Kouvolasta yksi piste rankkaritappiolla | SaiPa

Kouvolasta yksi piste rankkaritappiolla

SaiPan maalintekovaikeudet back-to-back-otteluiden ensimmäisissä osissa jatkuivat joukkueen vieraillessa perjantaina Kouvolassa. Chad Rau ja Per Savilahti Nagander turvasivat keltapaidoille pisteen KooKoon 3–2-voittolukemiin päättyneessä illassa.

Isäntäjoukkue ratkaisi voiton kauden neljännestä Kaakon derbystä lopulta Josh Greenin ja Mikko Virtasen rankkarimaalein. Siitä huolimatta, että SaiPan maalivahdit torjuivat 65 minuutin aikana ainoastaan 14 kertaa, KooKoo onnistui venyttämään pelin aina voittomaalikilpailuun asti. Siinä SaiPalta onnistui ainoastaan Tommi Jokinen.

KooKoo suojeli omaa maaliaan alusta asti tiiviisti. Pelkistettynä pelin luonne oli alusta lähtien se, että SaiPa hyökkäsi ja KooKoo puolusti. Tästä huolimatta myös SaiPan hyökkäykset ajautuivat kovin usein kulmiin, mistä maaleja ei tunnetusti tehtailla. Myös viivapelistä puuttui se paras terä, eivätkä kiekot useinkaan löytäneet maalille asti.

Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin SaiPa. David McIntyre pelasi poikittaissyötöllä Chad Raun vapaaksi maalin nurkalle, josta amerikkalainen ujutti kauden 24. osumansa. Jo sitä ennen KooKoolla oli saumat siirtyä johtoon, kun Simon Backman koukki Anthony Guttigin nurin läpiajossa. Guttig ajautui kuitenkin rankkarissaan liian pieneen kulmaan.

Perjantaina 700:nnen Liiga-ottelunsa pelannut Ari Vallin kuittasi erän lopussa laukomalla KooKoon juhlapelissään tasoihin. Seuraava maali nähtiin ottelun puolenvälin jälkeen, asialla Jan-Mikael Juutilainen. Päätöserässä vierasmaaliin luisteli Jussi Markkasen tilalle Jani Nieminen. SaiPan tasoituksen laukoi viivasta maskin takaa Per Savilahti Nagander.

SaiPa myllersi varsinaisen peliajan viimeiset minuutit kuten myös seuranneen viiden minuutin jatkoajan lähes yksinomaan vastustajan päässä. SaiPa pääsi myös pelaamaan jatkoajan alun neljällä kolmea vastaan, kun illan juhlakalu Vallin istui rangaistusta. KooKoo selvisi, vaikka ei päässyt suorittamaan koko jatkoajalla juurikaan vaihtoja.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen harmitteli voittosaumojen hukkaamista.

– Eihän pelistä kovin hyvä maku voi jäädä, kun tappio tuli. Hyvää pelissä oli se, että onnistuimme tulemaan maalin takaa tasoihin. Kiekollinen peli oli tänään huolimatonta. Syötöt pomppivat, eivätkä vastaanotot onnistuneet. Pelaaminen meni vähän liikaa siirtelyksi ja kulmissa pyörimiseksi. Emme olleet tarpeeksi suoraviivaisia, Tirkkonen kommentoi.

SaiPalla on mahdollisuus maksaa kalavelat KooKoolle jo lauantaina Kisapuistossa.

– Ei tässä ihme temppuja ehditä tekemään. Koitetaan kerätä energiaa, että oltaisiin taas pirteitä. Koitetaan hieman yksinkertaistaa pelaamista huomenna, ylimääräiset koukerot pois ja helppoja syöttöjä. Luistin kulki tänään hyvin, vaikka on pelattu viikkoon viisi peliä. Tämmöisessä ottelusumassa pelit ratkaistaan myös paljon pääkopan sisällä, muistuttaa Tirkkonen.