen ohjattua Johan Larssonin laukauksen sisään. Tämän jälkeen Pelicans-maaliin luisteli Niko Hovinen.

Päätöserässä Pelicansilta ei nähty enää ryhtiliikettä. Chad Rau jatkoi pussinokkien kurittamista isäntien karmeasta kiekonmenetyksestä siirtyen samalla yksin Liigan maalipörssin kärkipaikalle. Pelicansin lahjamaalit eivät jääneet tähän, vaan myös Vojtech Polakin illan toinen maali lähti liikkeelle kotijoukkueen kardinaalivirheestä.

Pelicansin pelihuumori ei kestänyt ottelussa loppuun asti, sillä lahtelaisjoukkue sortui viimeisillä minuuteilla hölmöihin rikkeisiin, joista kaksi johti myös ulosajoon. Ensimmäisenä törttöili Dane Byers ajamalla Simon Backmanin laitaan kädet ylhäällä, ja vain reilu minuutti edellisestä Stefan Lassenin kädet osuivat Sam Lofquistia kupoliin.

Tähänkään eivät tosin Pelicansin typerät jäähyt loppuneet, vaan vielä kaksi minuuttia ennen päätössummeria Taavi Vartiainen tarjoili poikittaista mailaa SaiPan vaihtopenkille. SaiPa onnistui ylivoimiensa aikana vielä kahdesti Per Savilahti Naganderin ja Brett Carsonin kaunisteltua jo valmiiksi murskavoiton kriteerit täyttäneitä lukemia.

Joukkueiden valmentajilla oli pelin jälkeen varsin erilaiset näkemykset ulosajoihin johtaneista tilanteista. Pelicansin Petri Matikainen ei nähnyt tilanteissa mitään tahallista.

– Siinä ei ollut mitään tahallista tuossa lopussa, eikä kukaan meistä ajatellutkaan, että aletaan hakemaan lisää jäähyjä. Tuo nöyryytyskin ihan riitti. Täytyy katsoa, miten esimerkiksi Byers meni siihen tilanteeseen. Kädet olivat varmaan vähän korkealla. Todennäköisesti meidän lataus meni ehkä yli, en osaa vielä sanoa, Matikainen pyöritteli.

Pekka Tirkkonen ei ollut aivan yhtä ymmärtäväinen Pelicansin pelaajien suuntaan.

– Peli oli siinä vaiheessa meille 7–2. Kaikki näkivät, että taklaus tuli suoraan päähän. Jos puhutaan vastustajan kunnioittamisesta, tuo oli kaukana siitä, Tirkkonen totesi.

Tirkkosen mukaan Tommi Jokisen viimeistelemä 3–1-maali toisen erän alussa määritteli ottelun suunnan. Oman pään pelaamiseen Tirkkonen oli jälleen tyytyväinen.

– Oikeastaan marraskuun jälkeen meille on tehty aika vähän maaleja. Parin heikomman pelin jälkeen olemme nyt saaneet peliä tiiviimmäksi ja yhtenäisemmäksi, Tirkkonen kertoi Nelonen Pron haastattelussa.

SaiPa ajoi perjantain voitollaan eron Liigassa neljäntenä olevaan Tapparaan kolmeen pisteeseen. Seuraava peli on jo lauantaina Kisapuistossa, jolloin vastaan asettuu sarjassa kuudentena majaileva Turun Palloseura.