Kisapuistossa tiistaina keltamusta kiekkoilta | SaiPa

Kisapuistossa tiistaina keltamusta kiekkoilta

SaiPa yrittää säilyttää viime viikon voittovireensä, kun se isännöi keväällä alavireisesti esiintynyttä KalPaa. Ottelu pelataan tiistaina Kisapuistossa klo 18.30 alkaen.

Joukkueilla on takana kolme aiempaa kohtaamista tällä kaudella. Niissä kuopiolaiset ovat voitoissa edellä 2–1, mutta kauden ensimmäinen välienselvittely Lappeenrannassa ratkesi vasta jatkoajalla Jussi Timosen iskemään maaliin. Sen jälkeen SaiPa voitti Kuopiossa joulukuussa 3–1, kun taas tammikuussa KalPa oli voitokas lukemin 4–2.

SaiPan viime viikko oli rautainen. Joukkue voitti viikon kaikki kolme peliään varsinaisella peliajalla ja on jo todella vahvoilla kuuden joukkoon. Myös ero sarjassa neljäntenä majailevaan Tapparaan kaventui ainoastaan kahteen pisteeseen, joten kotietukin on vielä täysin mahdollinen, kun runkosarjaa on pelaamatta seitsemän ottelua.

SaiPan kannalta positiivinen uutinen on myös, että seuran molemmat siirtotakarajalla tekemät pelaajakaappaukset ovat osoittautuneet joukkueen pelitapaan sopiviksi vahvistuksiksi. Vojtech Polak on iskenyt pelaamissaan kahdessa SaiPa ottelussa tehot 3+1 ja Kevin Henderson sai pistetilinsä auki perjantaina Lahdessa tehtailtuaan pisteet 1+1.

Tiistaina vieraaksi saapuvalla KalPalla on takana vaikeampi jakso. Kuopiolaiset ovat napsineet tämän vuoden puolella pelaamistaan 14 ottelusta ainoastaan neljä kolmen pisteen pottia ja valuneet sarjataulukossa kahdeksanneksi. Hyvän syyskauden ansiosta KalPalla on kuitenkin edelleen pienet saumat kivuta runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon.

Vähän maaleja tekevä ja päästävä KalPa pystyy sinnittelemään peleissä mukana hyvällä puolustamisella ja maalivahtipelillä. Joukkueen hyökkäysosaston kärki on kapea, mutta sitäkin taitavampi. Hirmuvireessä syksyllä ollut laituri Janne Keränen oli pitkään varjojen mailla, mutta onnistui viime viikolla pitkästä aikaa maalinteossa.

Loukkaantuneiden listoilla ovat SaiPasta olleet Petteri Nokelainen, Kalle Maalahti, Valtteri Virkkunen ja Kim Strömberg. Sen sijaan KalPa on joutunut tulemaan toimeen ilman puolustajiaan Antti Halosta ja Joonas Lyytistä sekä hyökkääjä Balazs Sebokia. Piste per peli -tahdilla syksyllä onnistuneen sentteri Jaakko Rissasen kausi on ohi.

SaiPan kultakypärä David McIntyre on iskenyt tähän mennessä tehopisteet 12+35=47, jotka oikeuttavat Liigan pistepörssissä toiseen sijaan Tapparan Kristian Kuuselan (17+34=51) jälkeen. KalPan paras pistemies on Mikael Ruohomaa pistein 11+25=36 ja toiseksi eniten pisteitä on kuopiolaisjoukkueesta Janne Keräsellä (14+15=29).