KalPa tyly loppuhetkillä | SaiPa

KalPa tyly loppuhetkillä

SaiPa jäi nuolemaan näppejään tiistaina kotiluolassaan, kun viime hetken maalit käänsivät kamppailun vierailijalle. Dramaattisen loppuhuipennuksen sisältänyt ottelu päättyi KalPalle loppulukemin 4–6.

Kisapuiston tiistai-iltamat tarjosivat niin koti- kuin vierasjoukkueen kannattajille melkoisen tunteiden ja tunnelmien vuoristorata-ajalun. Illan pääosanesittäjät, SaiPa ja KalPa, säästivät vuoristoradan jyrkimmät osuudet ottelun loppuhuipennukseen. Lopussa kiekkojumalat hymyilivät vierasjoukkue KalPalle, joka poimi Lappeenrannasta mukaansa kolme pistettä.

– Oli tasainen ja vahdikas peli ja meiltä hyvä peliin tulo pitkästä aikaa. Tappelimme voitosta loppuminuuteille asti, mutta nyt kävi näin. Ei auta jäädä tuleen makaamaan, vaan kohta on jo seuraava peli edessä, summasi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Neljättä perättäistä voittoaan hakenut SaiPa oli pelin herra suurimman osan ottelusta, mutta hyvin puolustanut KalPa iski tehokkaasti paikoistaan ja sai säilytettyä ottelun tasaisena päätöserään asti. Osuutensa oli myös varmoja torjuntoja esittäneen Eero Kilpeläisen torjunnoilla. Kolmannessa erässä pelin virtaus kääntyi KalPan osoittamaan tuulensuuntaan ja SaiPa joutui uurastamaan entistä enemmän omassa puolustuspäässä.

Ottelun loppuminuutit olivat dramaattiset. Kaksi minuuttia ennen loppua 3–3-tilanteessa SaiPa-vahti Jani Nieminen hukkasi kiekon maalin takana ja Patrick Davis käytti tilaisuuden hyväkseen tuikkaamalla KalPan alivoimalla johtoon. SaiPan Vojtech Polak tasoitti jo seuraavasta vaihdosta, mutta KalPa kuittasi jälleen Jesse Mankisen osumalla. Kaikki kolme maalia syntyivät 32 sekunnissa.

KalPan sankari oli kuitenkin viimeisellä minuutilla tyhjiin osunut ja hattutempun varmistanut Janne Keränen. Davis iski tehot 1+2 ja kahden pisteen iltaa KalPasta viettivät lisäksi Mankinen, Santeri Lukka ja Mikael Ruohomaa.

– Monta kertaa olimme kovan paineen alla ja vähän sillassa. KalPa oli tänään sitkeä, siitä iso hatunnosto tuonne pukukoppiin. Aina noustiin takaa tasoihin, mikä on tässä hallissa niin kova juttu, ettei moni sitä edes ymmärrä, sanoi KalPa-luotsi Pekka Virta.

SaiPa aloitti ottelussa maalinteon, kun Tommi Jokinen vapautti upealla pystysyötöllä David McIntyren läpiajoon ja 50 pisteen rajapyykkiä lähestyvä kanadalainen heitti ranteella kiekon ohi Eero Kilpeläisen. KalPan tasoihin toi Keränen ylivoimalla. Toisen erän alussa Per Savilahti Naganderin laukaus ohitti puolestaan Kilpeläisen viivasta. Tälläkin kertaa KalPa nousi rinnalle, kun Joni Nikko purjehti hyökkäysalueelle ja ohitti Niemisen etukulmasta. SaiPan kolmannen maalin päätöserän ensimmäisellä minuutilla viimeisteli ylivoimalla Lasse Lappalainen.

SaiPalla on runkosarjasta jäljellä vielä kuusi ottelua. Seuraava peli on lauantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan.