Pisteetön ilta Espoossa | SaiPa

Pisteetön ilta Espoossa

SaiPan haaveet neljän joukkoon sijoittumisesta kokivat kolauksen, kun sarjan peränpitäjä Blues syötti keltapaidoille karvasta kalkkia maanantai-illan ainoassa Liiga-ottelussa.

Blues sai kauden viimeiseen kotiotteluunsa taustatukea hienosti myötäeläneeltä yleisöltä, joka siivitti isännät todelliseen hurmokseen. SaiPa ei päässyt aivan pelin alkua lukuun ottamatta koko ottelussa omalle tasolleen, vaikka johtikin ensimmäisen erän jälkeen 0–1.

– Meidän hyvä alku hiipui äkkiä. Aloimme ilmeisesti luulemaan, että homma hoituu itsestään. Blues huomasi sen ja sai taisteluhengen päälle. Sitten se oli menoa, kommentoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Illan ensimmäisen maalin Blues-vahti Christian Engstrandin taakse iski Chad Raun namupassista David McIntyre. Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu reippaat 10 minuuttia.

Jäähyt ja oman pelin passivoituminen ajoivat SaiPan ahtaalle ottelun toisessa erässä, jota paremmalla liikkeellä varustettu Blues hallitsi isännän lailla.

Kotijoukkue sai ansaitun tasoituksen ottelun puolivälissä, kun Jere Seppälä ohjasi Veeti Vainion vedon ohi Jani Niemisen. Lisää löylyä Blues iski ylivoimalla, kun SaiPa ei onnistunut pitelemään kotijoukkueen kultakypärää Antti Suomelaa pihdeissään.

– Kaikki lähti siitä, että aloimme luistamaan työnteosta. Menetimme liikaa kiekkoja, otimme jäähyjä ja pelasimme vastuuttomasti. Blues voitti koko ajan tilanteita, mutta Jani Nieminen piti meitä pystyssä, Tirkkonen summasi.

Tirkkosen mielestä Espoon karnevaalitunnelman olisi luullut sytyttävän SaiPankin pelaamaan paremmin. Syyt ailahteleviin otteisiin löytyvät hänen mukaansa korvien välistä.

– En tiedä onko paikka kuuden joukossa tuonut hyvää oloa ja kylläisyyttä vai mistä tämä johtuu. Keskittyminen pelien sisällä ei saisi karata tällä tavalla, Tirkkonen sanoi.

Blues rankaisi kolmannessa erässä vielä kahdesti. Isäntien 3–1-maalissa Timi Lahtinen pelasi vastahyökkäyksestä tyhjän maalin Ilmari Pitkäselle, joka jätti Niemisen maalillaan aseettomaksi. 4–1-osuman viimeisteli tyhjiin illan toisellaan Antti Suomela.

Pientä lohtua SaiPa sai minuutti ennen loppua, kun Tommi Jokinen kavensi loppulukemiksi 4–2. Maalin syöttänyt David McIntyre teki SaiPan seurahistoriaa rikkomalla yhden kauden maalisyötöissä Otakar Janeckyn 25 vuotta hallussaan pitämän ennätyksen.

Jo 40 maalisyöttöä tällä kaudella jakanut McIntyre on ollut runkosarjan lopussa huippuvireessä, minkä Tirkkonen toivoo jatkuvan pitkälle kevääseen.

– Hän on pelannut tehokkaasti ja kenttänsä johtamisen ohella kantanut välillä koko joukkuetta. Ilman muuta koko tuolta ketjulta odotetaan paljon pudotuspeleissä.

SaiPa pelaa runkosarjan päätösottelunsa Kisapuistossa torstaina kohtaamalla runkosarjan ykkösenä jatkavan HIFK:n. SaiPan (99 p.) taistelu playoffs-kotiedusta vaikeutui maanantain tappion myötä, sillä nelossijalla olevalla JYPillä (100 p.) on vielä kaksi ottelua jäljellä.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa SaiPalla on kuitenkin panoksena myös seuran yhden kauden piste-ennätys. Nykyinen ennätys, 100 pistettä, on peräisin toissa kaudelta.

– Se on ihan hyvä porkkana runkosarjan viimeiseen otteluun, mutta on torstain pelissä meille muutenkin mittaria. Meidän täytyy pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, Tirkkonen evästää.