Nuoret vahvalla esityksellä kotivoittoon | SaiPa

Nuoret vahvalla esityksellä kotivoittoon

SaiPan ja KooKoon lauantaiaamupäivän ottelu tarjosi jälleen paljon maaleja. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja karkasi toisessa erässä tavoittamattomiin. Joukkueen pistekärki Adam Zboril latoi ottelun aikana neljä maalia taululle ja onnistumisia syntyi 8-2-lukemiin päättyneessä ottelussa laajalla rintamalla.

SaiPan ja KooKoon kauden neljäs kohtaaminen pelattiin Kisapuistossa ennen Liiga -ottelua. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat sujuneet SaiPan hallinnassa. Sputnikit ovat saalistaneet jokaisesta KooKoota vastaan pelatusta ottelusta täyden kolmen pisteen potin ja haki putkelleen tänään jatkoa.

Ottelun avauserä oli heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien vauhdikas. SaiPa hallitsi avauserän viisikkopeliä ja Tomi Tiainen vei kotijoukkueen johtoon täsmälleen viiden pelatun minuutin kohdalla.SaiPa onnistui maalinteossa uudestaan erän loppupuolella kun Toni Jalovaara siirsi kiekon maalin kulmalta verkkoon. Sputnikit lisäsivät johtoaan vielä erän viimeisellä minuutilla Lauri Piirosen tahtomaalin myötä.

SaiPan alivoimapelaaminen joutui erän aikana todelliseen testiin, kun KooKoo pääsi yrittämään avausmaalin tekoa parhaimmillaan kahden pelaajan ylivoimalla. Alivoimapeli näytti tehokkuutensa ja maalisarake pysyi nollassa.

Toisen erän alkupuolisko ei tarjonnut avauserän tavoin tapahtumia. Teemu Vierre toi vieraat erän puolivälissä kahden maalin päähän, muttei kotijoukkue siitä lannistunut. Seuraavista vaihdoista eteenpäin oli Adam Zborilin vuoro ottaa kentän tapahtumat hallintaan. Tsekkiläishyökkääjä latoi hattutempun kuuden minuutin sisään ja SaiPan etumatka kasvoi. KooKoon Niki Koskinen kavensi toisen erän 6-2-lukemat taululle erän loppupuoliskolla.

Zboril kertoi ottelun jälkeen toisen maalinsa syntymisestä:

- Syötin kiekon Lipiäiselle ja hän palautti sen minulle täydessä vauhdissa ja loppujen lopuksi maali oli helppo tehdä.

- En olisi voinut tehdä maalejani ilman joukkuetovereitani. Lisäksi tuuria oli myös mukana, Zboril lisäsi.

Henry Karjalainen lisäsi SaiPan johtoa päätöserän alussa, ja Zboril viimeisteli loppulukemat 8-2 päivän neljännellä maalillaan. Toinen erä muodostui ottelun käännekohdaksi ja kolmannessa erässä kotijoukkue puolusti johtoasemaansa vakuuttavasti. Näin SaiPa saavutti tärkeät kolme sarjapistettä ja ottelu tarjosi onnistumisia laajalla rintamalla.

Päävalmentaja Tuomo Ropo oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen:

-Hyvä, että saimme onnistumisia. Meillä oli tänään puolustajat hieman vähissä, joten jokaisessa ketjussa oli neljä hyökkääjää ja yksi puolustaja.

- Zborilin kenttä oli tänään todella tehokas, Ropo tuumi.

Zboril kertoi ottelun alun olleen puolustajien vähäisestä määrästä johtuen mielenkiintoinen:

- Ottelun alku oli aika mielenkiintoinen, mutta pikku hiljaa totuimme tilanteeseen.

Ottelun aikana alivoimapelaaminen nousi avainasemaan.

- Keskityimme alivoimapelaamiseen tarkemmin muutama viikko sitten. Se on sujunut jo viimeisimpien otteluiden aikana hyvin vieraspeleissä.

Ropo ja Zboril odottavat huomisesta HPK-pelistä kovaa koitosta:

- HPK on sarjan kärkijoukkuita ja kuntopuntarissa kärjessä. Huominen on iso mahdollisuus.

- Huomisesta pelistä tulee erilainen, varmasti kovempi ottelu edessä, Zboril kertoi.

Ottelun tilastot