SaiPa haki revanssin Pelicansista | SaiPa

SaiPa haki revanssin Pelicansista

SaiPa pelasi ehjän vierasottelun ja korjasi Lahdesta täyden pistepotin. Ville Hämäläisen kauden ensimmäinen osuma käynnisti SaiPan koneet toisessa erässä.

Pelicans näytti avauserässä jatkavan samalla linjalla kuin tiistaina Lappeenrannassa. Kotijoukkueen puolustus- ja maalivahtipeli pysyivätkin vahvoina toiseen erään, jossa pienet lapsukset auttoivat SaiPaa nappaamaan johtoaseman itselleen. Kisapuistossa loistanut Janne Juvonenkaan ei pystynyt nousemaan enää keskiviikkona samalle tasolle.

Kumpikaan joukkue ei onnistunut rikkomaan kuparistaan ensimmäisessä erässä, jota SaiPa pelillisesti hallitsi. Toisessa erässä Pelicans löi alkutahdit ylivoimalla Juha Leimun maalilla. SaiPa tasoitti, kun Ville Järveläinen katkoi Pelicans-syötön siniviivalla ja kiekotteli Ville Vainikaisen kautta avopaikan tasoituksen ohjanneelle Ville Hämäläiselle.

Hämäläisen kauden avausmaalin metsästys päättyi toisessa erässä aikaan 28:33. Samalla hetkellä lumipallo alkoi pyöriä Pelicansin kannalta väärään suuntaan, sillä ote siirtyi yhä voimakkaammin keltapaidoille. SaiPan työnteko palkittiin erän viimeisellä minuutilla, kun Kim Strömberg luisteli b-pisteelle ja antoi ranteensa puhua: 1–2.

Pelicans ei saanut peliään kulkemaan kolmannessakaan erässä, vaan SaiPa paketoi pelin lurittelemalla vielä kaksi upeaa maalia. 1–3-maalissa Tommi Jokinen löysi taaksepäin syötöllä maalin kulmalle hiipineen Chad Raun. Pelicansin viimeinenkin toivo sammui, kun David McIntyre vei Jan Latvalan kahville ja upotti kiekon Juvosen taakse.

SaiPa onnistui palaamaan Pelicans-minisarjan vaatimattoman ensimmäisen osan jälkeen omalle tasolleen ja pelasi ennen kaikkea kypsästi 4–1-voittoon päättyneessä illassa. SaiPa oli kaikilla osa-alueilla joukkueista vahvempi. Lappeenrantalaisten päävalmentaja Pekka Tirkkonen kiitteli jälleen joukkuettaan kärsivällisyydestä.

– Oli isot pisteet jälleen kerran. Otettiin kotietu takaisin pienen minisarjan päätteeksi. Hyvä takaisintulo meiltä eilisen tappion jälkeen. Puolustimme hyvin, emmekä päästäneet Pelicansia paikkoihin. Tasainen ja tiukka vääntö jatkui tänäänkin, mutta tällä kertaa olimme tehokkaampia ja iskimme ne kiekot sisään, Tirkkonen kiteytti.

Lahtelaiset kärsivät kotonaan jo kuudennen tappion putkeen. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kertoi pelin jälkeen olevansa raivoissaan joukkueensa esityksestä kaukalossa. Kehuja saivat ainoastaan tuomarit, jotka jakoivat siistissä ottelussa kakkuja varsin maltillisesti. Matikaisen mukaan Pelicans lopetti pelaamisen 30 minuutin jälkeen.

– Sen jälkeen yksi virhe vei meidät suoraan kankkulan kaivoon. Tuollaisia harhasyöttöjä vaan joskus tulee. Johtavien pelaajien pitää johtaa tätä joukkuetta paremmin. Meillä on vielä tekemistä ja tämä juttu on vasta alussa, mutta parempaan pitäisi jo tässä vaiheessa pystyä. Päätöserään olisi pitänyt saada ihan eri ralli päälle, Matikainen laukoi.

SaiPa jatkaa Liigassa viidentenä. Joukkue jatkaa back-to-back-pelejään viikonloppuna kohtaamalla KooKoon perjantaina vieraissa ja heti lauantaina uudelleen Kisapuistossa.