KooKoo taipui tiukassa taistossa | SaiPa

KooKoo taipui tiukassa taistossa

SaiPa nappasi lauantaina kauden neljännen voittonsa KooKoosta. Ville Kohon ja Mikael Kurosen maalit riittivät 2-1 -voittoon.

Kauden viides Kaakon derby oli hyvin odotetunlainen tiukka taistelu sarjapisteistä. Edellisenä päivänä Kouvolassa kymenlaaksolaisten voittoon päättynyt ottelu painoi varmasti jaloissa varsinkin kun molemmat joukkueet ovat pelanneet yhdeksään päivään kuusi ottelua.

Onkin paljon mahdollista, että epäinhimillinen pelitahti oli yksi syypää siihen, että ottelu jäi kesken kolmelta pelaajalta. KooKoolta sivuun jäivät Tuomas Huhtanen sekä Mikko Virtanen ja SaiPalta ikävännäköisesti jalkansa vääntänyt Kim Strömberg.

Otteluohjelma on saanut tällä kaudella paljon kritiikkiä ja ottelun jälkeen KooKoo-valmentaja Petri Mattila liittyi kritisoijien joukkoon.

- Todennäköisesti kolme pelaajaa tänään menetettiin. Ainakaan meidän kaksi loukkaantunutta tuskin ihan pian taas pelaa. Nämä eivät mun mielestä olleet edes mitään kunnon pelitilanteita vaan kun se väsy tulee niin keskittyminen karkaa.

SaiPa-luotsi Pekka Tirkkosen mukaan Strömbergin tilanne ei näytä hyvältä mutta tarkemmat tiedot vamman laadusta saadaan vasta maanantain tutkimusten jälkeen. Strömberg loukkaantui tilanteessa, jossa mies hyökkäyspään aloituksen jälkeen taisteli pelitilasta KooKoo-puolustaja Mikael Kurjen kanssa. Rikettä tilanteeseen ei littynyt.

Itse ottelu oli pääsääntöisesti samanlaista vääntöä kuin eilinen kohtaaminen Kouvolassa sillä erotuksella, että KooKoo pysyi paremmin SaiPan kyydissä mukana. Yksi vieraiden avain SaiPan kotipelaamiseen oli rohkea karvauspeli, jonka myötä joukkue ei antanut isännille ottelun hallintaa ilmaiseksi vaan pyrki aktiiviseen peliin alusta alkaen.

Kun tämän lisäksi Frederic Cloutier pelasi erinomaisen ottelun KooKoon maalilla nollaten mm. avauserässä David McIntyren läpiajon oli maalinteko SaiPalle vaikeaa.

Toisessa erässä SaiPa kuitenkin onnistui iskemään kahdesti pikavauhtia. Ville Koho iski irtokiekosta ottelun avausmaalin 31 minuutin kohdalla ja vain 1.23 myöhemmin Mikael Kuronen viimeisteli Tomi Leivon mainiosta esityöstä taululle 2-0 -tilanteen.

- Kaksi pientä puolustusvirhettä. Nämä ovat niitä virheitä, miksi maalin tappioita on viime aikoina tullut, harmitteli Mattila pistemenetykseen johtaneitä virheitä.

Varsinkin Kurosen osuma oli vieraiden kannalta harmillinen, sillä tilanteessa kolme pelaajaa ajoi yhtäaikaisesti Tomi Leivoon kiinni jättäen Kurosen vapaaksi toiseen aaltoon.

Päätöserässä KooKoon kiriä odoteltiin yli erän puolivälin ja pikkuhiljaa vierasjoukkue saikin painettua peliä SaiPan päätyyn. Ryan O'Connor kilautti kertaalleen kiekon Jani Niemisen vartioiman maalin tolppaan ja Anrei Hakulinen puolestaan hukkasi avopaikan miehen unohduttua vapaaksi maalin eteen.

Kun peliä oli pelaamatta vajaat pari minuuttia sai KooKoo vihdoin kaipaamansa kavennusosuman. Tilannetta tosin edelsi paitsio, sillä SaiPa pelasi kiekon pois omalta alueeltaan ja se kimposi hallitsemattomana takaisin SaiPan alueelle suoraan Josh Greenin lapaan. Greenin ja Juha-Pekka Haatajan kautta kiekko kimpoili tyhjän maalin eteen Anrei Hakuliselle, joka ei vapaasta paikasta erehtynyt.

KooKoolla oli vielä viimeisellä minuutilla kova pyöritys SaiPan alueella mutta tasoitusmaalia ei vierasjoukkue kyennyt iskemään ja näin keltapaitojen pistetili karttui kolmella pisteellä.

Petri Mattila oli aiheesta tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Miehekäs ja ryhdikäs takaa-ajo. Meillä on hieno joukkue ja se tulee vielä ansaitsemaan pisteitäkin tällä kaudella.

SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen antoi tunnustusta vieraille.

- KooKoo viritti kyllä kovan takaa-ajon mutta se kestettiin ja puolustettiin hyvin. Vähän ehkä passivoiduttiin mutta tottakai vastustaja laittoi kaiken likoon ja painetta meidän päätyyn

SaiPalle voitto oli varsin arvokas, sillä neljäntenä oleva Tappara hävisi Vaasassa saaden kuitenkin mukaansa yhden pisteen. Takana kuudentena oleva TPS puolestaan hävisi oman ottelunsa ja näin SaiPan ero turkulaisiin kasvoi yhdeksään pisteeseen.

Peliruuhka ei helpota ensi viikollakaan, sillä luvassa on jälleen kolme ottelua. Tiistaina SaiPa matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi ja torstaina on vuorossa vierasottelu Oulun Kärppiä vastaan. Ensi lauantaina SaiPa kohtaa jälleen KooKoon Kisapuistossa.