Raimo Helminen SaiPan päävalmentajaksi | SaiPa

Raimo Helminen SaiPan päävalmentajaksi

Valmennus täydentyy apuvalmentaja Janne Hietaniemellä. Sopimukset ovat yhden kauden mittaiset.

SaiPa on nimittänyt Raimo Helmisen (60 vuotta) Liiga-joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kiistattomiin lajilegendoihin kuuluva Helminen siirtyy Saimaan rannalle yhden kauden sopimuksella.

- Erittäin hienoa tulla Lappeenrantaan auttamaan SaiPaa kaikin keinoin. Siinä on varmasti riittävästi työtä ja sopivasti haastetta, Helminen kommentoi.

Päättyneellä kaudella "Raipe" valmensi Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa Slovakian Extraliigassa pelaavaa HC 05 Banská Bystricaa, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Puolivälierissä Helmisen luotsaama joukkue hävisi finaaleihin asti edenneelle Spišská Nová Vesin joukkueelle. Ennen Slovakian pestiä Helminen toimi yhden kauden ajan Ilveksen apuvalmentajana sekä päävalmentajana Italiassa. Kaudella 2020-2021 Helmisen valmentama TPS sijoittui Liigassa kauden ennakko-odotuksia paremmin hopealle, hävittyään finaaleissa Rauman Lukolle. Upean pelaajauransa jälkeen Helmisen valmennusura on kestänyt 15 vuotta ja hän on valmentanut mm. Suomen A- ja U20-maajoukkueissa ja viiden kauden ajan KHL:ssä. Helminen on vuonna 2009 aateloitu Jääkiekkoleijonaksi numero 192.

SaiPan urheilujohtaja Harri Ahon mukaan Helminen oli heti alussa päävalmentajan hakuprosessin ykkösvaihtoehto.

- Raipella on erittäin pelaajalähtöinen valmennustapa. Hän on saanut joka paikassa aikaan muutoksen ja muutosta tässä haetaan. Joukkueen aktiivisuus jäällä ja yleisesti kova työnteon vaatimustaso kestävät takuulla päivänvalon, Aho kommentoi. Ahon mukaan yhden vuoden sopimus tarjoaa näytönpaikan sille, että muutosta tapahtuu.


SaiPan valmennus täydentyy 36-vuotiaalla Janne Hietaniemellä. Helsinkiläissyntyisellä "Hietsulla" on SaiPa-taustaa, sillä hän pelasi puolustajana SaiPan U20-joukkueessa vuosina 2008-2009. Lappeenrannasta löytyi myös puoliso.

- Todella kiva tulla tuttuun kaupunkiin, jossa toinen puoli suvusta asuu, Hietaniemi sanoo iloisena.

Hietaniemellä ja Helmisellä on pitkä yhteinen tausta. He ovat valmentaneet samassa valmennustiimissä Jokereissa KHL:ssä, TPS:n hopeakaudella ja viimeiseksi maajoukkueessa. Sekä Ahon että Helmisen mukaan Hietaniemi on kovissa liemissä keitetty valmentaja, joka tuo osaltaan voittamisen kulttuuria mukanaan.

Päättyneellä kaudella Hietaniemi kuului Jukka Jalosen valmennustiimiin Leijonissa. Maajoukkueen apu- ja videovalmentajana hän on toiminut seitsemän vuoden ajan. Edellisellä kahdella kaudella hän oli myös HPK:n apuvalmentaja.

- Uskon tuovani paljon näkemystä itse peliin ja erikoistilannepelaamiseen. Olen myös hyvin kartalla siitä missä kansainvälinen huippu menee ja mitä sinne pääseminen vaatii pelaajalta ja joukkueelta, Hietaniemi kommentoi.

Harri Ahon mukaan valmentajien roolitus tarkentuu vielä ja tarkkoja tehtäviä esimerkiksi peluutus- ja erikoistilannevastuista ei ole jaettu.

SaiPan valmennustiimi kokonaisuudessaan. Valmentaja Janne Hietaniemi, Päävalmentaja Raimo Helminen, valmentaja Santeri Immonen, fysiikkavalmentaja Antti-Juuso Ropo, MV-valmentaja Antti Ore.

SaiPan joukkueenjohtajana toimii tulevalla kaudella Janne Mäkinen, joka on samalla U20-joukkueen fysiikkavalmentaja.

​​​​​​​