Mikko Kousa vahvistamaan SaiPan puolustusta | SaiPa

Mikko Kousa vahvistamaan SaiPan puolustusta

Kokenut puolustaja Mikko Kousa, 36, liittyy keltamustiin yhden vuoden sopimuksella.


Mikko Kousa (178 cm, 85 kg) edusti viime kauden Slovakian pääsarjassa pelaavan HK Nitran riveissä. Oikealta laukova puolustaja on edustanut liigajäillä Pelicansia, HIFK:ta, Jokereita ja Lukkoa. Kaiken kaikkiaan Liiga-kokemusta Kousalla on yhteensä 552 runkosarjaottelusta pistein 82+182=264. Lisäksi uralle mahtuu Slovakian lisäksi muita lyhyitä jaksoja ulkomailla niin KHL:ssä, Ruotsin SHL:ssä kuin Sveitsin ja Saksankin pääsarjoissa. Maajoukkueessa Kousa on pelannut 40 A-maaottelua pistein 2+5=7.

- Mikko on taitava, kiekollinen puolustaja, viime kevään Slovakian mestari ja erittäin hyvä ylivoimapelaaja. Hän osoitti kiinnostusta SaiPaa ja Liigaan paluuta kohtaan – todella hienoa nähdä, että Mikko halusi tulla meille SaiPaan. Pitkä ura takana ja hän tuo varmasti paljon kokemusta joukkueeseen, urheilujohtaja Harri Aho kommentoi.

- Todella hienoa palata takaisin Suomeen ja Liigaan. SaiPassa on minulla useita tuttuja ja keskustelut heidän kanssaan vahvisti päätöstä, että haluan olla mukana auttamassa joukkuetta uudessa alussa. Omat vahvuudet näen ylivoimapelaamisen lisäksi pelinavauksessa, Kousa kommentoi sopimusta.

- Meidän on joukkueena nyt ehdottomasti tehtävä parhaamme, jotta SaiPa pelaa ja palaa takaisin fanien sydämiin ja tähän asiaan pyrin oman osuuteni tekemään. Sanomattakin siis selvää, että voittoja lähdetään hakemaan, Mikko jatkaa.

MIKKO KOUSAN URATILASTOT