Päätöskierroksella tappio HIFK:lle, Rau vei maalikuninkuuden | SaiPa

Päätöskierroksella tappio HIFK:lle, Rau vei maalikuninkuuden

Runkosarjasijoituksen kannalta merkityksettömässä ottelussa jännitettiin maalikuninkaan tittelin ratkeamista Tomas Zaborskyn ja Chad Raun välillä.

SaiPa päätti runkosarjan kolmeen voitottomaan otteluun, kun runkosarjan voittaja HIFK oli päätösottelussa edellä pelitapahtumissa ja nappasi 1–3-voiton.

HIFK tuli pelin alkuhetkistä asti todella aggressiivisesti päälle ja rakenteli avauserässä kaikki vaarallisimmat tilanteet.
SaiPalla oli ensimmäisessä erässä suuria vaikeuksia hyökkäyspelin käynnistämisessä, kuten myös keskialueen puolustamisessa, minkä ansiosta HIFK sai kiekonmenetyksistä lukemattomia ylivoimahyökkäyksiä ja puolittaisia läpiajoja.

HIFK säilytti hyvän otteensa toisessa erässä ja pelin painopiste siirtyi välittömästi Niemisen vartioimalle maalille. Vierasjoukkue hallitsi erän alkua suvereenisti.

SaiPa pääsi peliin mukaan, kun HIFK:n Joonas Järvinen komennettiin kampituksesta rangaistusaitioon. Kotijoukkue iski ottelun tasoihin heti ylivoiman jälkihöyryillä, kun Elmeri Kaksonen kaapi kiekon maaliin sekunti jäähyn täyttymisen jälkeen.

Petopaidat nappasivat johtoaseman takaisin hieman ennen ottelun puoliväliä. HIFK:n nopea suunnanmuutospelaaminen toi petopaidoille kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen, jonka Juuso Puustinen päätti siirtämällä laatan pussiin Roope Hintzin passista. Kolmannessa erässä Hintz onnistui itse lyöden taululle 1–3-lukemat, johon ottelu ratkesi.

Maalipörssin voitosta SaiPan Chad Raun kanssa kilvoitellut Tomas Zaborsky oli vielä päätöserässä lähellä ryöstää pörssivoiton Raulta, mutta ylivoimamaali tuomittiin potkaisemalla tehtynä.

Vierasjoukkue haki koko illan silmiinpistävällä tavalla maalia juuri Zaborskylle, joka oli kentällä kaiken aikaa. Myös Raulla oli omat paikkansa kasvattaa johtoaan Zaborskyyn.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen myönsi, että lappeenrantalaiset olivat varsinkin ensimmäisessä erässä purjeissa.

– Olimme paljon jäljessä. HIFK näytti, miksi se on runkosarjan voittanut ja ollut paras joukkue, Tirkkonen sanoi.
Ottelun tuomarit olivat koko illan kotiyleisön hampaissa, ja myös Tirkkoselta löytyi sanottavaa toisessa erässä kuohuttaneeseen tilanteeseen.

– Maalahdelta vedettiin aika selkeästi jalat alta tuomareiden edessä, kun pelasimme viidellä neljää vastaan. Tuomari ei uskaltanut antaa jäähyä, vaikka meille myöhemmin antoikin.

– HIFK oli kuitenkin tuon verran parempi irtokiekoissa ja muissa ansaiten voittonsa, Tirkkonen kommentoi.

Moni katsomossa mietti kolmannen erän aikana ottaisiko SaiPa lopussa maalivahdin pois, jos tilanne sellaisen sallisi. Pekka Tirkkosen mukaan joukkue halusi auttaa Raun maalikuninkaaksi sarjasijoituksen kannalta merkityksettömässä ottelussa.

– Emme olisi ottaneet maalivahtia pois. Peli hävittiin, mutta maalikuninkuus voitettiin.