SaiPa ja Ässät vastakkain pronssimuisteloissa | SaiPa

SaiPa ja Ässät vastakkain pronssimuisteloissa

SaiPa muistaa ennen tiistain kotiottelua vuoden 1966 pronssimitalisteja. Alun muisteluiden tauottua kierrokset jäällä kovenevat, kun kotijoukkue SaiPa ja vierailija Ässät päästetään irti juhlaottelussa.

Panokset juhlaottelussa ovat kovat. SaiPa hakee vielä lopullista varmistusta paikalleen kuuden joukossa, kun taas Ässillä on mielessään selviytyminen pudotuspelien Villi kortti -kierrokselle.

Isännät ovat Liigassa viidentenä viisi ottelua ennen runkosarjan loppua, mutta länsirannikon joukkueet Lukko ja TPS hengittävät vielä niskaan. Lukkoon eroa on viisi ja TPS:ään seitsemän pistettä, joten suora pudotuspelipaikka on SaiPalla täysin omissa käsissä.

Ässien kannalta tilanne on tukalampi. Porilaisten kausi uhkaa päättyä jo runkosarjaan, sillä tällä hetkellä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävä Sport on hankkinut Ässiin viiden pisteen kaulan. Patapaidoilla on kuitenkin pelattuna yksi ottelu vaasalaisia vähemmän.

Ässät aloitti uuden valmentajansa Mikael Kotkaniemen alaisuudessa pirteästi, mutta viime kierroksilla samaa raikkautta ei ole enää Ässien otteissa näkynyt. Ässillä on takana kolme voitotonta peliä, joista kaksi edellistä eivät ole tuoneet lainkaan pisteitä satakuntalaisten pussiin.

Ässät pelasi viimeksi lauantaina, jolloin se joutui nöyrtymään kotikaukalossaan HPK:lle 4–7. Eniten Ässillä on kuitenkin petrattavaa vieraspelaamisessa, sillä joukkue on napannut alkuvuoden aikana ainoastaan kaksi vierasvoittoa.

SaiPalla on Ässien tavoin parannettavaa edellisiin otteluihinsa. Viime viikon kahdesta pelistä lappeenrantalaisten pistetili karttui yhdellä pisteellä. Edellinen peli JYP:iä vastaan lauantaina oli kuitenkin tasainen ja kumpi tahansa olisi lopussa voinut viedä lisäpisteen voittomaalikilpailusta.

SaiPa on pelannut runkosarjan loppupuolella kotonaan vaihtelevasti. Alkuvuoden aikana Kisapuistossa pelatuista otteluista kotijoukkue on voittanut viisi, kun taas neljästi voittoa on päässyt juhlimaan vierailija.

Joukkueet ottavat toisistaan mittaa neljännen kerran runkosarjan osalta. SaiPa on voitoissa edellä 2–1 ja kerännyt näistä peleistä seitsemän pistettä Ässien kahta vastaan.

SaiPan kultakypärää kantaa ottelussa David McIntyre pistein 13+36=49. Ässiltä parhaan pistemiehen symbolia pitää päässään Jarno Kärki tehoin 17+19=36.

Lue myös:

Pronssimitalista 50 vuotta - SaiPa-Ässät tiistaina klo 18.30