Marko Ek SaiPan toimitusjohtajaksi keväällä | SaiPa

Marko Ek SaiPan toimitusjohtajaksi keväällä

Liiga-SaiPa Oy:n uusi toimitusjohtaja on lappeenrantalainen Marko Ek, 49. Hän aloittaa työhön perehtymisen maaliskuun alussa ja toimitusjohtajana 1.5.2016 alkaen.

Ek siirtyy SaiPaan UPM Paper ENA:n (Europe & North America) myyntijohtajan tehtävistä. Hän on toiminut sen lisäksi työurallaan UPM-Kymmene Oyj:ssä useissa eri tehtävissä vuodesta 1994 alkaen. 1998-1999 hän työskenteli Suomen suurlähetystössä Iranissa kaupallisena sihteerinä, josta palasi aiemmin sovitun mukaisesti takaisin UPM:lle. Lisäksi Ek on opettanut tuntiopettajana Saimaan ammattikorkeakoulussa IB (international business) oppilaille asiakashallintaa ja markkinointia.

Koulutukseltaan Ek on tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on myös suorittanut kasvatustieteen approbaturin ja kasvatustieteen pedagogiset opinnot.

Ek pelasi vuosina 1984-1996 Liigassa 261 ottelua (SaiPa, JoKP, Tappara ja JyP HT) ja I-divisioonassa 236 ottelua (Peliitat ja SaiPa).

Tehtävään ei ollut avointa hakua, vaan asiantuntijat etsivät tehtävään soveltuvia henkilöitä. Sitä kautta myös Ek valikoitui ehdokkaiden listalle.

- Headhunter oli minuun yhteydessä ja sitä kautta prosessi eteni tähän pisteeseen saakka. Olen kiekkoihmisiä ja tämä tilaisuus kiinnosti heti. Minua kiinnostaa tässä pestissä eniten se, että SaiPa on täällä ilmiö ja tärkeä osa koko Etelä-Karjalaa. Ei pelkkä urheiluseura, vaan osa yhteisöä ja elämää. Se tarjoaa jo itsessään erittäin mielenkiintoiset puitteet työlle.

- Minulla on 22 vuoden kokemus suurteollisuudesta ja maailman johtavasta metsäteollisuuskonsernista. Tuon sen tietotaidon ja osaamiseni bisnesmaailmasta SaiPan käyttöön.

Ek on asunut Lappeenrannassa pitkään ja vaikuttanut taustalla kiekkoyhteisössä koko ajan. Hän uskoo sen tarjoavan hyvät lähtökohdat tehtävän aloittamiseen.

- Tietysti se on tärkeää, että olen ollut mukana tavalla tai toisella pitkään. Kontakti yhteisöön on olemassa valmiiksi ja tunnen niin kiekkopiireissä kuin ympäristössä laajemminkin paljon ihmisiä. Se on etu ilman muuta.

Toimitusjohtajan tehtävä siirtyy virallisesti 1.5.2016, mutta SaiPassa Ek aloittaa jo maaliskuun alussa. Nykyinen toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on mukana huhtikuun loppuun saakka.

- Pitkä perehdytysaika on positiivista. Ei tarvitse itsenäisesti opetella kaikkea alusta, vaan vastuunsiirto tehdään hallitusti.

Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtaja Timo Tersan mukaan SaiPa saa osaavan ja kehittämishaluisen toimitusjohtajan.

- Saamme erittäin hyvän toimitusjohtajan jatkamaan Rikun työtä. Ek on hyvin koulutettu, kehittämishaluinen, tarkka ja määrätietoinen. Hän ymmärtää taloudesta paljon ja on toiminut isossa yrityksessä esimiestehtävissä.

- Lisäksi Ek'llä on kiekkotaustaa SaiPasta, hän asuu Lappeenrannassa ja tuntee sitä kautta paikalliset olosuhteet hyvin. Sitä kautta hän tuntee toimintaympäristön ja tuo taustansa puolesta myös jatkumoa SaiPalle.