KooKoo vieraana Kohon juhlaottelussa | SaiPa

KooKoo vieraana Kohon juhlaottelussa

Derbyhulinat palaavat Kisapuistoon lauantaina, kun SaiPa ja KooKoo kisaavat Kaakon kovimman tittelistä jo kuudennen kerran kauden 2015–2016 aikana. Kyseessä on samalla Ville Kohon juhlaottelu SaiPa-kapteenin pelatessa 700:nnen liigaottelunsa.

Kaakon derbyt ovat ennen lauantaita tilanteessa 4–1 lappeenrantalaisille. Viidesti ottelusta kolme SaiPa on voittanut varsinaisella peliajalla. Kahdesti ottelu on edennyt rankkarikilpailuun, joista voitot ovat tasan. Joukkueet kohtasivat viimeksi viikko sitten kahdesti peräkkäin molempien otteluiden ollessa tasaisia ja vähämaalisia.

Hyvin sujuneen alkuvuoden jälkeen SaiPalla on menossa hieman synkempi jakso. Tällä viikolla pelaamissaan kahdessa vierasottelussa SaiPa ei päässyt pisteille Sportin ja Kärppien oltua vahvempia. Näissä otteluissa ennen kaikkea maalinteko yski pahasti, sillä niin Sport kuin Kärpätkin onnistui jättämään SaiPan kokonaan maaleitta.

Pudotuspeleihin hamuava KooKoo otti perjantaina tärkeän kolmen pisteen voiton kukistamalla Bluesin vieraissa 4–1. KooKoo on pystynyt tasaisiin vääntöihin lähes ottelussa kuin ottelussa, mutta tulokset ovat siitä huolimatta vaihdelleet melko rajusti. Klassisella viiden ottelun kuntopuntarilla KooKoo on voittanut kahdesti ja kerännyt kuusi pistettä.

Sitkeästi puolustava ja hanakasti vastaiskuja viljelevä KooKoo on kurinalainen joukkue, joka näytti jo viime viikon keskinäisissä otteluissa, että sen peli on kehittynyt kauden toisesta ja kolmannesta derbystä, joissa SaiPa oli suorastaan murskaava. Joukkueiden viime aikojen esitysten valossa lauantai-illastakin voi odottaa tasaista ja vähämaalista.

Kummankin joukkueen rasitus on ollut viime aikoina kovaa molempien pelatessa kahteen edellisviikkoon peräti kahdeksan peliä. SaiPalla lienee pientä etua yhdestä lepopäivästä siinä missä KooKoolla oli perjantaina ottelu Espoossa. KooKoo tosin saanee henkistä voimaa perjantain koitoksesta, jonka voitto nosti tuntuvasti kouvolalaisten playoff-toiveita.

Lauantain pelin jälkeen niin SaiPa kuin KooKoo saavat ladata akkujaan ensi perjantaihin asti, joten paukkuja tuskin tullaan säästelemään kummankaan osalta. Kahdessa viime pelissä nollille jääneen SaiPan olisi tärkeää päästä maalien makuun jo avauserässä, sillä KooKoo-vahdeista etenkin Frederic Cloutier on torjunut kiekkoja välillä hurmoksessa.

SaiPan ylivoimaprosentit ovat hiipuneet viime otteluissa, mikä on ollut isoin tekijä hyökkäyskoneen yskimiseen. Plussan puolelle ovat jääneet puolustus- sekä etenkin Jani Niemisen maalivahtipeli. Nieminen teki viimeksi torstaina Kärppien illasta todella vaikean torjumalla pari läpiajoa, ja pelaa muutenkin tällä hetkellä korkealla itseluottamuksella.

Runkosarjan viimeisessä Kaakon derbyssä tehdään myös historiaa, kun yhdeksättä kauttaan SaiPan kapteenina toimiva Ville Koho saavuttaa 700 Liigan runkosarjaottelun rajapyykin. Koko liigauransa SaiPaa edustanut Koho on onnistunut tällä kaudella seitsemästi maalinteossa, mutta loistanut sitäkin enemmän plus-miinus-tilastossa, joka on kapteenilla 16 täppää plussan puolella.