LUT ja SaiPa yhteistyöhön – tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen | SaiPa

LUT ja SaiPa yhteistyöhön – tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja Liiga-SaiPa Oy ovat sopineet yhteistyöstä urheilijoiden ja heidän puolisoidensa opiskelun tukemiseksi. SaiPan pelaajat ja heidän puolisonsa voivat edetä suunnitelmallisesti kohti kauppatieteiden tai tekniikan yliopistotutkintoa tai opiskella itseään kehittäen SaiPa-LUT Akatemian kautta.

SaiPa-LUT Akatemia on osa pelaajien kokonaisvaltaista valmennusta. Yhteistyön tarkoituksena on madaltaa kynnystä opiskelun ja huippu-urheilun yhdistämiseen sekä taata pelaajille ja heidän puolisoilleen parhaat mahdolliset eväät kiekkouran jälkeiseen työelämään.

"On todella hienoa, että oma yliopistomme pystyy tarjoamaan pelaajille ja heidän puolisoilleen mahdollisuuden yliopistotutkinnon suorittamiseen ja vielä heidän ehdoillaan. Tarjoamme tätä mahdollisuutta sekä nykyisille pelaajille että pelaajaehdokkaille osana pelaajasopimusta ja pyrimme näin houkuttelemaan uusia tähtiä Lappeenrantaan", sanoo Liiga-Saipan toimitusjohtaja Marko Ek.

Opiskelu tapahtuu LUT:n avoimen yliopiston kautta niin kutsuttuina polkuopintoina. Jokaiselle opinnoista kiinnostuneelle pelaajalle tai puolisolle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan henkilön tausta, toiveet ja tavoitteet. Opinnot suunnitellaan yhdessä opintojen ohjaajan kanssa. Opintojen painotuksen opiskelija voi määrittää itse: kiekkokauden olleessa kuumimmillaan talvella ja keväällä, voi opintoja ajoittaa syys- ja kesälukukaudelle.

LUT:ssa opiskelumahdollisuus nähdään osana urheilijan elämänuran hallintaa. Kouluttautuminen jo urheilu-uran aikana onnistuu hyvällä suunnittelulla, aktiivisella osallistumisella ja yksiköllisellä ohjauksella. LUT hyppää ohjaajan roolin hyvillä mielin.

"Meidän pojat on maakunnan ykkösnyrkkejä urheilussa ja tärkeä yhteistyökumppani LUT:lle. Tarjoamalla joustavia opiskelumahdollisuuksia pelaajille ja heidän puolisoilleen, haluamme tasoittaa heidän polkuaan kiekkouran jälkeiseen elämänvaiheeseen. Jääkiekkotermein: menemme yhdessä päätyyn asti", sanoo LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa.

Saipa-LUT Akatemia tarjoaa joustavan tavan edetä opinnoissa myös tilanteissa, joissa pelaajan sopimus kattaa tutkinto-opintoja lyhemmän ajanjakson. Yliopiston opintosuoritukset ovat mitoitettu eurooppalaisen käytännön mukaisesti, joten LUT:ssa suoritetut opintopisteet on mahdollista hyödyntää hyväksilukuina myös muiden yliopistojen tutkinnoissa.

LUT tekee yhteistyötä Etelä-Karjalan urheiluakatemian kanssa ja tukee näin myös muiden urheilijoiden opiskelua ja valmentautumista sekä mahdollisuuksia yhdistää nämä kaksi joustavasti toisiinsa.

Lisätietoja

Lappeenrannan teknillinen yliopisto, rehtori Juha-Matti Saksa, p. 0400 166 659, juha-matti.saksa@lut.fi

Liiga-Saipa Oy, toimitusjohtaja Marko Ek, p. 040 702 2525 , marko.ek@saipa.fi

Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT. Trailblazer-strategiamme ydin on neljä globaalia kysymystä: Poltammeko kaiken loppuun? Jätämmekö ihmiskunnan kärsimään pilaamastaan vedestä? Hautaammeko tulevaisuutemme jätteiden mukana? Annammeko Euroopan taantua maailman takapihaksi? Vastaus on: Emme. Näytämme tietä uudisraivaaja-hengessä. Olemme kooltamme kompakti ja toiminnaltamme keskittynyt. Yhdistimme tekniikan ja talouden edelläkävijänä jo vuonna 1969. Kansainvälinen tiedeyhteisömme koostuu 6500 opiskelijasta ja asiantuntijasta.