Paikallisottelut jatkuvat Kaakon derbyllä | SaiPa

Paikallisottelut jatkuvat Kaakon derbyllä

Liigan back-to-back-ottelut jatkuvat perjantaina ja lauantaina SaiPan osalta KooKoota vastaan. KooKoo isännöi SaiPaa perjantaina, mutta lauantaina osat vaihtuvat, kun samat joukkueet ottavat yhteen Kisapuistossa.

Jo ennen kauden alkua suurta hypeä osakseen saaneet paikallisottelut SaiPan ja KooKoon välillä eivät ole tuottaneet pettymystä, vaan Kaakon derbyt ovat olleet suurta herkkua etenkin joukkueiden kannattajille. Varsinkin SaiPan kannattajat ovat ottaneet ilon irti myös vieraspelireissuista Kouvolaan, jonne on matkattu kertaalleen jopa omalla junalla.

Itse ottelut ovat antaneet hurrattavaa lähinnä SaiPan keltamustia värejä tunnustaville. KooKoo pisti toki SaiPan tiukille vielä kauden aloittaneessa ottelussa Kisapuistossa ja sai palkaksi pisteen, mutta jo sitä seuraavana iltana Kouvolassa SaiPa oli suorastaan musertavan ylivoimainen. Sama meno jatkui tammikuun alun ikimuistoisessa ottelussa.

Yhtä kaikki KooKoo on tällä kaudella toistuvasti hiljentänyt epäilijät ja pelannut itsensä kertaheitolla uskottavaksi liigajoukkueeksi. Runkosarjan lähestyessä loppusuoraa Petri Mattilan valmentama joukkue on edelleen taistelussa playoff-paikasta, mitä voidaan pitää suurena yllätyksenä, jos lähtökohtana pidetään kiekkotietäjien ennakkorankingejä.

Viime viikot ovat olleet KooKoolle vaikeita, sillä edellisistä kymmenestä pelistä sille on lohjennut ainoastaan yksi kolmen pisteen paketti. KooKoo aloitti back-to-back-ottelut Pelicansia vastaan tappiolla, mutta voitti toisen kohtaamisen viime lauantaina. Sen sijaan HIFK:ta vastaan KooKoo jäi nuolemaan molemmilla kerroilla näppejään.

KooKoon sairastuvan puolella on ollut viime aikoina ruuhkaa, mikä on heijastunut koko joukkueen suorituksiin. Tiukat ottelut sarjajohtajaa vastaan voivat kuitenkin antaa viitteitä siitä, että KooKoo on virittelemässä nousukuntoa. Vaikka KooKoon loppukiri jäi molemmissa HIFK-peleissä torsoksi, olivat joukkueet pelillisesti täysin tasaväkisiä.

SaiPan osalta tuplaottelut HPK:ta ja Pelicansia vastaan olivat tasapainottelua voittojen ja tappioiden välillä. SaiPa koki tappiot molempien otteluparien ensimmäisissä kohtaamisissa, mutta ryhtiliike löytyi yön aikana ja revanssit saatiin niin HPK:sta kuin Pelicansista. Viidestä viime ottelusta SaiPalla on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa SaiPa rankaisi KooKoota neljästi ylivoimalla. Tilastojen valossa KooKoon alivoimapelaaminen onkin ollut Liigan toiseksi heikointa. SaiPan erikoistilannepelaaminen on puolestaan kokonaisuutena hyvällä mallilla, ja niin joukkueen ylivoima- kuin alivoimaprosentit ovat Liigan ehdotonta parhaimmistoa.

Perjantaina kotijoukkueena toimivan KooKoon ykköstykki on ollut vastikään 1000:nnen ammattilaisottelunsa pelannut Josh Green, jonka tehot tällä kaudella ovat huimat 15+21=36. Toinen mielenkiintoinen nimi löytyy kouvolalaisten takalinjoilta: 22-vuotias puolustaja Mikko Lehtonen on iskenyt tämän vuoden puolella jo viisi täysosumaa.

SaiPan pisteykkösenä jatkaa edelleen David McIntyre, joka ylitti viime pelissä 40:n pisteen rajapyykin. McIntyren pisteet tällä kaudella ovat nyt mallia 9+31=40. Pelicansia vastaan kauden 23:nnen maalinsa iskenyt Chad Rau on sisäisen pörssin toinen pistein 23+12=35 ja puolustajista parhaat tehot on iskenyt Sam Lofquist (10+17=27).