KalPa vastassa kolmannen kerran | SaiPa

KalPa vastassa kolmannen kerran

Tällä kaudella kahdesti aiemmin toisiaan vastaan pelanneet KalPa ja SaiPa ottavat mittaa ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella.

SaiPa on napannut pisteitä kaikista otteluista joulun jälkeen, ja viidestä viime ottelusta joukkue on voittanut neljä ja hävinnyt kerran jatkoajalla. Viime viikon päättäneessä vierasottelussa KooKoo jäi täydellisesti keltamustien jyrän alle loppunumeroin 1–8. Pisteputkelle haetaan jatkoa keskiviikkona, jolloin sputnik laskeutuu Kuopioon.

Voitto kelpaisi toki myös kotijoukkue KalPalle, joka kärsi viikonloppuna tappiot vieraissa niin TPS:lle kuin HIFK:lle. Sitä ennen KalPa oli viimeksi hävinnyt kaksi peräkkäistä vierasottelua syys-lokakuun vaihteessa. Perinteisellä viiden ottelun kuntopuntarilla KalPa on raapinut kaksi voittoa ja lisäksi yhden irtopisteen.

Kaksi molemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet vierasvoittoihin. Marraskuun lopulla Kisapuistossa KalPa oli parempi Jussi Timosen jatkoaikamaalilla, mutta osat vaihtuivat pari viikkoa myöhemmin, kun SaiPa haki Niiralan montusta kolme pistettä. Tuossa kohtaamisessa ottelun voittomaalin tekijä oli Chad Rau.

Liigassa seitsemäntenä majailevan KalPan pelaaminen ei ole vakuuttanut sen kotikaukalossa, sillä kuopiolaisjoukkue on vasta sarjan 12:nneksi paras kotijoukkue. Sen sijaan tien päällä KalPan peli on kulkenut huomattavasti paremmin, ja se onkin kerännyt liigajoukkueista peräti neljänneksi eniten pisteitä pisteitä vierasotteluista.

KalPa on sekä tehnyt että päästänyt vähemmän maaleja kuin SaiPa. KalPan pelit ovat lähestulkoon aina maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Esimerkiksi viime ottelu HIFK:ta vastaan ratkesi helsinkiläisille yhdellä ainoalla maalilla, kun taas hyökkäyskoneensa lämpimäksi saanut SaiPa on pelannut runsasmaalisia otteluita.

Kiekollisen pelin kontrollointiin pyrkivä KalPa puolustaa kurinalaisesti, ja on erittäin hyvä pelaamaan kiekollisena paineen alla. Kuten kauden aiemmat keskinäiset ottelut ovat kuitenkin todistaneet, KalPan kiekollinen rohkeus voi joskus kostautua sille keskialueen menetyksinä, joista nopeasti peliä kääntävä SaiPa iskee ahnaasti vastaan.

Kotijoukkueen pisteykköseksi tällä kaudella on noussut Mikael Ruohomaa tehoin 8+17=25. Toiseksi paras pistemies on kauan kultakypärää kantanut Janne Keränen pistein 12+12=24. SaiPan kultakypärää kantaa liigan pistepörssin kakkonen David McIntyre (8+27=35). Paras maalintekijä on edelleen Chad Rau (20+11=31).

Molempien joukkueiden ykkösmaalivahdit ovat pelanneet hyvillä prosenteilla. SaiPan Jussi Markkasen saldo on 26 pelatussa ottelussa 1,86 päästettyä maalia per ottelu torjuntaprosentilla 92,23. KalPan Eero Kilpeläisen päästettyjen maalien keskiarvo on 1,76 ottelussa, ja torjuntaprosentti liigan eniten pelanneella maalivahdilla on 93,06.