KooKoo kaatui viidennen kerran | SaiPa

KooKoo kaatui viidennen kerran

SaiPa nappasi kauden viidennen voittonsa KooKoosta lauantaina. Tommi Jokisen (2+0) lisäksi Villet Koho ja Järveläinen onnistuivat maalinteossa.

Ville Kohon 700:s runkosarjamatsi sai arvoisensa päätöksen. SaiPa nappasi makoisan 4-1 -voiton KooKoosta ja juhlakalu itse onnistui maalinteossa. Kannattajat muistivat Kohoa avauserässä tunteikkaalla tekstillä ja ottelun jälkeen Koho laulettiin kiitoskierrokselle, vaikka SaiPan kapteenia vietiin haastattelusta toiseen. Lopulta sinnikkyys palkittiin ja Koho kävi kiittämässä kannattajia tuesta.

Itse ottelu ratkesi pitkälti KooKoon oman pään virheisiin. SaiPa oli avauserässä suvereeni mutta sen jälkeen pelattiin varsin tasaista peliä. KooKoon valmentaja Petri Mattila oli silminnähden pettynyt omiensa suoritukseen.

- Omaa peliä rasitti tänään isot virheet, joista maksettiin kova hinta maalien muodossa. Se on henkisesti raskasta, kun on jossain määrin iso osuus tilanteista, joista vastustaja iskee maalit.

Varsinkin päätöserän osumat olivat juuri tällaisia virheitä. Heti erän ensimmäisellä minuutilla KooKoon puolustus hukkasi kiekon omassa päädyssä, Sami Venäläinen tarjoili Koholle paikan ja tämän rannelaukaus upposi Juha Järvenpään ohi maaliin. Oma roolinsa oli myös vieraiden kultakypärä Josh Greenillä, joka teki Järvenpään eteen vahvan maskin.

Ottelun viimeinen ratkaisu syntyi reilu minutti ennen loppua KooKoon jälleen sählättyä omassa päädyssä ja tällä kertaa maalin eteen vapaaksi unohtunut Tommi Jokinen pääsi iskemään illan toisen osumansa.

- Me ollaan aina oltu hyviä, kun neljä sylinteriä pumppaa. Meillä on erilaisuutta joukkueessa, paljon erilaisia vahvuuksia pelaajissa. Tänään ei ollut sellainen päivä, että olisi neljä sylinteriä ollut läsnä, ihmetteli Mattila KooKoon pelaamista mutta antoi myös kehut kotijoukkueelle.

- SaiPa oli hyvä tänään. Se on selvä asia.

SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen ottelun kulkuun siihen asti, kunnes SaiPa siirtyi Ville Järveläisen kauden toisen maalin myötä 2-0 -johtoon.

- Eka erä oli tosi hyvä sen jälkeen kun päästiin vauhtiin. 2-0 -tilanteessa menetettiin kiekkoja keskialueella ja oltiin huolimattomattomia. Luultiin, että pisteet tippuu itsekseen syliin.

Näin ei tosiaankaan käynyt ja KooKoo tuli vielä toisen erän aikana Juha-Pekka Haatajan ylivoimamaalilla maalin päähän. 24 kertaa torjunut Jani Nieminen yllätettiin vain kerran ja siihenkin vaadittiin huippuluokan syöttelyä, jonka myötä Haataja sai iskeä kiekon tyhjään reppuun.

Tirkkonen kiitteli joukkuettaan siitä, että kolmanteen erään peliä saatiin rauhoitettua, eikä KooKoo enää pystynyt luomaan huippuvaarallisia paikkoja.

Kaksi edellistä ottelua ilman onnistumisia pelanneelle SaiPalle oli iso juttu myös se, että joukkue onnistui heti illan ensimmäisellä ylivoimallaan. Ennen tätä iltaa SaiPa oli tehnyt yhden ylivoimamaalin kymmenessä viime ottelussa mutta Tommi Jokisen reboundista iskemä osuma lievitti tuskaa. Syötön maaliin sai tuore tyttövauvan isä David McIntyre.

Tirkkosen mukaan Ville Kohon juhlaottelu toi lisää potkua keltapaitojen peliin.

- Joukkue halusi ihan selkeästi pelata Villelle voiton juhlapelissä.

Petri Mattila harmitteli sitä, että joukkueelta tuntui puuttuvan usko varsin hyvän ottelun pelanneen SaiPan edessä.

- Ei pystytty löytämään riittäviä keinoja, joilla oltaisiin saatu vahva usko SaiPan pelin nujertamiseen. Siinä tietysti vastustajan pelilläkin on oma osuutensa.

SaiPa palaa kaukaloon seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin Kisapuistoon saapuu vieraaksi Tampereen Ilves.