JYP:n A-nuoret SaiPaa parempia | SaiPa

JYP:n A-nuoret SaiPaa parempia

SaiPan ja JYP:n välinen kohtaaminen tarjosi paljon maaleja. SaiPa johti ottelua kahden erän jälkeen, mutta vierasjoukkue kiri päätöserässä tasoihin, ja ratkaisi pelin ylivoimalla. Pisteet matkasivat Jyväskylään 4-5-voiton myötä.

SaiPan A-nuoret päättivät otteluviikon JYP:ä vastaan pelatussa ottelussa. Kyseessä oli kauden toinen kohtaaminen jyväskyläläisjoukkueen kanssa ja SaiPa haki voittotililleen jatkoa, sillä edellinen kohtaaminen päättyi Jyväskylässä lokakuun alussa SaiPan 2-5-voittoon. Lauantain ottelusta Meidän Nuoret eivät saavuttaneet pisteitä, sillä HPK karkasi päätöserässä voittoon.

JYP:n Panu Linna vei vieraat johtoon viiden pelatun minuutin jälkeen. SaiPa pääsi hakemaan tasoitusta kertaalleen ylivoimalla, muttei osumaa useista hyvistä paikoista huolimatta syntynyt. JYP:lle tarjottiin myös erän aikana mahdollisuus kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta SaiPan vahva alivoimapeli piti vieraat pois suuremmilta paikoilta. SaiPan avauserän sankariksi nousi Henry Karjalainen joka onnistui erän lopussa kahdesti ja SaiPan 2-1-johdosta siirryttiin ottelun ensimmäiselle erätauolle.

Karjalainen pysähtyi ottelun jälkeen kommentoimaan avauserän kahta maaliaan:

- JYP:ltä kaksi merkkausvirhettä ja pääsin lyömään kiekon tyhjään maaliin, niistä piti tehdä.

Janne Kettunen kasvatti kotijoukkueen johtoa välittömästi toisen erän alussa. JYP tuli erän puolivälissä maalin päähän kun Justus Mikkonen pääsi yllättämään SaiPan maalilla torjuneen Misa Pietilän. Kotijoukue ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan joukkueen pistekärki Adam Zboril laukoi erän lopussa Jesse Hallikkaan tarjoilusta pelin 4-2:een. Erän ainoasta jäähystä vastasi SaiPa, eikä JYP iskenyt ylivoimalla osumaa.

Kolmas erä oli lauantain ottelun tavoin SaiPalle vaikea. Vierasjoukkue aloitti Linnan maalilla loppukirin ja Aleksi Ruusu toi JYP:n erän puolivälissä tasoihin ylivoimalla. JYP pääsi erän lopussa uudelleen ylivoimalle ja Matias Mustonen iski ottelun voittomaalin ajassa 58:45 ja pisteet matkasivat Jyväskylään.

SaiPa pysyi hyvin kahden ensimmäisen erän ajan taistelussa mukana, mutta kolmannessa erässä johtoasema vaihtui pettymykseen. Päävalmentaja Tuomo Ropo oli ottelun jälkeen pettynyt:

- Tänään ottelu jäi asenne- ja tunnepuolelta vajaaksi. Tällaisilla viisikoiden välimatkoilla pelaaminen on hankalaa emmekä pääse hyökkäämään terävästi ja jatkamaan tarvittaessa puolustamista.

SaiPa saalisti tällä viikolla kolmesta pelatusta ottelusta vain yhden voiton. Ropo nosti lauantain HPK-ottelun joukkueen parhaaksi esitykseksi:

- HPK:ta vastaan pelattu ottelu oli yhtä päätöserän viiden minuutin jaksoa lukuunottamatta hyvä. Vaikkemme ansainneet siitä pelistä pisteitä, nousee se viikon parhaaksi esitykseksi.

Joukkueen kausi jatkuu ensi viikolla kahdella vieraspelillä. Vastaan asettuvat lauantaina Ässät ja sunnuntaina Lukko. Karjalainen odottaa ensi viikolta sarjapisteitä:

- Silloin on paljon tärkeitä pisteitä jaossa ja jos haluamme jatkaa pelejä runkosarjan jälkeen, niin nyt on raavittava pisteitä, nyt menetimme tärkeät kuusi pistettä tänä viikonloppuna


Ottelun tilastot