JYP venyi jälleen voittoon Kisapuistossa | SaiPa

JYP venyi jälleen voittoon Kisapuistossa

JYP haki Kisapuistosta neljännesfinaalien toisen vierasvoittonsa luvuin 1–4. Ottelusarja on torstain jälkeen tilanteessa 3–1 jyväskyläläisille.

JYP perusti torstain voittonsa viileään ja tehokkaaseen pelaamiseen molempien maalien edustoilla. SaiPan akilleen kantapääksi JYPiä vastaan on osoittautunut maalinteko, ja samat ongelmat nakersivat edelleen lappeenrantalaisten peliä kotikentällä, kun joukkueet ottelivat neljännen kerran.

Yritystä kotijoukkueelta ei pelistä puuttunut, vaan kaikki laitettiin likoon heti ottelun alusta lähtien. SaiPa oli ensimmäisellä 10-minuuttisella selvästi aktiivisempi joukkue ja sai pitkillä hyökkäyksillä paineen Tuomas Tarkin maalille. Pyörityksestä huolimatta JYP-maali pysyi puhtaana.

JYPin viimeistelytarkkuus oli SaiPaa parempaa ja vierasjoukkue siirtyi ottelussa nopealla tahdilla 0-2-johtoon. Sekä Janne Tavin ylivoimalla tekemässä 0-1-maalissa että Markus Nenosen tasakentällisin vääntämässä 0-2-maalissa SaiPa jätti JYP-pelurin aivan liian vapaaksi oman maalin eteen.

SaiPa sai ansaitun kavennuksen erän lopussa. Tuomas Tarkki torjui Valtteri Virkkusen laukauksen eteensä ja Liigan playoff-ensikertalainen Ville Vainikainen tinttasi paluukiekon verkkoon. 22-vuotias hyökkääjä onnistui näin heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan iskemään avausmaalinsa.

Ottelu jatkui toisessa erässä samalla kaavalla kuin ensimmäisessä. JYP keskittyi pelaamaan puolustuksen kautta, ja katkoi SaiPan syötöt ennen päätymistä sota-alueelle. SaiPan vartiointipeli petti kerran, kun Anssi Löfman pääsi siivoamaan irtokiekon Jani Niemisen selän taakse.

SaiPa ei päässyt enää kolmannessa erässä peliin mukaan, vaikka JYP ja erityisesti Nolan Yonkman tarjosivat sille runsaasti ylivoima-aikaa. Lopullisen ratkaisunsa ottelu sai erän puolenvälin jälkeen, kun Darryl Boyce nousi maalin kulmalle ja nosti kiekon lähietäisyydeltä maalin kattoon.

Kotijoukkue jauhoi ottelun lopussa ilman maalivahtia lähes kuusi minuuttia, joista neljä minuuttia kuudella neljää vastaan JYP-rangaistusten myötä. JYP-vahti Tarkin varmat torjunnat takasivat kuitenkin hänen edessään pelanneille puolustajille työrauhan, eikä JYPillä ollut suurta hätää.

SaiPa on neljän kamppailun jälkeen tilanteessa, jossa se voi välttää kauden päättymisen puolivälieriin vain voittamalla JYPin kolme kertaa tulevien viiden vuorokauden sisällä. Seuraava ottelu on lauantaina Jyväskylässä ja mahdolliset kuudes ja seitsemäs peli pelataan maanantaina ja tiistaina.