JYP ja SaiPa jatkavat välienselvittelyä | SaiPa

JYP ja SaiPa jatkavat välienselvittelyä

Neljännesfinaalisarja JYPin ja SaiPan välillä on ensimmäistä kertaa katkolla jyväskyläläisille lauantaina. Torstaina hävinnyt SaiPa yrittää luoda nahkansa uudestaan ja hengittää sarjaan uutta eloa.

JYP ja SaiPa ovat edenneet ottelusarjassaan viidenteen kohtaamiseen. SaiPa aloitti kevään pudotuspelit kahdella vaisulla ottelulla, mutta heräsi kolmannessa ottelussa Jyväskylässä ja sai mahdollisuuden ottelusarjan tasoittamiseen kotikentällään. Keltapaidat aloittivat myös torstain kotiottelunsa hyvin, mutta tummia pilviä alkoi kasaantua lappeenrantalaisten taivaalle, kun Janne Tavi ja Markus Nenonen veivät nopeaan tahtiin vieraat kahden maalin karkumatkalle.

JYP jäädytti pelin myöhemmissä erissä ja jatkoi tehokasta tahtia hyökkäyspäässä voittaen lopulta 4–1. SaiPan playoff-taival mutkistui tappion myötä, sillä JYP tarvitsee enää yhden voiton siirtyäkseen välierävaiheeseen. SaiPan ainoa keino selviytyä jatkoon on kolmen ottelun voittoputken rakentaminen tulevien päivien aikana. Onnistuakseen siinä SaiPan on voitettava JYP kahdesti vieraissa ja kerran kotonaan. Vaikka edessä oleva vuori on korkea, Liigan pudostuspelihistoriasta löytyy kuitenkin runsaasti esimerkkejä 1–3 ja jopa 0–3-tilanteista nousuista.

Pudotuspelien ensimmäisen voittonsa tiistaina Jyväskylässä ottanut SaiPa ei ole suinkaan pelannut niin huonosti kuin otteluiden lopputuloksista voisi olettaa. Suurin ero joukkueiden välillä on tullut esille nimenomaan maalintekotilanteissa, jotka JYP on hyödyntänyt todella korkealla prosentilla. SaiPa on hallinnut laukaisutilastoa kolmessa neljästä ottelusta, mutta hyvätkään maalipaikat eivät ole johtaneet Tuomas Tarkin ohittamiseen. Vaikka keskinäinen maaliero on JYPin hyväksi 13–6, ovat maalia kohti tulleet laukaukset SaiPalle 109–82.

SaiPan on lauantaina kiinnitettävä huomiota erityisesti omaan maalineduspelaamiseensa, sillä kaikki torstain JYP-osumat tulivat maalin lähietäisyydeltä irtokiekkojen kautta. Sen lisäksi että pelaamisen oman maalin edessä täytyy terävöityä, on SaiPan pystyttävä aiheuttamaan enemmän painetta JYP-maalille. Torstain ottelussa JYP tukki maalinsa edustan tehokkaasti ja pystyi ennen kaikkea katkomaan sota-alueelle tarkoitetut syötöt. Vaikka Tuomas Tarkki oli jälleen hyvä JYP-maalissa, ei häneltä torstaina vaadittu kovinkaan monta todellista paraatitorjuntaa.

Hieman yllättäenkin ottelusarjan tähänastiset ottelut eivät ole ratkenneet ylivoimamaaleihin, vaan taistelu voitoista on käyty tasakentällisin. JYPin parhaat pistemiehet neljän pudotuspeliottelun jälkeen ovat Miika Lahti (3+1=4), Darryl Boyce (2+2=4), Mikko Kalteva (1+3=4) ja Anssi Löfman (1+3=4). SaiPasta kahteen pisteeseen ovat yltäneet Lasse Lappalainen (1+1=2), Ville Hämäläinen (0+2=2) ja Valtteri Virkkunen (0+2=2). Viime pelin pirtein saipalainen oli kuitenkin Ville Vainikainen, joka onnistui maalinteossa ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan.