SaiPa iski Ilveksen nurin, Rau lähentelee 20:n maalin rajaa | SaiPa

SaiPa iski Ilveksen nurin, Rau lähentelee 20:n maalin rajaa

SaiPa jatkaa voittojen tiellä kaadettuaan Ilveksen Hakametsän sunnuntaiottelussa 4–2 (2–1, 0–1, 2–0). Viikon kolmas täysi pistepotti nosti SaiPan jo sarjakolmoseksi.

Maalinteon vaikeus osoittautui sunnuntain ottelussa ylivoimaiseksi Tampereen Ilvekselle, joka hallitsi täydellisesti kahta ensimmäistä erää SaiPaa vastaan. SaiPa ei sen sijaan tuskaillut maalinteon kanssa, vaan onnistui käytännössä jokaisesta maalipaikastaan.

– Vaikea, nihkeä peli meiltä. Ensimmäinen erä oli yksi kauden heikoimmoista, mutta siitä huolimatta johdimme erätauolla 2–1, kommentoi SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen.

SaiPa aloitti pelin uneliaasti, ja Ilves sai kovasta yrityksestään palkinnon, kun Veli-Matti Vittasmäen lämäri painui Jussi Markkasen taakse. Ilves hallitsi peliä myös maalin jälkeen onnistumatta kuitenkaan uudelleen maalinteossa.

Ilves hukkasi johtoasemansa erän lopulla, kun Teemu Rautiainen ja Hannu Toivonen ottivat lähes yhtäaikaiset rangaistukset. Chad Rau siirsi näyttävän syöttökuvion päätteeksi kiekon Ilves-maaliin tuoden SaiPan tasoihin.

Tasatilanne ei suinkaan riittänyt SaiPalle, vaan vielä 17 sekuntia ennen erätaukoa Mikael Kuronen kuritti kasvattajaseuraansa onnistumalla rebound-kiekosta.

Ilves ei tullut toiseen erään korvat luimulla, vaan ote siirtyi takaisin kotijoukkueelle. SaiPan menoa hidastivat rangaistukset, joita joukkueelle tuomittiin neljä kappaletta. Ilves onnistui ylivoimillaan kuitenkin vain kerran, kun Markku Flinck pelasi avopaikan Blake Kesselille.

– Toisessakaan erässä emme päässeet peliin kiinni, ja Ilves oli selvästi painostavampi, totesi Tirkkonen.

Kolmas erä oli SaiPalta ottelun paras. Voittomaali oli kauden kokonaismaalimääränsä 19:ään nostaneen Chad Raun käsialaa. Toinen ottelun lappeenrantalaissankareista, tehot 1+2 saalistanut David McIntyre, varmisti lopussa kolme pistettä osumalla tyhjään Ilves-rysään.

– Hienoa, että pystyimme pelaamaan parhaan erämme kolmannessa. Kolmen pisteen voitot ovat aina kovia juttuja, Tirkkonen muistutti.

Voittojen tuoma itseluottamus näkyi lappeenrantalaisten otteissa myös rauhallisuutena. Se kantoi sunnuntaina voittoon asti.

– Vaikka peli-ilme ei ollut tänään lennokas, puolustuspaketti pysyi kasassa loppuun asti, eikä Ilves päässyt välttämättä hirveän vaarallisille paikoille, näki Tirkkonen.

Kaksi maalia, mukaan lukien ottelun voittomaalin, Ilvestä vastaan tykittäneen Chad Raun suoritusta Tirkkonen ylisti varauksettomasti.

– Chad ei ole aina kentän näkyvin pelaaja, eikä omaa välttämättä parasta laukaustakaan, mutta haistaa ilmiömäisesti ne paikat mihin kiekko tulee. Siinä hän on tämän sarjan parhaita kavereita. Sitä kutsutaan maalintekijän vainuksi, Tirkkonen kiitteli.

Ykkösketjussa pelaavat Rau, McIntyre ja Tommi Jokinen täydentävät Tirkkosen mukaan sopivasti toistensa ominaisuuksia.

– He ovat löytäneet hyvän kemian ja täydentäneet hyvin toisiaan. Chad on hyvä maalin edustalla, Tommi hoitaa kiekon ylöstuonnin ja David tietysti sentterinä kantaa vastuuta pelintekemisestä ja aloituksista.

SaiPa pelaa seuraavan kerran perjantaina kotonaan Oulun Kärppiä vastaan. Maanantain joukkue vetää henkeä, mutta jo tiistaina alkaa valmistautuminen seuraavaan koitokseen.

– Hieno perjantai-ilta kotihallissa tulossa. Meidän täytyy olla aivan parhaimmillaan, kun vastassa on sarjajohtaja, Tirkkonen paalutti.