JYP 2-0 -johtoon puolivälierissä | SaiPa

JYP 2-0 -johtoon puolivälierissä

SaiPa ei kyennyt ottamaan pudotuspelikevään avausvoittoa kotiottelussa lauantaina. Brett Carsonin ja Elmeri Kaksosen osumat jäivät laihaksi lohduksi vieraiden 4-2 -voittoon päättyneessä ottelussa.

SaiPa ajautui puolivälieräsarjassa tukalaan tilanteeseen JYPin haettua vierasvoitto Kisapuistosta. Keskisuomalaiset johtavat ottelusarjaa nyt 2-0 ja ensi tiistaina pelataan jälleen JYPin kotihallissa. Usko SaiPan nousuun haetaan tässä vaiheessa siitä faktasta, että molemmissa otteluissa keltapaidoilla on ollut hyvä mahdollisuus ottaa voitto.

Lauantaina kotijoukkue johti avauserän jälkeen maalilla ja vielä kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta. Erän alkupuoliskolla JYP kuitenkin rokotti kahdesti hieman helponnäköisesti, eikä SaiPa enää pystynyt rakentamaan kunnon kiriä. Jani Tuppurainen ja Miika Lahti nousivat päätöserän maaleillaan vieraiden sankareiksi.

- Kyllä ne kaksi nopeaa maalia meitä lamaannutti. Ei pystytty sellaista kiriä loihtimaan, mitä olisi tänään tarvittu, harmitteli valmentaja Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

JYP sai avausvoittonsa perjantaina osittain tuuripomppujen ansiosta eikä onni kääntänyt selkää lauantainakaan. SaiPan hyvästä alusta huolimatta vieraat siirtyivät ottelussa johtoon kahden ja puolen minuutin kohdalla, kun Mikko Kaltevan reilusti ohi maalin suuntautunut laukaus kimposi pelaajaruuhkasta ohi voimattoman Jani Niemisen.

SaiPan puolella joudutaan tälläkin kertaa myös kritisoimaan tuomarityöskentelyä, sillä avauserässä Petri Lindqvist vei kotijoukkueelta selvän maalin. JYP maalivahti Tuomas Tarkki pudotti Kalle Maalahden laukauksen jälkeen kiekon selkänsä taakse ja paikalle kiirehtinyt David McIntyre siirsi kiekon tyhjään maaliin. Vieraiden onneksi Lindqvist hätäili ja vihelsi pelin poikki juuri kun McIntyre oli ehtinyt kiekkoon.

Lindqvistin virhe oli anteeksiantamaton, sillä kun pelataan sarjan tärkeimpiä pelejä kyseisenlaisia virheitä ei yksinkertaisesti saa tapahtua.

SaiPa kuitenkin nousi ensimmäisessä erässä johtoon kahden hyväksytyn maalin ansiosta. Ennen erän puoliväliä puolustaja Brett Carson tykitti kiekon JYPin maalin alakulmaan ja muutama minuutti ennen erätaukoa Elmeri Kaksonen survoi paluukiekon Tarkin patjan alta verkkoon.

- Tultiin hyvin peliin, vaikka alku oli vaikea. JYP sai ilkeän pomppumaalin mutta hyvin noustiin sieltä, kommentoi Tirkkonen avauserää.

Hylätty maali jäi SaiPan valmentajaa kaivelemaan.

- Olisi se voinut vähän muuttaa pelin kulkua, jos oltaisiin oltu 3-1 -johdossa ekan erän jälkeen.

SaiPalla oli toisen erän aikana mahdollisuus nousta kahden tai kolmenkin maalin johtoon mutta maalipaikoissa ei suoritettu riittävän kliinisesti. Tommi Jokinen kilautti ylivoimahyökkäyksen jälkeen ylärimaan ja Tuomas Tarkki puolestaan taiteili alivoiman aikana pari näyttävää torjuntaa isäntien hyvissä paikoissa.

- Siellä oli ylärimaa toisessa erässä.. Kun miettii millaisia maaleja JYP teki pari kappaletta niin pitää vaan uskoa, että meillekin rupeaa kääntymään, kommentoi Tirkkonen ottelun tapahtumia.

- Pitää pystyä pelaamaan vielä suoraviivaisemmin maalia kohti ja voittaa sieltä kiekkoja.

Päätöserän loppuminuuteilla SaiPa haki vielä kavennusosumaa ilman maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta, vaikka joukkue järjesti hyvän paineen JYPin maalille.

Sarja jatkuu siis tiistaina Jyväskylässä. Tuolloin SaiPalla ei ole enää varaa hukata hyviä maalipaikkoja ja sitä tähdensi myös Tirkkonen.

- JYP on ollut tehokkaampi maalipaikoissa. Kyllä meillä paikkoja oli eilen ja tänään tarpeeksi mutta terävyyttä maalintekoon pitää saada.