Kolme pistettä tyylikkäällä esityksellä | SaiPa

Kolme pistettä tyylikkäällä esityksellä

SaiPa kuittasi kolme pistettä perjantai-illan kotiottelusta Espoo Bluesia vastaan. Isäntäjoukkue piristyi vaisun avauserän jälkeen, eivätkä Bluesin eväät riittäneet kuromaan eroa kiinni.

Laajalla rintamalla tulosta takonut kotijoukkue heräsi otteluun sen toisessa erässä ja iski vielä päätöserässä lisää löylyä kiukaalle korjaamalla ansaitun voiton maalein 5–1 (0–0, 3–1, 2–0).

Helpolla voitto Bluesista ei tullut tälläkään kertaa. Espoolaiset osoittivat sitkeytensä roikkumalla pelissä mukana kaksi erää SaiPan lievästä painostuksesta huolimatta.

Ensimmäisessä erässä SaiPa oli jopa ajoittain helisemässä ahkerasti laukoneiden sinipaitojen kanssa, mutta Jani Niemisen (30 torjuntaa) uurastus isäntien maalin suulla piti vieraiden maalihanat tukossa.

Puolustusalueen virheet maksoivat Bluesille kuitenkin lopulta voiton. Toisessa erässä SaiPa iski kolme maalia, kun Ville Koho, Chad Rau ja Mikael Kuronen käyttivät saamansa avopaikat hyväksi.

Kohon avausmaalin jälkeisessä vaihdossa SaiPan puolustus nukahti hetkellisesti, ja tuloksena oli tasoitusosuma. Bluesin illan ainoaksi jäänyt maali merkittiin Antti Suomelan nimiin.

Päätöserässä SaiPa pelasi tyylikkäästi, eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Numerot kaunistuivat vielä, kun Kim Strömberg ja Simo-Pekka Riikola pääsivät maalintekijöiden listalle.

Paluu voittokantaan yhden tappiopelin jälkeen hymyilytti SaiPan päävalmentajaa Pekka Tirkkosta.

– Todella isot kolme pistettä. Ei ollut helppo peli tämäkään, ja ensimmäisessä erässä olimme purjeissa. Niin kovaa Blues paineisti, että kiekon kanssa piti olla tosi nopea, Tirkkonen kertoi.

Yksi SaiPan viime aikojen trendeistä on ollut se, että joukkue on onnistunut pelaamaan nousujohteisesti otteluiden loppua kohti. Perjantainakin SaiPa säästi parhaan eränsä päätöserään.

– Paransimme kiekollista peliä loppua kohti. Kolmas erä oli järkevää pelaamista, Tirkkonen sanoi.

Vieraiden päävalmentaja Jyrki Aho ei tappiosta huolimatta vaipunut synkkyyteen.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten tylyä ja kypsää pelaamista esitimme. Toisen erän alussa innostuttiin tekemään vääriä asioita, ja sitten peli olikin 3–1. Siihen hävisimme pelin, Aho kommentoi.

Aho kiinnitti pelissä huomiota myös SaiPan maalintekotehokkuuteen. Toisen erän puolustusvirheitä hän ei juuri jossitellut.

– Niissä tilanteissa SaiPa takakarvasi kiekon pois meiltä. Kolmannessa erässä maalit tulivat siitä, että ajelimme muutamassa tilanteessa ohi, Aho kertoi.

Pelaajien tunteet kävivät kuumina molemmin puolin ottelun kolmannessa erässä, jossa Bluesin Jari Sailio kulutti jäähypenkkiä viimeisen 20-minuuttisen aikana peräti kolme kertaa.

– Jääkiekkoiluun kuuluu pieni psyykkaaminen. Toki pää olisi pidettävä kylmänä, missä emme ihan onnistuneet loppuun asti, näki Aho.

– Ei siellä mitään kauheita koiruuksia ollut, täydensi Pekka Tirkkonen.

Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat Bluesin kaadossa olivat tehopisteet 0+3 summannut Tomi Leivo ja 1+1 tehtaillut Simo-Pekka Riikola.

SaiPa pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä perjantaina vieraissa HPK:ta vastaan, ja samat joukkueet ovat vastakkain myös seuraavana päivänä Kisapuistossa.