Kaakon kulmien herruutta ratkotaan jälleen | SaiPa

Kaakon kulmien herruutta ratkotaan jälleen

Kouvolassa nähtäneen lauantaina ottelu, josta ei todellakaan tule tunnelmaa ja latausta puuttumaan. Siitä pitävät huolen paikallisottelijat KooKoo ja SaiPa, sekä junalastillinen keltamustien kannattajia, jotka ovat valmiita pitämään mekkalaa sputnikien puolesta.

Takuulla ikimuistoinen lauantai-ilta on uusinta kauden alusta, jolloin SaiPa ja KooKoo mittelivät kaksi kertaa paremmuudesta. Sarja-avaus Lappeenrannassa kääntyi isännille vasta voittolaukauksien jälkeen, mutta jälkimmäinen derby Kouvolassa oli sitäkin selvemmin keltamustien vyörytystä. Voitot kaksikon kohtaamisista ovatkin siten SaiPalle 2–0.

SaiPa pelasi viimeksi perjantaina. Tiivistunnelmainen ottelu Oulun Kärppiä vastaan eteni jatkoajalle tasanumeroissa päättyen vierasvoittoon 1–2 Saku Mäenalasen osumalla. SaiPa on kuitenkin hyvässä pistetahdissa napsittuaan viidestä viime ottelusta neljä puhdasta voittoa ja kaikkiaan 13 pistettä. Sarjataulukossa SaiPa on Kärppien ja HIFK:n jälkeen kolmantena.

Kotijoukkue KooKoo taistelee monien yllätykseksi pudotuspelipaikasta, kun reilusti yli puolet runkosarjasta on jo tahkottu. Liigassa 11:nnellä sijalla majailevat kouvolalaiset olivat ennen perjantaita seitsemän ottelun pisteputkessa, ennen kuin JYP onnistui katkaisemaan sarjanousijan lennon voittaen kotonaan 5–2. KooKoo on voittanut neljä edellistä kotiotteluaan.

KooKoon tehokkaimmat pelaajat ovat olleet tällä kaudella kultakypärää kantava Jarkko Malinen (6+24=30) kera kokeneiden Josh Greenin (12+16=28) ja Juha-Pekka Haatajan (8+12=20). Puolustajista pistetehtailussa on kunnostautunut parhaiten kanadalainen Ryan O'Connor. Oikealta ampuva puolustaja on tykittänyt tällä kaudella tehopisteet 8+11=19.

SaiPan kultakypärää kantaa David McIntyre, jolla on 36:sta ottelusta tilillään tehomerkinnät 7+25=32. Joukkueen paras maalintekijä on edelleen Chad Rau 19:llä osumalla. Puolustajien pisteykkönen on sen sijaan Sam Lofquist yhdeksällä maalilla ja 14 syöttöpinnalla. Viime ottelun ainoan SaiPa-maalin Kärppien verkkoon iski työn sankari Tomi Leivo.

KooKoon maalivahdit ovat jakaneet tasaisesti vastuun aiemmin tällä kaudella. Paremman torjuntaprosentin omaavalla Frederic Cloutierilla (92,54%) on otteluita alla 17, kun taas Juha Järvenpää (91,61%) on pelannut 21 ottelua. SaiPan päävastuun on kantanut viime peleissä hienosti torjunut Jussi Markkanen (92,06%), ja kakkosena on ollut Jani Nieminen (87,30%).

KooKoo on Liigan viidenneksi paras kotijoukkue raavittuaan keskimäärin 1,59 pistettä per ottelu pelatessaan kotona. SaiPa on puolestaan kolmanneksi paras vierasjoukkue peräti 1,78 pisteen ottelukeskiarvolla.